donderdag 12 februari 2015

invriezen

Een paar weken terug hebben we eindelijk de vriezer ontdooit... een mooi jaarlijks moment om ook wat dingen weg te gooien. Want ik merk zelf, hoe goed ik het ook indeel of weet wat er in de vriezer zit, er zijn altijd dingen die toch vergeten worden of er niet meer lekker uitzien, omdat een bakje open is gegaan of er toch best wel al lang in ligt.

Ik vind het wel heerlijk als dat klusje achter de rug is, want dan is de vriezer vaak een stuk leger en lekker schoon! En dat blijft dan gelukkig ook altijd even zo.

Inmiddels zijn we weer begonnen met het vullen van de vriezer, dat is handig voor straks in de kraamweek of daarna, als we echt even te druk zijn om te koken. Daarnaast wordt er straks ook nog voor ons gekookt, heel erg fijn al die hulp!

Er liggen nu 5 complete maaltijden in de vriezer, dat lijkt nog niet zoveel, maar we kunnen er in ieder geval weer een stuk mee vooruit. En ik hou straks zeker vast aan het principe; 1 keer koken en er 2 dagen van eten, dat scheelt ook heel veel tijd!

De maaltijden die wij makkelijk in te vriezen vinden, zijn onder andere;
* Pasta met tomatensaus
* Rijst met wokgroenten en woksaus
* Nasi
* Risotto
* Chili con carne
* Stoofgerechten
* Soepen
* Stamppotten

Ik vries ook veel overtollige groenten in; zoals paprika (snijd ik alvast in stukjes) en als er een goede aanbieding voorbijkomt voor broccoli of bloemkool, dan kan dat ook allemaal in de vriezer. In de zomer hebben we frambozen of aardbeien uit eigen tuin en alles wat we niet opeten gaat ook de vriezer in, zo hebben we altijd een voorraadje van veel dingen en kunnen we optimaal profiteren van aanbiedingen.

De vriezer zit nu dus alweer een stuk voller, maar ik blijf lekker nog wat maaltijden verzamelen, zodat hij straks weer bomvol zit ;) Dan kunnen we gewoon gezond en lekker eten, ook al hebben we minder tijd om te koken.

Welke maaltijden vries jij graag in?!

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

6 opmerkingen:

 1. Ik vries voornamelijk groente, sauzen of soepen in. Pasta, aardappelen en rijst niet. Ik vind dat het er niet lekkerder op wordt. Ook ligt onze vriezer vol met vlees dat ik 1x in de zoveel tijd koop of vlees uit een goede aanbieding.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vries alleen brood voor een week in, en verder dingen die ik al ingevroren in de supermarkt koop. Maaltijden vind ik gewoon minder lekker uit de vriezer, dus ik kook gewoon elke dag vers. Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook vooral vlees in grote aanbiedingen hoeveelheden en groente uit eigen tuin.
  Vlees wordt meestal verwerkt tot stoofschotels en dan ingevroren in 1 of 2 persoons porties. Gehaktballetjes ook in grotere hoeveelheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben aan het overstappen van invriezen naar wecken. Vooral omdat de vriezer continu energie vraagt en veel ook geweckt kan worden, zoals pastasauzen, chili, soepen, fruit. Zelfs brood en cake kan je wecken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar moet ik mij inderdaad ook eens in gaan verdiepen! Je kunt zoveel wecken... volgens mij nog meer dan invriezen.

   Verwijderen
 5. Wij vriezen ook vaak restjes in, vaak maar 1 portie: pasta, stamppot, quiche. en af en te hebben we dan kliekjesdag, waarbij we alle vier iets eten wat we heel lekker vinden, gezellig, makkelijk en gezonder dan ant en klaar uit de supermarkt!

  BeantwoordenVerwijderen