zaterdag 7 februari 2015

ING challenge app

Een aantal weken terug hoorde ik van de ING challenge app. Een app die je kunt downloaden om te besparen op je lasten, dat is natuurlijk altijd interessant!

Je krijgt 30 dagen elke dag een opdracht om zo een besparing te realiseren. Ik heb de 30 dagen nu bijna volbracht en hoewel ik het interessant vond, heb ik helaas ook niet veel meer bijgeleerd. Het is echt een app voor de beginnende bespaarder met tips als; Koop geen broodje op het station of op je werk, maar neem zelf je brood mee.

Dat zijn dingen die wij al lang doen, dus daar valt voor ons weinig meer op te besparen. Ik vond het wel leuk om bij een aantal dagen te zien hoeveel je precies met iets bespaard en heb daardoor toch wat extra besparingen gerealiseerd;

* In plaats van een keer buiten de deur te lunchen, besloten we mee te doen met de knip-dicht-dag en thuis te blijven. Een besparing van ongeveer €10,-

* We werden door de app ook goed aangespoord om marktplaats weer eens vol te zetten met een aantal spullen. Uiteindelijk hadden we dat waarschijnlijk ook gedaan, maar nu was het een goede stok achter de deur. Tot nu toe hebben we daarmee €15,- verdiend, maar op de kinderwagen van onze kleine man wordt flink geboden, daar gaan we wel een paar honderd euro aan overhouden :)

* We besloten iets korter te douchen, en dat vind ik toch wel heel moeilijk zo in de winter... Maar ik besloot om het een week vol te houden en dat is gelukt. Een kleine besparing van € 0,91

* Ik maakte een kliekje extra op, wij zijn niet van het weggooien, maar dit was echt over en stond al 2 dagen in de koelkast. Ik at het op, omdat ik er toch nog zin in had. Een besparing van ongeveer €2,40

* Zelf iets doen, of althans... mijn moeder was zo lief om het tapijt op onze slaapkamer een schoonmaakbeurt te geven, hierdoor hoefden we geen tapijtreiniger te huren. Een besparing van €20,-

In totaal tot nu toe dus; €48,31 bespaard. Toch wel leuk voor zo'n challenge waarbij je het meeste al weet... je hebt toch weer even een stok achter de deur en dat helpt! De kracht van de herhaling zullen we maar zeggen.

Ken jij de ING challenge app? En heb jij er al iets aan?

Like Samen besparen op facebook, je bent van harte welkom om mee te lezen! *klik*


7 opmerkingen:

 1. De app niet, maar gewoon via de e-mail elke dag een mail ontvangen.
  Ik doe er niet echt iets mee moet ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. als meer ervaren bespaarder zijn deze tips voor mij echt niet interessant . de meeste tips zijn te voor de hand liggend , maar misschien als je voor het eerst echt serieus met je financien aan de slag moet wel handig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind er ook niet veel aan. Staan geen nieuwe dingen in. Maar voor de beginner misschien wel handig.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik doe er niet aan mee. veel dingen zijn al bekend. ik kom alleen in de supermarkt, wel mn portemonnee altijd bij me (probeer ik) ivm id kaart etc wat er in zit.. veilig gevoel als me wat overkomt en ze weten wie ik ben.. ;)

  wil nog wel wat dingen op de regio fb groep zetten, maar moet er even tijd en vooral energie voor vinden met alle zieken (waaronder nu ikzelf met een fikse verkoudheid (Of is t al een griepje ? flink hoofdpijn, vol hoofd, koorts, hoesten, loopneus etc..en enorm moe.. donderdag bijna heel de dag geslapen... enige voordeel is dat ik er geen vrij voor hoefde te nemen (lees dat kost inkomen..) omdat ik al vrij was...) wel geven we deze maand juist even extra geld uit.. komt toevallig zo uit.. mijn mobiel vertoont steeds meer kuren en t beeldscherm zit vol barsten en mn abbo loopt eind maart af (en ik wil weg bij tele2 omdat ze mn internet uit hebben gezet terwijl zij beweren dat t aan alles behalve hen ligt.. ) dus een nieuw toestel besteld en abbo bij hollandse nieuwe, ben benieuwd :) toestel is al binnen :D heerlijk weer een scherm zonder krassen! nu dus ook maar een (lees ik vind het veel te duur dus voorheen nooit geld aan uitgegeven....) hoesje besteld. hopelijk scheelt dat een al te snel gebroken beeldscherm ;) en gelijk maar een sd kaartje, daar kunnen we langer mee doen dan met t hoesje vermoed ik, omdat dat weer in elk toestel past (t hoesje weer niet natuurlijk.. per toetstel wel weer een ander formaat.. slim bedacht :p) gister was het sowieso pakjesdag, ook een cadeau voor mn vader besteld dat kwam gister binnen. nog iets van man. en vandaag nog een pakketje van mn man.. valentijncadeautjes voormij en de kids zei hij :D wat lief (of ja, valentijn, niet perse, maar hij wil ons eens verwennen :D vorige maand enorm gespaard, deze maand niets vermoed ik.. ach zo lang er nog geen geld terug hoeft van de spaarrekening maak ik me geen zorgen :p)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ben ik met je eens, zolang je van de spaarrekening afblijft, dan komt het vast goed ;) Ik heb laatst ook een enorm duur cadeau gehad van mijn man, maar ik ben er zo enorm blij mee! Zolang het niet elke week is, is dat helemaal prima, toch?!
   En die energie om dingen te verkopen of weg te doen komt vanzelf weer. Ik hoop dat je je snel weer beter voelt!

   Verwijderen
 5. Voor de eerste keer op je blog, en ik moet zeggen: het leest lekker weg!

  Ik heb ook meegedaan met de challenge, en net vandaag de laatste dagmail ontvangen. Hier ook weinig extra nieuwe dingen ontdekt. Het was idd meer een stok achter de deur om weer wat artikelen op internet te verkopen, en soms ook het stemmetje in mijn achterhoofd als ik een impulsaankoop wilde doen; vervolgens toch ingehouden..! Mijn man en ik maken er beiden ook een sport van, soms moeten we echt enorm om onszelf lachen als we weer iets uitgespaard hebben. Zo hadden we laatst onze spaarkaart van de cafetaria vol, en hebben we echt lopen juichen, tijdens onze gratis frietjes! :-)

  Geen nieuwe dingen geleerd, maar wel weer een betere focus waarvoor we het doen. Dat vind ik wel goed van de I.NG. Met enkele verkopen uiteindelijk toch meer dan €100 bespaard/verdiend! En dat binnen 30 dagen, is toch een mooie score..?! Maar met jullie kinderwagen zul je zeker meer ophalen, en een flinke klapper maken..! Laat je nog weten hoe het is afgelopen?
  Groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je meeleest! welkom in ieder geval.
   Ik heb dat dus ook zo ervaren. Meer tips voor de beginnende bespaarder, maar toch ook een stok achter de deur.

   Ik heb nu een bod van €500,- op de kinderwagen gehad en als het goed is wordt hij komende week opgehaald (helaas weet je dat nooit zeker bij marktplaats) maar dat is dus echt even een flink mooi extraatje deze maand! :)

   Verwijderen