maandag 29 december 2014

Zakgeld enzo

Man en ik hebben geen "zakgeld" voor onszelf, als we iets nodig hebben dan kopen we dat, als het een duurder product is, dan overleggen we natuurlijk wel met elkaar, maar dan zorgen we er eigenlijk altijd voor dat het gekocht kan worden. We zoeken naar de beste deal of kopen tweedehands, deze manier bevalt ons steeds heel goed...

Er zijn een aantal momenten dat het iets minder goed bevalt en dat is toch als we iets voor elkaar willen kopen. Een cadeautje voor een verjaardag of zoals afgelopen week een kleinigheidje voor de kerst. Ik kijk zelf regelmatig op de rekening en kan dan zien welk bedrag hij in welke winkel heeft uitgegeven, en dat voelt dan toch een beetje stom! Dit jaar heeft hij een leuk extraatje gehad voor de kerst en heeft hij dit gedeeltelijk gebruikt voor een kleinigheidje, dat maakte de verassing al een stuk leuker ;)

Onze kleine man heeft ook steeds meer interesse in geld (centjes zoals hij ze noemt) maar dan natuurlijk ook echt met de kinderlogica erbij.... als er iets op is, dan moet mama maar naar de winkel om het te kopen ;) Of als hij een stickervel van oma krijgt en de stickers binnen 10 minuten overal opplakt, dan kan oma toch gewoon weer nieuwe kopen??!
Hij is nu bijna 3 jaar, maar in ieder geval echt nog niet toe aan zakgeld ;)

We sparen wel elke maand voor hem. Het is geen groot bedrag, maar zijn spaarrekening loopt, ondanks de lage rente, goed op. We hopen hem met deze spaarrekening een goede start te kunnen geven in zijn leven, zodat hij straks kan studeren, een rijbewijs kan halen etc. We weten natuurlijk niet of dit spaarpotje dan toereikend is voor alle dingen die hij wellicht wil doen, maar al kunnen we een aantal dingen betalen, dan doen we dat graag! Ook voor de meisjes willen we straks een zelfde bedrag per maand sparen, zodat ze alle drie op ongeveer hetzelfde uitkomen over 15 (??) jaar.

Hebben jij en je partner zakgeld? En wat betalen jullie daar allemaal van?

6 opmerkingen:

 1. voor onszelf ook geen zakgeld, idd hetzelfde als bijjullie. we kopen het van de rekening. man heeft nog een eigen rekening waar hij nog (vraagme neit waarom :p) zakgeld op krijgt van zn moeder en zn oma ;) daarvan koopt hij cadeautjes soms voor mij, wel fijn dan zie ik idd ook echt niet wat hij koopt ;) ik heb geen eigen rekening, dus man kan t evt wel zien als ik iets koop (maar kijkt niet zo vaak als ik op de rekening :p). dochter krijgt nu wel zakgeld en komt nooit in winkels dus spaart alles nog. ook sparen we voor later idd op spaarrekeningen voor de kids, een vast bedrag als de kinderbijslag binnenkomt. het loopt idd lekker op, heel fijn om ze zoiets mee te kunnen geven later, waar het ook voor gebruikt wordt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben onszelf wel zakgeld gegeven. Mijn man al eerder en ik sinds een jaar. Mijn man krijgt E. 20, per week en ik E. 15,00. Wat betalen we daar van? Hij: zijn biljartles, de biljartuitjes en de wekelijkse consumpties bij koor, biljarten. Ik ook mijn consumpties bij koor/muziek, de fietsclub, de kapper en de pedicure.
  Yasr

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij doen niet aan zakgeld. We betalen de nodige dingen, zoals boodschappen e.d. Af en toe kleding en verzorgingsproducten en de rest gaat naar de spaarrekening.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben allebei zakgeld op onze eigen rekeningen, juist met verjaardagen en feestdagen leuk want omdat het niet van de gezamenlijke rekening gaat, is het echt een verrassing.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij geven ons zelf maandelijks zakgeld. Ik 20 en man 25 Euro. Ik ga weleens uit eten met een vriendin of dochter, dat betaal ik ervan, net als de koffie op een terrasje of een keer iets onverwacht lekkers wat ik mee neem van een bakker of van de markt. Man haalt af en toe een gehaktstaaf onderweg en dat soort zaken, of koopt eens iets leuks voor zichzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben wel zakgeld. €75 per persoon. Dus in totaal €150. Hiervan betaal ik mijn telefoonrekening, cadeautjes, uitstapjes voor mezelf en af en toe een reep chocolade ;)

  BeantwoordenVerwijderen