zaterdag 10 januari 2015

Moestuin in de winter....

Elk jaar groeien er meer soorten groenten en fruit in onze tuin, de moestuin wordt wat dat betreft ongemerkt steeds groter. Het is bij ons echt een hobby om dingen zelf te laten groeien en uiteindelijk op te eten, we zijn er niet echt professioneel mee bezig ;)

Afgelopen zomer hebben we een aantal keer boontjes uit eigen tuin gegeten en tomaten hadden we echt in overvloed! Aardbeien en frambozen gingen iets minder, maar de rozemarijn en tijm groeide ook lekker door en gebruik ik nu nog steeds regelmatig. Sinds het kouder is heb ik die kruiden ingevroren en uit de vriezer kan ik ze makkelijk gebruiken.

Het allerlaatste wat nu nog in de tuin staat is ui, die gaan we binnenkort maar eens opmaken en dan is het wel gedaan. In de winter moestuinieren is niet echt aan ons besteed... het groeit minder en het is gewoon vaak koud om in de tuin bezig te zijn.

Aangezien het wel alweer Januari is, hebben we besloten om maar eens een plan te maken voor komend jaar, We hebben nog enorm veel zaden, dus die hoeven we echt niet meer te kopen. Wat dat betreft dus een goedkoop jaar...
We weten ook niet zeker of we dit jaar veel tijd zullen hebben voor de tuin, met 3 kleine kinderen, hebben we het waarschijnlijk al druk genoeg... maar... het voornemen is er zeker. Met een kleine man die het ook heerlijk vind om uit de tuin te snoepen, en die natuurlijk ook veel kan leren van zo'n moestuin, hebben we eigenlijk geen excuus!

Ons plan is trouwens niet echt een concreet plan te noemen, we willen gewoon weer zoveel mogelijk in de tuin laten groeien, terwijl we ook niet enorm veel plek hebben... maar met een paar aanpassingen kunnen we makkelijk wat extra ruimte creëren.

Ben jij alweer bezig met moestuinplannen voor komend seizoen? En wat is je favoriete groente of fruit om in de tuin te laten groeien?!

1 opmerking:

  1. Ik geloof dat ik de moestuin bij dit huis gewoon even laat voor wat het is. Als je ermee bezig gaat, moet je het namelijk wel 'goed' doen, in de zin van: eerst weer alle onkruid eruit enzo. Maar misschien bedenk ik me ook nog wel, als deze herfst-winter zo door blijft zetten, dan wordt het een stuk beter te doen en als het eenmaal 'schoon' is, dan is het ook altijd wel weer genieten van het bijhouden, het zien groeien, enzovoorts.

    BeantwoordenVerwijderen