woensdag 31 december 2014

2014/2015....

En zo ben ik alweer een berichtje aan het typen op de laatste dag van het jaar... Het jaar is best wel snel gegaan en er is veel gebeurd in ons leven! Even een samenvatting;

* Begin dit jaar werkte ik nog bij mijn oude werkgever, ik had het enorm naar mijn zin en mijn prestaties werden de hemel in geprezen. Rond deze tijd vorig jaar had ik ook een beoordelings en voortgangsgesprek... er waren grootste plannen, maar er werd wel even gevraagd of ik nog een tweede kind zou willen in de nabije toekomst. Ik heb toen eerlijk geantwoord, maar helaas... jullie weten hoe het is afgelopen, het is flink tegen me gebruikt en ik kon weinig meer goed doen. Per 1 September ben ik uit dienst gegaan, en hoewel dat financieel een flinke tegenvaller was, heb ik er nog steeds geen seconde spijt van!
* In April gingen we, met familie voor het eerst met onze kleine man verder weg op vakantie, met de auto! Ik keek er best tegenop, maar het ging hartstikke goed!
* In Juni zijn we getrouwd, na 6 jaar samenzijn en een prachtige zoon, was dit de volgende geweldige stap!
* In Juli kwam ik erachter dat ik weer zwanger was.
* In Augustus kwamen we erachter dat ik niet van 1, maar van 2 kindjes in verwachting was en nog steeds ben ;) De afgelopen maanden waren wat dat betreft best wel spannend, maar het gaat ook wel snel. Inmiddels ben ik alweer 28 weken en 4 dagen zwanger... we kunnen bijna gaan aftellen ;)
* In Oktober moest man geopereerd worden, voor het eerst in zijn leven... hij vond het een hele belevenis, maar gelukkig is dat achter de rug!

Financieel was het ook een bevlogen jaar.... We hadden geen low budget bruiloft, maar gelukkig ook geen enorm dure ;) En het feit dat mijn salaris helemaal verdween was best even aanpassen, maar tot nu toe kunnen we nog steeds elke maand rondkomen, door onze besparingen en onze levensstijl, erg fijn!
Op de valreep gaven we in December nog een flinke klap geld uit aan onze nieuwe tweedehands auto... Vergeleken met vorig jaar is ons spaargeld nog steeds nagenoeg hetzelfde.. dus we hebben het niet verkeerd gedaan wat mij betreft.

2015 staat nu voor de deur en ons leven zal op korte termijn weer flink veranderen, met de geboorte van onze twee meisjes.... ik verwacht vooral een erg druk jaar ;) ;) haha... maar dat komt vast allemaal goed! Verder hoop ik qua werk, als zzp-er verder te kunnen groeien en man hoopt ook verder te groeien op zijn werk. Zijn huidige contract loopt tot 1 Januari en dat is gelukkig weer verlengt, dus dat is mooi nieuws!
Verder hoop ik dat we allemaal gezond blijven, alle familie gezond blijft en we flink kunnen genieten van ons prachtige gezin, straks met 3 kinderen, wie had dat een jaar geleden gedacht?!

Financieel zal er ook nog wat veranderen. 3 kinderen zijn natuurlijk duurder dan 1 kind, maar de planning op papier "zegt" dat het allemaal goed komt. Verder verwachten we wat onderhoudskosten aan ons huis en hopen we toch eens een begin te kunnen maken met extra aflossen op de hypotheek... dat blijft een beetje een jarenplan, maar ooit gaan we eraan beginnen :) De komende maanden eerst maar eens de buffer weer flink aanvullen en even afwachten hoe duur het leven straks wordt ;)

Ik wens alle lezers een hele gezellige oudejaarsavond, een goed uiteinde en een prachtig begin van het nieuwe jaar... heel veel geluk toegewenst voor 2015!

Liefs, Samen Besparen!

Tip Tip Tip;
Wij willen volgend jaar geboortekaartjes versturen, en kopen vandaag alvast de postzegels, die zijn morgen namelijk weer €0,05 duurder per stuk ;)


7 opmerkingen:

 1. Wat een jaar he, jullie hebben je er super door heen geslagen . De allerbeste wensen, vanuit alphen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie samenvatting, heerlijk om te lezen. Alleen je werk....dat was wat minder. Niet meer achterom kijken maar genieten van al het moois dat jullie gaat brengen in 2015.
  Hele fijne jaarwisseling en een goed, gezond, gelukkig 2015
  Imre

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel wat enerverende gebeurtenissen bij jullie!
  Gelukkig zijn jullie er goed doorheen gerold, dat geeft moed.

  Dankje, ik wens jullie ook een heel mooi, gezond 2015 en straks dan genieten met de 2 dames er bij!

  Lieve groet van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat was een enerverend jaar en ook 2015 zal spannend en druk voor jullie worden.
  Ik wens jullie een fijne jaarwisseling toe en een goed 2015

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor de lieve berichtjes :) op naar een mooi 2015!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb zelf een tweeling. De start is van groot belang of je er druk mee krijgt of niet ( lees: wanneer een tweeling geboren wordt, want dit is soms te vroeg. Bij mij na bijna 36 weken wat toentertijd in hield dat we de eerste weken dag en nacht om de 3 uur hebben gevoed.
  Ik wens je een mooi voldragen zwangerschap toe met 2 prachtige dochters.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leef in spanning met je mee, mijn dochter is rond dezelfde tijd uitgerekend, zij zit nu op 28 weken en 6 dagen, maar wel van 1 kindje. Haar eerste. Ik volg je al wel zo'n half jaar denk ik maar heb nog nooit gereageerd. Wens je veel goeds voor het komende jaar en een goed vervolg van je zwangerschap. groetjes Jenny

  BeantwoordenVerwijderen