zondag 11 januari 2015

Een persoonlijke mijlpaal en overzicht....

Gisteren was er weer een persoonlijke mijlpaal; 30 weken zwanger! (en inmiddels dus alweer een dag langer) ;) 6 weken terug had ik nooit verwacht dat ik dit zou halen, met alle zorgen. Maar het is toch echt alweer zover. En dan is het een beetje aftellen natuurlijk! Ik hoop heel erg dat ik sowieso nog 7 weken zwanger ben, maar dat weet je nooit... 30 weken klinkt in ieder geval alweer een stuk verder dan 29 weken ;)

Zoals jullie weten is het wel een aparte zwangerschap. Ik lig vooral op de bank en in bed en doe echt heel weinig, inmiddels ook al 6 weken, en ik begin me soms een klein beetje te vervelen... maar ja, dat is niet anders, ik had niet verwacht om wekenlang op de bank te liggen en me nooit te vervelen. Afgelopen week werd ik door mijn zus en mijn moeder meegenomen om te gaan lunchen, dat is echt een uitstapje! Hoewel ik daarna dan echt weer heel moe ben, heb ik heerlijk genoten. In huis wordt alles steeds completer en daardoor vind ik het nu ook een beetje raar om te bedenken dat ons leven straks weer helemaal anders is. We zijn heel gelukkig met z'n drieën en straks zijn we "opeens" met z'n vijven! Ongetwijfeld zijn we dan ook weer heel gelukkig, maar het is vast ook wel even wennen en anders....

Aangezien dit toch een blog over besparen is... zal ik daar ook nog even over schrijven ;) Ik kwam erachter dat we inmiddels ruim een jaar bijhouden welke variabele uitgaven we hebben. De boodschappen en alle andere uitgaven naast de vaste lasten heb ik in een simpel schrift bijgehouden. We hebben nu al ruim een jaar overzicht en dat scheelt heel veel geld.
Overzicht is gewoon heel erg belangrijk en als ik een aantal dingen vergelijk... zoals de eerste maanden van het bijhouden en de laatste maanden van het bijhouden geven we zo'n €300 tot €400 in de maand minder uit!! Dat was dus gewoon geld dat "verdween"
Mooi dat we dat nu (bijna) niet meer doen, al weet ik nu al dat Januari een dure maand wordt ivm aanschaf laatste spulletjes voor de meisjes, beurt voor de auto en de katten mogen weer een jaarlijkse prik, dus dat kost allemaal wel wat. Maar het blijkt maar weer; door overzicht te hebben en alles, maar dan ook echt alles op te schrijven, geef je al veel bewuster uit en dat scheelt gewoon.

Gebruik jij nog een kasboek/ schrift?!

Like Samen Besparen op facebook... je bent van harte welkom! *klik*

4 opmerkingen:

 1. Ja ik gebruik een schrift om de uitgaven vd boodschappen op te schrijven, in Excel heb ik een overzicht van ALLE uitgaven per maand.

  Fijn dat het goed gaat met je, hopelijk houden de dames het nog even vol te blijven waar ze zijn. De eeneiïge drieling van mijn nicht is 7 weken te vroeg geboren destijds. Daar ben jij al mooi overheen.
  Sterkte met de laatste loodjes hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik houd ook alles bij in excel en daardoor zie je waar je geld blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik Afas Personal.... Ook erg handig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb in Excel mijn jaaroverzicht staan en gebruik een kasboek voor de boodschappen. In een klapper schrijf ik alle overige kosten, benzine, kapper, kleding en diversen.

  BeantwoordenVerwijderen