zaterdag 20 december 2014

Recept; Plaattaart

Afgelopen week aten wij een plaattaart, een soort hartige taart met bladerdeeg. Vorige week at ik met kleine man bij mijn ouders en deze week probeerde ik hem thuis uit met andere ingrediënten. Hij was erg lekker! Je kunt enorm variëren en het is een goedkoop recept, dus ik deel hem graag met jullie!

Benodigdheden voor 2 personen;
4-5 plakjes bladerdeeg
bakje champignons
1 paprika
1 ui
1 teen knoflook
eetlepel Italiaanse kruiden

Doen;
* Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
* Maak ondertussen de ui, paprika, champignons en knoflook schoon en snijd in stukjes of plakjes
* Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap, of leg de plakjes naast elkaar (zorg dan dat ze wel iets overlappen) maak een opstaand randje en prik met een vork gaatjes in het deeg
* Leg het deeg op bakpapier en bak 10 minuten in de oven
* Bak ondertussen de ui en paprika, totdat ze wat zacht zijn. Voeg dan de champignons, knoflook en kruiden toe en laat nog even goed doorbakken.
* Leg de vulling op het voorgebakken deeg en bak nog 10 minuten in de oven

Klaar!

Dit is natuurlijk een heel basic recept. Je kunt eindeloos variëren met veel verschillende groenten, met vlees of met kaas; Goudse kaas, feta of geitenkaas... hmm.. het lijkt mij allemaal heerlijk!

Zelfs dit basic recept vonden wij al erg lekker, dus ik weet zeker dat dit vaker op het menu staat, in welke variatie dan ook....

5 opmerkingen:

  1. Bedankt, ik ga het dit weekend uitproberen met spinazie en feta. Fijn weekend!! WMT

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ...ik maak vaak de zomerse versie: bladerdeeg uit de oven insmeren met pesto, hierop plakken (vlees)tomaat en plakjes courgette en mozzarella en weer in de oven!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt heerlijk! Die ga ik van de zomer ook eens uitproberen :)

      Verwijderen
  3. Klinkt goed. Ik ga eens kijken of ze hier ook roomboterbladerdeeg hebben. Hopelijk wel, misschien speciaal voor kerst...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben benieuwd of je het kunt vinden! Vanuit nl meenemen gaat ook zo moeilijk, dan kun je het thuis nooit meer invriezen ;)

      Verwijderen