vrijdag 16 januari 2015

Verzorgingsproducten

Zoals ik gisteren al vertelde, zijn er een aantal verzorgingsproducten waar we een A-merk van gebruiken, die kopen we dus groots in als er een goede aanbieding is.

Maar het beste om te besparen is natuurlijk om sommige dingen gewoon niet te gebruiken. En dan heb ik het natuurlijk niet over deo o.i.d. dat is voor je omgeving niet zo fijn ;) Maar als ik naar mijzelf kijk, gebruikte ik vroeger enorm veel producten!
Als ik alleen al kijk naar mijn haarverzorging, gebruikte ik vroeger;
- Shampoo
- Conditioner
- Anti Pluis creme
- Haarmousse
- Creme om het haar in model te brengen

Nu gebruik ik;
- Shampoo (en zeker niet meer dagelijks)
- Haarmousse

Dat scheelt al heel wat flesjes en potjes... daarnaast zit mijn haar nog steeds goed, al zeg ik het zelf ;)
Met dit soort dingen is het echt een kwestie van uitproberen. Laat eens een product weg en kijk of je dan tevreden bent. Zo niet, gebruik eens iets minder... en als je wel tevreden bent, dan koop je het gewoon niet meer.

Er wordt enorm veel geld verdiend met verschillende crèmes, shampoos, badschuim, bodylotion etc. Als ik sommige prijzen in de winkels zie, dan vind ik ze echt belachelijk, waarom zou je ruim €5,- betalen voor een fles douchegel? Of zelfs nog meer? Reken maar eens uit hoelang je daarvoor moet werken voor je baas ;)

Goedkopere merken kunnen ook een uitkomst zijn, al vind ik wel dat je moet oppassen met alles maar op je huid smeren. Ik ben zelf overgestapt van een A-merk haarmousse, naar een basic merk van de supermarkt. Dit scheelt ruim €4,- per fles! Als ik een reclame voorbij zie komen, blijf ik erom lachen... voor 1 zo'n fles kan ik er nu 5 kopen, tel uit je winst!

Natuurlijk kun je ook nog een stapje verder gaan... zoveel mogelijk zelf maken, een stuk zeep gebruiken etc. Op internet kun je enorm veel "do it yourselfs" vinden, dus neem eens een kijkje.... ik gebruik alleen biologische kokosolie om mijn oogmake-up te verwijderen en mijn huid in te smeren, verder ben ik nog niet gekomen, maar dat komt nog wel.

Laat ik voorop stellen dat ik persoonlijke verzorging wel heel erg belangrijk vind! Ik vind het heerlijk om te douchen en dat doe ik dan ook elke dag, dan voel ik me echt schoon en fris en het kost mij net zoveel tijd als dat ik mij zou wassen bij de wastafel, dus ik kies echt voor een dagelijkse douche.
Daarnaast hou ik niet van "smoezelige" mensen... die zich dus niet goed wassen of stinken :( :( als je minder producten gebruikt om te besparen, blijf jezelf dan uiteraard wel goed verzorgen, dat is wel zo prettig, voor jezelf en de mensen om je heen.

Welke verzorgingsproducten gebruikte jij vroeger wel, maar nu niet meer? Welke dingen kun je echt niet missen?

Like Samen Besparen op facebook... *klik*

6 opmerkingen:

 1. Ik gebruik shampoo en haarmasker i.p.v. conditioner. Zo'n pot haarmasker koop ik bij de Wibra. Ik heb nogal droog haar dus dat helpt beter.

  Verder nog doucheschuim, en dat is het!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb erg dure conditioner van de Lush, maar die koop ik eigenlijk nooit zelf maar vraag het voor mijn verjaardag of voor de kerst enz. Qua shampoo doe ik dan juist wel weer goedkoop, altijd uit de aanbieding of het liefst nog uit zo'n rommelbak met producten die uit het assortiment gaan met 50% korting ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kom voor mijn werk wel eens in Duitsland en ga dan bijna altijd bij de dm douchegel, shampoo, deodorant en scheerschuim etc halen. Heb het idee dat dat erg veel scheelt. Helaas is het vanuit huis veel te ver!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ik absoluut niet kan missen is de cetamocrogolcreme. Huh????????Ik heb een aantal jaren geleden een bacteriële vorm van eczeem in mijn gezicht gehad. Ik ben toen 3 maanden lang met antibiotica behandeld. Om toch mijn huid te kunnen verzorgen kreeg ik die crème voorgeschreven. Deze wordt in grote hoeveelheden aangemaakt in de centrale apotheek van Zuid-Limburg, want dit is de basiscrème voor alle andere crèmes waarvan het patent verlopen is en de producten de fabrikant gewoon te duur zijn. Denk aan diclofenac-crème enz. Deze worden dan centraal tegen een veel lagere prijs geproduceerd voor héél Zuid-Limburg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik voor mijzelf en de kinderen enkel producten met natuurlijke ingrediënten en ja die zijn nu eenmaal niet goedkoop.
  Voor de kids een 2 in 1 body en shampoo.
  Voor een tube van 200 ml betaal ik 8,95
  Dat is ook wel het enige wat ik gebruik voor de kinderen.
  Je hebt er ook maar heel weinig van nodig.
  Ik doe er ongeveer 3 maanden mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Conditioner, mousse en de fohn gebruik ik niet meer. Mijn haar zit veel beter en ik krijg complimenten van de kapster dat het zo veel gezonder is dan vroeger. Ik smeerde ook dagelijks bodylotion. Nu doe ik dat niet meer iedere dag. Idem v.w.b. het gebruik van deo. Ja, in de zomer en als ik naar mijn werk ga fietsen, nee in de winter als ik een rustig dagje thuis heb. Ik wil ook het aantal soorten wasmiddel sterk verminderen want ik heb nu vloeibaar voor wit, zwart, fijn, wol, kleur en ook nog een pak poeder staan, een keukenkastje vol... Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen