vrijdag 23 januari 2015

Haren knippen

Een tijdje terug liet ik mijn haar langer groeien. Op een gegeven moment had ik langer haar en ging ik zelden naar de kapper. Bij de kapper liet ik er dan laagjes in knippen en dan kon ik weer even vooruit. Op een gegeven moment baalde ik zo van mijn langere haar, het was dun, ik had droge/dode puntjes en kon er maar weinig mee.

Ik liet mijn haar zo tot aan de bruiloft, toen werd mijn haar opgestoken, dus had ik de lengte wel nodig voor een vol en mooi kapsel. De dag na de bruiloft ben ik naar de kapper gegaan. Er is een enorm stuk afgeknipt en inmiddels heb ik dus korter haar. Het is niet echt een makkelijk kapsel, want het moet eigenlijk nu wel regelmatig geknipt worden, toch wacht ik daar vaak even mee en knip ik het zelf af en toe bij. Ik heb krullend haar en dat is een groot voordeel, je ziet het in ieder geval niet als ik een keer een beetje verkeerd knip ;)

Toch ga ik vaker naar de kapper en eigenlijk was het wel weer nodig. Ik heb alleen momenteel niet echt zin om lang in die stoel te zitten, met die dikke buik enzo... dus ik vroeg mijn moeder even om hulp. Mijn haar is nu weer een stuk korter en het ziet er weer prima uit. Na de bevalling ga ik wel weer naar de kapper.

Heel veel bespaar ik hier overigens niet mee. Vroeger ging ik altijd naar een kapper op het winkelcentrum waar een knipbeurt met haren wassen zo €30,- kostte. Daarna hadden we een thuiskapster, een vriendin van vroeger van mij, maar zij is inmiddels weer gestopt. Sinds vorig jaar hebben we een kapper hier in de buurt ontdekt. Op 5 minuten loopafstand met prima prijzen (knippen voor mij en man is €15,- per persoon. Onze kleine man wordt voor €11,- geknipt.)

Man gaat regelmatig naar de kapper, hij heeft een tijdje zelf met de tondeuse alles kortgewiekt, maar wil het nu weer iets langer hebben. Niet te lang natuurlijk ;) Daarom gaat hij geregeld naar de kapper. Onze kleine man gaat ook regelmatig, in ieder geval als het nodig is. Ik weet dat we het ook zelf kunnen doen, maar hij moet ook gewoon wennen aan de kapper vind ik. Tot nu toe gaat het elke keer prima. Ik vind het zelf onverzorgd staan als kinderen overduidelijk naar de kapper moeten, dus hij gaat echt wel snel als het nodig is ;)

Ga jij vaak naar de kapper? En wat ben je dan kwijt?

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

13 opmerkingen:

 1. Ik ga denk ik zo'n 3 keer per jaar. En dan kost het zo'n 28,-. Ik vind lang haar juist erg fijn, omdat je het altijd nog kunt opsteken. Kort haar vind ik teveel werk.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben een thuis kapper, al jaren, voor 5 personen en dan ben ik voor totaal 50,-- klaar. ( knippen en verfspoeling) Meestal 1 x in de 6 weken. Ik lever zelf een verf spoeling aan, en die zet ze er ook nog in. Die verf spoeling haal ik alleen als die in de aanbieding is bij het kruidvat. Voor dat we een thuiskapper hadden, stelde ik het maar uit, en uit..kinderen liepen er niet bij en man maar mopperen..vaak was dat een centen kwestie, kwam het niet uit etc. Voor ons een prima oplossing en betaalbaar. Groetjes Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf ga ik bij een vriendin. Daar komt een thuiskapster. Kost 15 euro per keer en ik ga 1 x per kwartaal. Heb mijn haar in laagjes, maar heb er laatst een flink stuk afgeknipt. Was het zat.

  Ik moet alleen nog eens een goede kapper voor de kinderen vinden. De laatste keer betaalde ik 17 euro per kind. Belachelijk voor die drie puntjes die eraf moesten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meestal elke 6 weken, soms rek ik het wat meer op. Nu ben ik net voor de kerst voor het laatst geweest en toen zijn er zoveel lagen in geknipt, dat ik niet het idee heb dat ik volgende week ofzo al weer moet. Per keer ben ik uit mijn hoofd gezegd €16,25 kwijt. En ik heb een stempelkaart, als ik 10x geweest ben mag ik een keer gratis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga meestal maar 1 of 2 keer per jaar.
  Maar afgelopen keer toen het weer nodig was heb ik zelf mijn haren geknipt, scheelde me toch weer 20 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies zo. Leuk om te lezen, ik ben niet de enige blijkbaar. :-)
   Inte

   Verwijderen
 6. Ik ga 1x in de 6-7 weken. Heb kort haar en vind dat super makkelijk. Veel makkelijker en mooier dan lang haar bij mijzelf. Ik ga naar een thuiskapster en dat is 15 euro p. keer.
  De kinderen knip ik zelf en zoonlief heeft kort haar dus die moet ook wel 1x in de 6 weken. En manlief heeft zulk kort haar dat ik daar mee gestopt ben en hij nu zelf de tondeuse er over haalt. Anders was ik daar 2x in de week mee bezig. Ik heb meer te doen:-)
  En dochter heeft langer haar, maar die knip ik elke keer als ik zoonlief doe ook even de puntjes. Vind ze leuk en zo kan ze er ook aan wennen. Vlechtjes wil ze alleen nog niet.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb lang haar en knip het zelf. Kwestie van een keer doen, als het niet goed is kan je altijd nog naar de kapper.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helemaal niets! Ik ben zelf kapster, en heb sinds kort met een ex-collegaatje afgesproken met gesloten knip elkaars haar bij te houden. Ook de kinderen en manlief laten zich nog graag door mij knippen. Scheelt dus enorm :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb ook lang haar en knip het ook zelf. In lagen met de staart op het voorhoofd truc. Je moet maar eens op youtube zoeken, het is echt heel gemakkelijk. Dus voor mij geen kapperskosten meer want ik verf ook zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb sinds kort een thuiskapster en die komt om de 8 weken of zo. Ik heb vrij kort haar, dus vaker is niet nodig, maar als ik langer wacht, gaat het er onverzorgd uitzien. Ik betaal 15 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb zelf mn haar kort geknipt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij knippen vaak elkaar. Net zo makkelijk en het kost niks.

  BeantwoordenVerwijderen