maandag 8 december 2014

Niet zo leuk...

Hmm.. waar zal ik eens beginnen, een niet zo leuk berichtje! Het berichtje voor afgelopen vrijdag had ik van tevoren al klaar gezet, niet wetende dat het een hele rare dag zou worden, ging ik er vanuit dat we s'avonds Sinterklaas zouden vieren.

Vorige week dinsdag had ik nog controle gehad ivm mijn zwangerschap. Met de meisjes was alles prima, maar er waren een aantal tekenen dat de bevalling niet lang meer zou duren. Geen paniek en geen grote zorgen, maar het was niet helemaal zoals zou moeten. De dagen daarna had ik nogal last van harde buiken en deed ik het juist heel rustig aan, totdat ik vrijdagochtend het ziekenhuis belde... ik dacht aan een blaasontsteking, maar verder niks raars. Ik mocht gelijk langskomen en het bleek geen blaasontsteking te zijn, maar het bleek dat mijn baarmoederhals snel minder werd (daarna volgt ontsluiting) hij was alweer een stuk minder dan dinsdag, en dat was zorgelijk, helemaal in combinatie met de harde buiken!
Uiteindelijk werd ik opgenomen en is er later op de dag nogmaals gemeten, toen zag het er weer iets beter uit, maar er werd besloten om een bandje te plaatsen, zodat het dichtgehouden wordt, om de kans op vroeggeboorte zo klein mogelijk te maken.
Het was flink schrikken om opeens in het ziekenhuis te liggen, en ik was helemaal alleen naar het ziekenhuis gegaan, omdat ik dacht dat er niks ernstigs zou zijn. Gelukkig kwam man al snel en mijn zus was er ook snel. Mijn ouders zorgden ervoor dat onze kleine mag opgehaald werd van het kdv.

Uiteindelijk mocht ik s'avonds naar huis, en hebben we nog cadeautjes uitgepakt, maar ik was enorm moe en had ook nog wat pijn.

Het gevolg van dit nare avontuur is dat ik eigenlijk alleen maar rust moet pakken. Ik lig op de bank of in bed en doe erg weinig. Gelukkig hebben we heel veel lieve mensen om ons heen die helpen met onze kleine man, het huishouden etc. Dat vind ik zo lief allemaal!

Ik vertel het jullie, en zet het allemaal zo open op mijn blog, om te laten weten dat ik de komende tijd dus minder actief zal zijn ;)
Misschien heb ik wel de energie om elke dag een bericht te plaatsen, misschien heb ik minder tot geen inspiratie omdat mijn wereldje straks erg klein wordt, misschien schrijf ik straks alleen nog maar over de dagen op de bank ;)  ik kan er weinig over zeggen.
Ik weet wel dat ik mijn blog altijd met plezier schrijf en ik echt niet zal verdwijnen, maar elke dag een berichtje plaatsen... daar wil ik mijzelf niet meer aan vasthouden, hoe vervelend het ook is, ik doe alles voor die 2 kleine meisjes, die echt nog een aantal weken moeten blijven zitten!

Ik hoop dat jullie, mijn lezers, lekker mee blijven lezen als ik berichtjes plaats, maar vooral niet schrikken als ik er een dagje niet ben! :)

25 opmerkingen:

 1. Tjonge dat was dus even een paar spannende dagen. Doe alles wat de doktoren voorschrijven, veel rusten. Natuurlijk is het logisch dat je het allemaal voor je meiden doet. Heel veel sterkte de komende periode
  Gr. Imre

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat vervelend voor je!
  Goed dat je de rust en ruimte voor jezelf neemt, ik zal aan je denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel sterkte en zorg maar goed voor jezelf en voor de kleine meisjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja ja, tweelingzwangerschappen zijn vaak wat gecompliceerder. Rustig aan hoor, en hopelijk komt het allemaal goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zorg goed voor jezelf en voor de meisjes xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, dat is niet zo mooi allemaal! En inderdaad flink schrikken voor jullie.
  Hopelijk gaat het nu je veel rust gaat nemen, verder goed met de meisjes en met jullie. Logisch dat je alles doet om de meisjes gezond en niet te vroeg op de wereld te zetten. Sterkte ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Natuurlijk doe je alles voor je meisjes, dat is toch logisch :-)
  *knuffel* Sterkte en succes, ik bid dat de rest van de zwangerschap goed mag gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. doe het rustig aan, bloggen kan altijd nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje, dat zal schrikken geweest zijn!
  Bedankt voor je openheid, pak je rust want op dit moment is maar een ding belangrijk en dat is je zwangerschap.
  Take care!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tuurlijk blijven we lezen! Rust nemen is nu veel belangrijker voor jou en de tweeling. Ik heb bij mijn 2 laatste zwangerschappen vanaf 30 weken weeënremmers moeten nemen en ook moeten plat liggen. Gelukkig is alles goed gekomen. Ik hoop dat jij de meisjes ook nog even veilig in je buik kan houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat schrikken, goed voor jezelf zorgen. wat fijn dat je je ouders nog hebt om te helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel veel sterkte!! Mooi inderdaad je rust nemen, je gezondheid én die van je kindjes is natuurlijk het allerbelangrijkst.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. schrikken zeg! maar goed dat je naar het ziekenhuis bent gegaan en super dat ze zo goed gehandeld hebben! sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Kalm aan hoor , wees blij met alle hulp die je krijgt.
  En loslaten 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Doe vooral rust nemen en blijf liggen. Ik moest toen vanaf 30 november blijven liggen en het maximaal proberen te redden tot de 5e december. Het is uiteindelijk de 12e geworden. De gezondheid van je kindjes is het allerbelangrijkste. Die berichtjes komen wel vanzelf weer. En maak gebruik van het aanbod van alle mensen die je willen helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb dat ook gehad met de middelste alleen had ik pre eclampsie en moest dus liggen. Het is wel fijn dat je in je eigen omgeving kan zijn veel succes en lekker liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Sterkte voor jullie. Houd het rustig, laat je lekker helpen met alles, je meisjes gaan voor. We hebben dit voorjaar ervaren dat het helemaal goed kan komen. Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oi, da's schrikken! Een tweelingzwangerschap is niet niks, dat je daarvoor dan nog meer rust moet nemen, dat moet dan maar, wel fijn dat er genoeg mensen je willen en kunnen helpen.
  Sterkte en lekker liggen,

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Sterkte, je weet waar je het voor doet, dat scheelt, ook al kunnen de dagen je wel lang vallen. Doe maar rustig aan, dat schrijven komt wel weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat is wel schrikken lekker aan je bedrust houden en op die twee kleintjes concentreren.

  Succes en sterkte de komende tijd

  Maartje Blogt

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oei, dat is schrikken! Misschien kun je oefenen voor het wereldkampioenschap contempleren? Niets doen dus... Je krijgt het na de geboorte druk genoeg, dus neem je rust. Succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Meid dat is schrikken! Neem je rust. Dat is nu het enige dat je kunt doen. Succes en sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Probeer gewoon rustig aan te doen,wat niet gaat gaat niet en bloggen kan altijd nog. Veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. sterkte voor jullie! Neem je rust enne... bloggen komt wel weer :)

  BeantwoordenVerwijderen