vrijdag 19 december 2014

Vakantie 2015

Het klinkt een beetje raar, bezig zijn met de vakantie voor volgend jaar terwijl we zo vlak voor de kerstdagen zitten, maar toch zijn wij er al mee bezig....

We zijn nu een aantal keer met mijn ouders, broer, zus en aanhang een week op vakantie geweest. Mijn broer woont in het buitenland en hoewel we regelmatig contact hebben, hebben we in zo'n week onbeperkt de tijd voor elkaar om bij te praten en te spelen met ons neefje. De keren vakantie hadden allemaal een reden om bij elkaar te zijn, maar mijn ouders (en wij ook) willen dit graag regelmatig blijven doen.

Gelukkig kunnen we allemaal goed met elkaar opschieten, anders wordt het al snel een week met irritaties en dat is voor niemand echt gezellig, daarnaast doen we veel dingen samen, maar zijn er ook veel mogelijkheden om zelf of met een kleiner groepje iets te ondernemen.

We huren dan een groot huis, waarbij we ook allemaal onze eigen kamer hebben, mijn ouders betalen tot nu toe elke keer en dat vind ik zo ontzettend lief! Mijn ouders hebben dit jaar helaas geen makkelijk jaar gehad, maar willen volgend jaar toch weer betalen, dat vind ik best een heel groot cadeau, maar we geven ook altijd iets terug. In April zijn we weggeweest en toen hebben wij geregeld dat er iemand voor ons kwam koken, dat was ook geweldig!

We zijn dus allemaal alweer druk aan het zoeken naar het ideale vakantiehuis. Omdat we elk jaar met meer mensen gaan (omdat er steeds kleintjes bijkomen) ;) moet het huis steeds een stukje groter zijn! Daarnaast gaan we volgend jaar in het hoogseizoen, omdat dat het beste uitkomt, dus het is nog best lastig zoeken! Al ben ik er zeker van dat we iets heel leuks kunnen vinden.

Dit jaar zijn we als gezin een weekend weg geweest, en dat was genieten. Ik vind het ook wel belangrijk om als gezin even tijd voor elkaar te hebben. Sinds ik bezig ben met de begroting van 2015, weet ik nog niet zeker of we dat volgend jaar ook gaan doen. We hebben wat onderhoud aan het huis en wellicht dat het vakantiegeld daarheen gaat. Daarnaast zal man ook even vrij zijn na de geboorte van de 2 meisjes, dus we moeten even kijken of hij nog dagen overheeft voor een extra vakantie. Daarnaast weten we qua planning ook niet hoe het uit zou komen... in het voorjaar hebben we het al druk genoeg, in het hoogseizoen gaan we dan met familie weg en twee vakanties is eigenlijk ook weer een beetje decadent he?! ;) ;)

Zijn jullie al bezig met de vakantie voor volgend jaar?!

13 opmerkingen:

 1. Niet om op vakantie te gaan maar wél om te kijken waar we het vakantiegeld aan gaan besteden. We willen er in ieder geval onze slaapkamer van opknappen, we wonen hier tegen die tijd 8 jaar en we hebben er toen we hier introkken niets aan gedaan dus dat mag nu wel een keer. Verder een deel voor extra aflossing en een klein deel voor onze thuisvakantie. Maar dat hoeft niet veel te zijn want we gaan waarschijnlijk ook geen dagjes weg. Dus dat is dan voornamelijk om eens een extra ijsje te kopen of een keer eten ergens.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nee totaal niet.. we weten ook nog niet wanneer we precies vrij zijn. ik ben afhankelijk van man.. nou ja ik zou het zelf kunnen bepalen als gastouder.. maar alsman dan niet vrij kan krijgen hebben we niet samen vakantie.. dus ik wacht altijd tot ik zijn vakantie weet en geef het dan zsm door aan de ouders (die het liever nu al weten want ook zij moeten vakantie aanvragen op hun werk.. lastig altijd). we gaan wel in t voorjaar een weekje weg met schoonouders en schoonzus! veel zin in! 2 jr geleden een weekend weggeweest, is zo goed bevallen! we hopen dat het doorgaat, hangt er van af of schoonmoeder voor die tijd nog geopereerd gaat worden aan haar rug (al jaren een dubbele hernia nu ook nog een afgescheurde spier.. ) deze x betalen wij t verblijf en schoonouders de rest :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, zekers niet. Van mij hoeven we ook niet op vakantie. Ik weet ook nog niet of dat er volgend jaar financieel wel in zit. Het geld is er wel maar hebben we misschien voor andere projecten nodig. En aangezien je je geld maar 1x kunt uitgeven vind ik op vakantie gaan overbodig. Wij gaan met de kinderen wel dagjes weg maar dan slaap en kook ik tenminste in mijn eigen huis. Voor mij wel zo relaxed want op vakantie gaan met kleine kinderen is voor mij geen vakantie.
  Jullie gaan in een dure tijd op vakantie met zijn allen, misschien dat jullie moeten denken aan 2 huisjes of een vakantieboerderij. Want een huis vinden voor meer dan 12 pers. zal niet zo makkelijk zijn.
  En als je dan toch met je eigen gezin op vakantie wilt kun je ook denken aan het najaar.
  Veel succes met het vinden van een leuke locatie.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben er wel al mee bezig, maar in de zin van, komend jaar niet naar het buitenland. De absurd hoge bedragen gingen mij steeds meer tegen staan. 400 euro kwijt aan tol en benzine. 2500 voor het huren van een sta caravan en dan nog uitstapjes, eten (80 euro per dag). Nee, vorig jaar heb ik al gezegd dat ik dit niet meer wilde, maar toen was ik in de minderheid. Heb manlief er toen op gewezen en hij is overstag gegaan. Wij blijven dit jaar in Nederland en ik wil uitkomen met het vakantiegeld van manlief. De rondreis die wij willen maken begint vormen aan te nemen. Alleen nog bekijken hoe en waar wij gaan slapen. In verband met mijn ziekte kan het geen tent of iets dergelijks zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 2 vakanties decadent, echt niet. Wij hadden pas een decadent jaar. We zijn 4x op vakantie geweest en dochterlief is in totaal 9 weken op vakantie geweest. Zeeland, Drenthe, Frankrijk, en Azie. Dus niet eens dichtbij. Dochter is ook nog 2x met haar vader op vakantie geweest.

  Dit jaar wordt het wel wat minder, maar 2x gaan we wel halen. Kamperen met Hemelvaart en dan in de zomer nog iets.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wel vast wat aan het sparen, maar nog niet concreet aan het kijken. Dat plan ik meestal niet heel lang van tevoren. Ik heb wel al een wintersportvakantie gepland, maar die staat al bijna een jaar vast. Daarnaast denk ik erover om weer een trip door Amerika te maken, maar als ik dat doe, wordt het waarschijnlijk toch pas rond september/oktober ofzo. Dat vind ik daar wel een mooie periode voor. Maar eerst maar eens kijken hoe ik er dan bij zit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij gaan bekijken of we überhaupt samen vrij kunnen krijgen en als dat gaat, of er, en zo ja welk, budget er is. Ik blijf net zo lief thuis, maar dochter en man genieten er wel erg van.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waarschijnlijk gaan wij niet op vakantie. Als leerkracht ben ik afhankelijk van het hoogseizoen ( de zomervakantie ) en de prijzen zijn niet leuk meer. Vroeger gingen we, in mijn studententijd, nog welleens in juni. Dat kon zo de helft schelen als je één of twee weken eerder ging dan de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij gaan nooit op vakantie,dus dat is makkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Yep, ik ga samen met mijn ouders en een neef die rolstoelafhankelijk is een weekje met vakantie in Nederland. Op deze manier kan mijn neef genieten van alle moois dat ons eigen land te bieden heeft. Mijn moeder komt uit de zorg en kan hem dus verzorgen. Pap en ik zijn daar voor hand en spandiensten. Zo maken we er een leuke week van.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nog niet heel concreet mee bezig, maar ik vind het wel een sport om met het vakantiegeld verschillende vakanties en weekendjes weg te plannen. Zo hadden we, heel decadent, in het voorjaar, in de zomer en in het najaar een low-budget kampeervakantie en zijn we daarnaast nog meerdere weekendjes weg geweest. En met dat alles zijn we keurig binnen het vakantiegeld gebleven. Het vakantiegeld dat we krijgen, besteden aan vakanties en bijvoorbeeld aankopen voor de kampeeruitrusting. Wij genieten enorm van vakanties en hebben het ervoor over om ons vakantiegeld daaraan te besteden.
  Groet, C.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij gaan weer twee weken naar Griekenland. Een dezer dagen hakken we de knoop door en ga ik boeken. Het geeft mij heel veel rust en voorpret. Het moet in ieder geval een mooi zwembad hebben voor de kids en centraal liggen voor ons. Het kost wat maar we genieten er alle vier van.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nee, we zijn er nog niet mee bezig, al boekte ik vorig jaar op oudjaarsavond wel de zomervakantie van afgelopen zomer. Hier hebben we een ukkie van bijna 8 weken een grote vent van bijna 8 jaar. Het is nog even afwachten of we komende zomer nog op vakantie gaan. Het geld oppotten om in de verbetering van onze woning te steken spreekt mij ook wel aan en ... onze oudste zoon wil graag met mij een weekend naar Engeland om daar voetbal te gaan kijken; dat kost ook wel genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen