dinsdag 30 december 2014

Verhuizen?!

Afgelopen week keken we voor de lol eens op funda. We vinden het altijd leuk om eens te kijken wat er zoal te koop is en voor welke prijs. Altijd zien we wel iets leuks en deze keer ook! Een geweldig vrijstaand huis voor ongeveer hetzelfde geld dat we 4 jaar terug voor dit huis betaalden (lees; leenden van de bank) ;) ;)

Nou zullen we niet zo snel verhuizen, aangezien mijn salaris een heel stuk is gedaald sinds die tijd, krijgen we nooit meer eenzelfde hypotheek, maar we blijven dromen wat dat betreft... Het dorpse leven trekt ons altijd wel, dus misschien komt het er nog een keer van.

Onze buren waren de laatste dagen flink met verhuisdozen in de weer, ik ben benieuwd of zij misschien gaan verhuizen. We hebben eigenlijk geen contact met ze (op een uitgezonderde "hoi" na) aangezien de puberdochter in de eerste week dat wij hier woonden ons al ziektes enzo toewenste door ze over de schutting te schreeuwen, toen ik de ouders erop aansprak, kreeg ik ook een grote mond... welkom in de buurt zullen we maar zeggen ;)

We hebben van deze buren ook redelijk veel overlast. Ze hebben 3 puberkinderen en die komen in het weekend gerust vroeg in de ochtend thuis van het stappen, nou vind ik dat geen probleem, want dat deed ik zelf ook op die leeftijd, maar ik mocht van mijn ouders niet in de tuin zitten praten (lees schreeuwen) met vrienden... Het zijn gewoon mensen die altijd veel lawaai maken. Schreeuwen naar elkaar, deuren dichtsmijten etc. Ik ben dat helemaal niet zo gewend, maar zij wel... een normaal gesprek heb ik ze nog nooit horen voeren ;)

Het probleem is een beetje dat er in ons rijtje allemaal huurwoningen staan, het plan was om de woningen te verkopen zodra er iemand wegging (wij hebben hierdoor dus ons huis kunnen kopen) maar verkopen lukt in deze tijd een stuk minder goed en daarom worden alle woningen gewoon weer verhuurd. Het verloop is best wel hoog en je merkt gewoon dat er veelal een ander soort mens in de huurwoningen wonen. Het rijtje tegenover ons zijn allemaal koopwoningen en dat verschil merk je toch wel vind ik... niets ten nadelen van huurders hoor, er zijn ook hele leuke en lieve buren in ons rijtje! Maar als de woningen toch nooit verkocht gaan worden, hebben wij misschien wel moeite met het verkopen van ons huis, mochten we dat ooit willen, dat zien we dan wel weer!

Ik ben benieuwd of onze buren nou gaan verhuizen, je weet natuurlijk ook weer nooit wat je ervoor terug krijgt ;) Wellicht gaat 1 van de puberkinderen uit huis, dat zou ook al wat overlast schelen ;)

Kijken jullie weleens op funda voor de lol? En hoe ziet je droomhuis er dan uit?

9 opmerkingen:

 1. Ik kijk altijd wel even op Fun.da voor de fun! Altijd leuk om bij mensen binnen te kijken. :D

  Verhuizen zullen wij ook niet doen. De woningbouw heeft hier ook woningen te koop staan voor ongeveer 70.000 euro minder als dat wij er voor betaald hebben dus wegkomen doen wij hier niet. Daarnaast staan er nog een aantal woningen te koop en die gaan ook voor een stuk lager weg of blijven staan omdat niemand ze wil kopen. Toch blijft kijken leuk!

  Onze buren hebben het huis gekocht van een "klusser" met twee linkerhanden en gaan op diezelfde voet door. Alles wordt "gerepareerd" lees: geknutseld door beginners. Schuurdeur wordt geverfd en het glas wordt mee geverfd, gewoon makkelijk. Rotte kozijnen verf je gewoon overheen en laat je niet repareren. Daarnaast zijn het een stel ransbakken dus alles is echt vies in huis en tuin (dat is net een vuilnisbelt). We hebben (nog net) geen ongedierte in huis, maar zodra ik maar 1 eng beestje zie dan ga ik over tot actie. Ooit de politie gebeld omdat de achterdeur openstond en ik ze niet kon bereiken (ik dacht ingebroken) de politie vroeg zich toen af of er ook een kind woonde. Ongezonde leefomstandigheden merkte hun op. Wat ik er mee wil zeggen eigenaar of huurder het maakt in dit geval niet uit. Alhoewel ik er van overtuigd ben dat dit ook de waarde van mijn woning naar beneden trekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij wonen sinds een paar maanden in een voor ons betaalbaar droomhuis. Van te voren hadden we deze wensen: dichterbij het werk van manlief, vrijstaand, ruime keuken, kelder(kast), ruim en met voldoende slaapkamers (onze volwassen zoons wonen weer thuis), het huis is groot genoeg om met evt partner van onze zoons in te laten wonen, levensloopbestendig, kantoor, voldoende winkels in de nabije omgeving, niet ouder dan 1985 (ivm isolatie), geen klushuis.
  En dit is allemaal gelukt!
  We zijn er heel blij mee :-). Hebben lang gespaard om de hypotheek zo kaag mogelijk te houden en het is onze derde koopwoning. Ik moet er bij zeggen dat we de vorige twee woningen gekocht hebben in de jaren '80 en '90 toen de huizen nog niet zo duur waren. En geen gekke dingen uitgehaald met de overwaarde (gelukkig geen aandelen ofzo)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat een interessante observatie! Dat huurders vaak andere types zijn dan eigenaars. Waar zou dat in zitten? Het voordeel van huren lijkt me de vrijheid. Ik stel me daar een soort van onbekommerdheid bij voor.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ben de enige overgebleven huurder in mijn straat, alle andere huurwoningen zijn koopwoningen geworden, maar merk weinig verschil tussen kopers en huurders ,sommige huurders gaven geluidsoverlast ,maar sommige kopers ook. ik denk dat er geen verschil bestaat tussen huurders en kopers ,maar er zijn wel sociale verschillen tussen mensen. a sociale mensen vind je onder huurders maar ook kopers.

   Verwijderen
  2. soms moet je wel huren omdat je door je inkomen geen andere keus hebt. onbekommerdheid heeft daar in mijn geval weinig mee te maken. als er in mijn huurwoning iets kapot gaat waar de woningbouw verantwoordelijk voor is , kost het mij veel energie en gezeur voor het gerepareerd word. soms doe ik het maar gewoon zelf omdat ik geen zin in het gedoe wat het oplevert als ik de woningbouw er op aanspreek.

   Verwijderen
 4. Wij hebben een paar weken geleden eens op Funda gekeken om te zien wat andere mensen met hetzelfde type woning als wij doen met de inrichting... Was best inspirerend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kijk er af en toe wel eens, maar dan merk ik dat ik toch best wel zinnig ben. Overigens blijf ik er de laatste tijd wel weg, ik wil namelijk echt gaan verkopen/verhuizen en kijk dan liever pas als dit verkocht is. Dan kom ik ook niet in de verleiding om stomme dingen te doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch kan het handig zijn om je alvast te gaan oriënteren op diverse plaatsen waar je evt zou willen wonen. Wat zijn bv de prijzen, staan huizen dicht op elkaar. Wij hebben gemerkt dat dit soms heel veel uitmaakt, meer dan we van te voren hadden gedacht.
   En soms gaat het heel snel als je je huis verkoopt. De mensen die ons huis gekocht hebben, hadden de voorwaarde dat we er heel snel uit zouden gaan. Dat ik al veel wist van de woningmarkt hier heeft het een stuk makkelijker gemaakt en met die kennis en een beetje mazzel hebben we niet tussentijds in een huurwoning hoeven wonen en nog een keer moeten verhuizen.

   Verwijderen
 6. We kijken er nooit (meer) naar. We wonen naar ons zin en hebben links en rechts prima buren. Kijken een beetje naar elkaar om en helpen als dat nodig is. Maar dat is niet altijd zo geweest hoor. Dus daarom waarderen we het des te meer.

  BeantwoordenVerwijderen