maandag 5 januari 2015

Boodschappenpakket en financiële update.

Eind November besloten we om onze vaste supermarkt even vaarwel te zeggen en bij een andere supermarkt boodschappen te gaan doen, zodat we voor een boodschappenpakket konden sparen. Ik rekende uit dat je elke week toch wel voor minstens €50,- boodschappen moest doen en dat halen wij niet altijd, we zitten er zelfs vaak een stuk onder en gaan dan nog naar een tweede supermarkt. Toch had ik de hoop dat met de extra kerstboodschappen enzo, we redelijk in de buurt zouden komen...

Maar de praktijk blijkt toch wat anders te zijn. We kunnen nog zegels sparen tot half Februari en we zijn nog niet eens op de helft! Ik denk dat we het nog even aankijken, maar ik vrees dat we het echt niet gaan redden, daarnaast merken we dat we soms net wat extra's meenemen, om die extra zegel te "krijgen" dat slaat natuurlijk ook niet echt ergens op ;)
De aanbiedingen van deze supermarkt zijn ook niet echt goed gebleken, wij kopen meestal andere merken, wat dat betreft beviel onze oude supermarkt een stuk beter, ik denk dat we daar dus maar weer naartoe gaan :)

De maand December hebben we financieel nu helemaal afgesloten. Hoewel er natuurlijk heel wat feestdagen tussenzaten, hebben we een hele goede financiële maand gehad. We hadden een grote uitgave aan de nieuwe auto, maar verder zijn we bij alles onder het budget gebleven.
De spaarrekening is inmiddels wel flink lager, door de auto, maar ook doordat de zorgverzekering komende week in 1 keer wordt afgeschreven. Het is niet zo'n probleem, maar we gaan hem natuurlijk wel zo snel mogelijk weer aanvullen naar het gewenste bedrag ;) Dat zal wel even duren, maar als we weer goed opletten, moet dat sneller kunnen dan we nu gepland hebben en daar gaan we natuurlijk voor!

Hoe was December voor jou op financieel gebied? Heb je nu een kater van alle extra uitgaven of viel het allemaal wel mee? :)

8 opmerkingen:

 1. Op facebook, de weggeefhoek duiken wel eens zegels op. Ook op marktplaats zijn wel eens mensen die zegels weggeven. Op tijd kijken dus.
  Wat de kosten van december betreft..... uiteraard hebben we wat extra gekocht maar daar eten we op dit moment nog steeds van. Week 1 heb ik nauwelijks boodschappen gekocht, alleen groente/zuivel en brood. Het jaar is 2014 is 80 euro duurder uitgevallen dan het budget (52x125) daar ben ik tevreden over. En nu 2015 blijft het budget hetzelfde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De extra kosten vielen hier erg mee. Niks zelfs. We bleven netjes binnen budget en kwamen niets te kort!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Balen van het boodschappenpakket!!

  Hier zijn we wel over het boodschappenbudget gegaan, want we hadden weer eens veel te veel gekocht voor de kerst + jaarwisseling. Maar dat maken we hopelijk in januari weer goed..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou inderdaad proberen die zegels via de weggeefhoek of zo te krijgen. December hebben we te veel uitgegeven. Maar dat had ik ook verwacht. Verder erg budget.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil de zegels tegen vergoeding graag van je overnemen. Ik krijg mijn kaart ook niet vol. Mail me maar als je interesse hebt. erwinenmarloes @ hot mail punt com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi,
   Bedankt voor je aanbod, ik ben de zegels inmiddels al kwijt! Ik hoop dat je de kaart toch nog vol krijgt!
   Groetjes, samen besparen

   Verwijderen
 6. Ik ging bij dezelfde supermarkt. Als alleenstaande krijg ik die kaart nooit vol. Leuk die acties, maar vaak grijp ik mis. Vorig had had ik een textielkaart vol voor een dekbedovertrek, maar dankzij hulp van iemand anders die de zegels zelf niet spaarde en ze aan mij gaf.

  Zelf denk ik erover om helemaal over te gaan naar Appie. Bij slecht weer, zoals sneeuw de afgelopen week, laat ik de boodschappen thuisbezorgen door ze omdat ik dan niet naar buiten kan. En ik denk erover om al mijn boodschappen daar nu te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hallo Samen Besparen ik doe dat ook bij de plus.
  Sparen voor een boodschappenpakket.
  Maar wij hebben het zelfde probleem als jullie want wij
  moeten nu nog 35 zegels hebben.
  En ik koop ook alleen de dingen die ik nodig heb.
  Wat voor mij interessant is dat een overbuurvrouw zei ik
  wil voor jou wel boodschappen die ik nodig heb bij de plus halen en dan krijg jij de zegels maar ze zei er wel bij dat worden er niet
  zo veel want ik ben nu in januari en februari maar heel weinig nodig.
  En ik denk dat iedereen niet zoveel nodig is.
  En om nu maar zo te kopen om aan de zegels te komen doe ik niet.
  Waar ik op ga letten bij de kassa is dat sommige mensen zeggen nee ik spaar er niet voor dan vraag ik beleefd of ik ze dan mag hebben
  Meestal mag dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen