vrijdag 13 februari 2015

Helaas zijn we niet overgeslagen....

De laatste tijd hoorde ik veel over de griep. Een griepepidemie die al 2 maanden in volle hevigheid door Nederland "vliegt" Ik bedacht me vorige week nog dat wij er gelukkig geen last van hadden.

Tip van de dag; dat moet je dus nooit denken ;)

Afgelopen dinsdagochtend kwam onze kleine man vrolijk zijn bed uit, maar toen we beneden waren wilde hij niet ontbijten omdat hij pijn in zijn buik had. Het is wel prettig dat hij dat nu zelf kan vertellen, dus we bleven lekker op de bank zitten samen. Hoe verder de tijd vorderde, hoe hangerig hij werd en uiteindelijk begon hij over te geven.... Mijn moeder was er om te helpen en we maakten snel een bedje op de bank voor hem. Na een tijdje wilde hij toch iets eten en drinken, maar helaas kwam dat er ook al snel weer uit.
Ondertussen sliep hij steeds korte hazenslaapjes, en wilde hij bij mij zitten en liggen. Zo kwamen we de rest van de dag samen door. Na een lang middagslaapje wilde hij opeens weer eten en drinken en daarna knapte hij zienderogen alweer op. Het duurde niet lang voordat hij de bank af kroop en lekker ging spelen, gelukkig maar!

Woensdagavond was ik aan het koken toen ikzelf opeens niet zo lekker werd, ik werd een beetje misselijk, maar dat trok toch weer weg. Ik ben maar gewoon gaan eten en de rest van de avond moest ik steeds naar de wc. Doordat ik zo'n last had van mijn buik, kreeg ik ook steeds meer harde buiken, ik twijfelde even of de bevalling begonnen zou zijn, maar besloot om maar op tijd naar bed te gaan. Weeën die voel je uiteindelijk toch wel als het echt begint ;)
We lagen nog niet in bed of ik begon over te geven. En dat duurde zo ongeveer de hele nacht, naar de wc, boven de emmer... met een hele dikke tweelingbuik kan ik inmiddels uit ervaring vertellen dat overgeven niet echt prettig is en je daar flinke spierpijn in je buik aan overhoudt... blegh! Gisteren dus de hele dag op bed gelegen en geslapen. Uiteindelijk hield ik wat water binnen en aan het eind van de dag ook wat eten, man was gelukkig vrij en vermaakte onze kleine man, maar zijn buik rommelde ook, dus helaas zijn we allemaal aan de beurt.

Helaas zijn we deze keer niet overgeslagen, ik hoop dat we snel weer allemaal op de been zijn!

7 opmerkingen:

 1. Beterschap. Ook hier heerst de griepgolf, gelukkig niet overgeven maar wel een 8 baan in het hoofd, misselijk, koorts, spierpijn en het gevoel dat je overreden bent door een vrachtwagen. En dat al voor de derde keer sinds oktober. Gelukkig gaat het na 1-2 dagen beter en met het weekend voor de boeg genoeg tijd om uit te zieken. Nogmaals beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beterschap hoor, vervelend dat jullie nu toch nog aan de beurt zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uh-oh... het is echt een besmettelijk griepje zo te horen. Ook hier is hij nog niet geweest, en ik hoop dat we het ook niet gaan krijgen...

  Jij beterschap gewenst!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook bij de kinderen overgeven, ik zelf ook en dat te boven kreeg ik een fikse verkoudheid die ik lang niet heb gehad. En daarna darmkrampen waar manlief en ik allebeide een dikke week goed beroerd van zijn geweest. We functioneerden wel gewoon maar zodra we wat aten moesten we naar de wc. Dus gelukkig hoefden we ons hier niet ziek voor te melden.
  Hopelijk blijft het hierbij, vind er niks aan ziek zijn.
  Jullie in elk geval veel beterschap toegewenst.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben hem deze winter al 3!!!! keer in huis gehad. Ik 3x, zoonlief 2x, dochter- en manlief 1x. Precies zoals jij beschrijft. Maar ik kan me voorstellen dat je met een dikke tweeling buik je nóg beroerder voelt. Hopelijk knappen jullie snel weer op!

  BeantwoordenVerwijderen