dinsdag 6 januari 2015

De binnenspeeltuin

Afgelopen weekend had ik afgesproken met een aantal moeders bij een binnenspeeltuin. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit bij een binnenspeeltuin was geweest, volgens mij bestond dit vroeger ook helemaal niet.... en is het echt iets van de laatste jaren.

Ik stelde mijzelf het volgende voor;
Heel veel speeltoestellen
Heel veel kinderen
Heel veel lawaai
Heel veel gehuil

Ik was dus niet zo zeker of ik dit zou trekken in ultra zwangere staat... maar het viel alles mee!

Er waren wel veel speeltoestellen; waaronder een springkussen, ballenbakken, glijbanen etc. Maar er waren niet zoveel kinderen en daardoor ook niet zoveel lawaai ;) Nou mogen kinderen natuurlijk gewoon lekker rennen, spelen, gillen en lawaai maken, maar 50 kinderen bij elkaar vind ik toch iets teveel op dit moment... gelukkig was het erg rustig en het aller belangrijkste; onze kleine man vond het fantastisch!

We hadden mooi overzicht over alle speeltoestellen en hoewel ik natuurlijk goed in de gaten hield waar hij was, heb ik hem de hele ochtend zien spelen. Hij kwam op een gegeven moment zeggen dat hij dorst had en na een slokje drinken ging hij snel weer spelen. 1 groot feest!! Heerlijk om hem zo te zien genieten.

Toen we s'middags weer thuis waren, viel hij natuurlijk als een blok in slaap, even alles verwerken.. maar de volgende ochtend wilde hij wel weer naar de binnenspeeltuin!

Het is niet een heel goedkoop uitje. Als ouder mag je gratis naar binnen, maar per kind betaal je €7,- Dat is op zich geen groot bedrag, maar ik zou het bijvoorbeeld niet elke week gaan doen...
Ze hebben zelfs 10 ritten kaarten en jaarabonnementen, maar ik weet niet of het enthousiasme nog zo groot is na bijvoorbeeld 5 keer te zijn geweest.

Al met al beviel het hartstikke goed en zal ik zeker vaker met hem naar zo'n speeltuin gaan.
Ga jij weleens naar een binnenspeeltuin met je kind? En wat zijn jouw ervaringen?

7 opmerkingen:

 1. Toen mijn kinderen nog jonger waren ging ik geregeld. En ze vonden het echt geweldig. Ik zorgde altijd dat ik heel vroeg ging, en als het druk werd gingen we weer weg.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Binnenspeeltuin is hier favoriet, heerlijk de hele middag spelen. De jongens kunnen lekker hun energie kwijt. Mams kan rustig een boekje lezen of een blogje schrijven. Nadeel is echt wel de prijs. Vind het best veel geld. Zelf eten en drinken meenemen wordt niet gewaardeerd meestal. Een kan limo betaal je al snel 4 euro voor. Als het slecht weer is is het een ideaal uitstapje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn er ook twee keer geweest. Tobias is eigenlijk nog iets te klein, maar hij vindt het gewoon erg leuk om andere kindjes te zien spelen en speelt op zijn eigen manier mee.

  Ik kan niet wachten tot ik net als zuinige zeeuw daar lekker rustig een boekje kan lezen, lijkt me heerlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. kids vinden het geweldig! ze zijn nu 2,5 en 5. jongste kan ook in de grote dingen met hulp en anders blijft hij in t peuterdeel, dochter kan t meeste zelf :D heerlijk! we gaan ook niet heel vaak (geen tijd en ik doordeweeks geen auto en dochter school, weekenden snel vol en dochter ook gewoon moe dus een dagje niets is ook nodig!) maar ze vinden t wel geweldig :D ideaal bij slecht weer en natuurlijk ook om met andere ouders af te spreken, zeker met kleintjes waarvoor een buitenspeeltuin vaak net niet handig is als ze nog niet echt lopen maar wel kruipen enz ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind ze ook ideaal. Mijn neefjes van 8 en 11 jaar vinden het ook nog steeds leuk daar. Wel alleen de grotere. Voor de kleinere zijn ze te oud. Ik was er pas ook met een vriendin en haar dochter haar kinderfeestje. 6 kinderen van 4 - 5 - 6 jaar. Ging zo goed. Wij hebben zitten bij kletsen. Geen kind aan gehad. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Overigens hebben ze hier bij Ballorig ook peuteruurtjes. Dan kun je ;s morgens tot 12.00 komen voor half geld geloof ik. Twee morgens per week. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met de kleinkinderen zijn we er een enkele keer wel eens geweest. Op zich vermaken ze zich er altijd prima. Ik vind het altijd wel een beetje lastig om in de hand te houden. Ik bedoel als zen in van die klimtoestellen duiken waar je eigenlijk zelf niet in kunt. Als ze ergens halverwege zitten en ze durven niet verder, moet je maar zien hoe je erbij komt. Maar op zich, de kinderen vinden het er altijd hartstikke leuk.

  BeantwoordenVerwijderen