zaterdag 14 februari 2015

14 Februari....

Vandaag is het 14 Februari en we weten allemaal wel ongeveer wat dat betekend, Valentijnsdag ;)

Het valt mij op dat Valentijnsdag, net als pasen en kerstmis steeds commerciëler wordt. De reclame folders staan vol met cadeaus en de verschillende nieuwsbrieven van online winkels staan er ook vol mee, en blijven mails sturen... vergeet je Valentijn niet! (nee, dat zou een ramp zijn zeg!)

Toen ik op de middelbare school zat, vond ik het altijd wel spannend, want het zou zomaar kunnen dat je dan een kaartje ontving van een anoniem iemand... maar uiteindelijk was dat natuurlijk niks serieus, maar de spanning kan ik me nog goed herinneren!

De relatie met man is op 10 Februari begonnen, zoals ik van de week al schreef, daar doen we vaak wel iets leuks aan. Geen rare dingen, maar een etentje of kleinigheidje vinden we altijd wel leuk! Zo kreeg ik afgelopen dinsdag nog een doosje chocolade, heerlijk!
Maar juist hierdoor doen we eigenlijk verder niks met Valentijnsdag, het voelt dan namelijk een beetje dubbel en overdreven, want we hebben dan net verteld hoe leuk we elkaar nog vinden.

Ik vind de gedachte achter Valentijnsdag wel leuk, veel mensen roepen dat je elke dag van het jaar elkaar kunt vertellen dat je elkaar leuk, lief of mooi vindt en dat is natuurlijk wel zo, maar als je eens goed nadenkt, zul je erachter komen dat je dit in de praktijk niet zo vaak doet. En dan is zo'n dag als Valentijnsdag natuurlijk ideaal om even extra aandacht aan je partner te geven. En daar heb je dus geen bloemen, hartjespasta of andere cadeautjes voor nodig, een lief briefje is bijvoorbeeld al genoeg.

Doe jij iets speciaals met Valentijnsdag?!

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

3 opmerkingen:

 1. vandaag is ons dagverblijf open en mogen wij de Kids 4 uurtjes brengen. Ook broertjes en zusjes. Voor hun is er een leuk programma (bakken, springkussen en spelletjes) en wij gaan samen brunchen.

  even samen wat doen na een zeer hectische tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij gaan vanavond lekker wokken met de kinderen. Heeft man bedacht en gereserveerd. Even gezellig, de kinderen vinden het geweldig om uit eten te gaan. Ik heb wat chocolaatjes voor man gekocht en voor zoon een klein lampje en voor dochter een armbandje met een hartje. Bij elkaar EUR 7,00. Man krijgt van mij een gratis kaart van Boomerang erbij met een lieve tekst. Mijn oma zei altijd kleine geschenken onderhouden de vriendschap.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, hier niks bijzonders, ik vindt het echt onzin eerlijk gezegd.
  Enneuh...wij zeggen echt regelmatig iets liefs tegen elkaar hoor! :-)

  BeantwoordenVerwijderen