donderdag 15 januari 2015

Voorraden

Om te besparen kun je enorme voorraden aanleggen, zoals al je verzorgingsproducten, zakken pasta, rijst of aardappelen. Verschillende supermarkten hebben een aantal keren per jaar mooie aanbiedingen waar je het tweede product gratis krijgt, dat is dan mooi besparen natuurlijk!

Mijn persoonlijke ervaring is echter dat het vaak A-merken zijn die in de aanbieding zijn en die zijn helaas niet echt goedkoper dan de merken die wij meestal gebruiken. Hiermee worden al die aanbiedingen gelijk een stuk minder interessant. Ik koop bij de supermarkt ook alleen een aanbieding als we het product normaliter ook gebruiken, dan is het natuurlijk wel mooi besparen.

Toch zijn er een aantal producten waar we een goede voorraad van hebben... We gebruiken weinig A-merken, maar er zijn nog steeds producten die we wel van een a-merk gebruiken, omdat ons dat het beste bevalt. Bij ons zijn dat;
Tandpasta
Shampoo
Deodorant
Pindakaas
En dat was het al zo'n beetje....
Als we 1 van de laatste verpakkingen uit de kast halen, dan let ik extra goed op de aanbiedingen. 1+1 gratis of 2+2 gratis nemen  we dan mee. We kopen dan meteen 10 tubes/flessen etc. Dan kunnen we weer even vooruit en zo blijft het gebruiken van een a-merk goed betaalbaar.

Daarnaast zijn er nog meer dingen die we alleen in de aanbieding kopen, ook al zijn het geen a-merken, deze producten zijn regelmatig in de aanbieding, dus het is dan een kwestie van goed plannen. Bij ons zijn dit;
Luiers (ik ben nu ook al een voorraad aan het aanleggen voor de meisjes)
Koffie
Tanden ragertjes
Mondwater
Aardappels
Allerlei groenten en fruit (de meeste dingen zijn goed te bewaren)

Alle andere producten hier in huis zijn dus eigenlijk van B of C-merken die sowieso goedkoper zijn dan reguliere aanbiedingen. Daar kun je nog het meest mee besparen.

Van welke producten leg jij een voorraad aan?!

Like Samen Besparen op facebook, ik heet je van harte welkom! *klik*

10 opmerkingen:

 1. Met deze weken in Januari sla ik mijn slag. De koffie van VL is nu in de aanbieding 1+1 gratis. Ik koop dan weer voor een half jaar koffie. In september herhaald deze aanbieding zich weer. Daarnaast heb ik deze week mijn wasmiddel ingeslagen 4 flessen voor 10 euro. Staan er nu 12 in de kast. Met een gezin gaat het hard genoeg en ik vind deze zo lekker. Koop hem alleen in de aanbieding anders niet. Ga geen 7 euro voor een fles betalen. Verder koop ik tandpasta, pindakaas, shampoo en deo van een A merk, maar alleen met een goede aanbieding. Verzorgingsproducten alleen 1+1 gratis, voor de pindakaas is een andere aanbieding ook goed ;)

  Luiers, doekjes, wc papier en soms verzorgingsproducten kopen wij in Duitsland groot in. Voorraad luiers ligt op de vliering. Laatste keer dat ik luiers heb gekocht was juni. Kan nog wel enkele maanden voort.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig, ik heb toevallig ook over basisvoorraad geschreven op Positief Besparen :D

  Wij houden altijd wel spulletjes op voorraad voor een aantal basis-maaltijden, zodat we niet teruggrijpen op de snackbar als we een keertje onverwachts later thuis zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een voorraad groente blikken, bij mijn vaste supermarkt hebben ze soms het huismerk in een goeie aanbieding, en die sla ik dan flink in. Ik gebruik altijd een vast a-merk shampoo, die is regelmatig 1+1 of 2+2 gratis. Tandpasta gebruik ik van verschillende merken, vooral als ik ze met spaaracties gratis krijg

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Koffie (decafe), pindakaas, toiletpapier, shampoo, haar gel. In ieder geval alle houdbare producten die ik ook daadwerkelijk gebruik. (en als er een goede aanbieding is) We hebben hier redelijk veel pop-up winkels die regelmatig ea goedkoper verkopen dan de winkels met vaste lasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik sla juist nu de A-merken groots en meeslepend in... Heerlijk om voorlopig weer voldoende wasmiddel, vaatwastabletten, keukenrol enzo te hebben. Ik ♥ de 1+1 gratis-achtige acties. En moet je eens bij Dirk kijken, fantastische aanbiedingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Droog eten, thee,pasta, rijst, noodles, chiliconcarnemix. Ik haal ook veel in duitsland, shampoo amerk is daar goedkoper dan 1+1 gratis in nederland. Kan maar zo gebeuren dat ik in een dag 200 euro uitgeef. Komt neer op 4 euro per week.. Maar dan koop ik ook een vol jaar geen shampoo, tandenborstels, scheermesjes, deodorant, watjes, wattenstaafjes, thee, zaden, noten, tomaat in blik, sokken, tandpasta, olie, zeep, wasmiddel, parfum, make-up, dagcreme, badzout, badolie, drank of fris. Na ongeveer een jaar ga ik weer heen en vul de voorraad aan, ik ga soms naar twee drogisterijen om de 14 flessen shampoo die op het lijstje staan te halen.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ideaal inderdaad! Ik zou echt wel dichter bij Duitsland willen wonen! :(

   Verwijderen
 7. Shampoo, tandpasta, deo, douchegel en bodymilk. Dat zijn de A-merken bij ons. Gelukkig zijn die heel regelmatig in de aanbieding! Wel 1+1, en geen 2+1 :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goh wat zullen alle marketing afdelingen weer in hun vuistje lachen om iedereen die de A-merken aanbiedt. Een A-merk zegt niks over de kwaliteit van het product alleen over dat van het reclamebureau.

  Groet,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor a-merken wordt inderdaad goed reclame gemaakt, maar de a-merken die wij nog gebruiken, is echt omdat we ze prettig vinden (verzorgingsproducten) of het lekkerst vinden.

   Verwijderen