zaterdag 27 december 2014

Kerst is weer voorbij... letterlijk...

De kerstdagen zijn weer voorbij, eigenlijk gaat dat best wel snel! Nou heb ik gisteren iets gezien, waarbij ik mijn ogen echt niet geloofde... ik heb er maar een foto van gemaakt!Er lag bij ons in de straat dus al een kerstboom die weggegooid was, en voor de oplettende lezer; ik maakte de foto dus gisteren (lees; 2e kerstdag!!!!) Een enorm voorbeeld van de weggooimaatschappij waarin we leven.

Misschien hadden deze mensen wel een goede reden; allergie, geen leuke 1e kerstdag, opeens voor langere tijd naar het buitenland o.i.d. Maar ik vind het persoonlijk gewoon erg, koop dan geen boom... eeuwig zonde en onnodig wat mij betreft.

Bij ons blijft de (kunst)boom nog staan tot ergens in het nieuwe jaar... in de eerste week kijken we wel wanneer we tijd hebben om alles weer in te pakken en op te ruimen, maar ik zou echt nooit mijn boom op 2e kerstdag al afdanken, je zit dan echt nog midden in de kerst!

Onze kerstdagen waren erg fijn dit jaar. 1e kerstdag relax bij de familie, hoewel ik wat last had van mijn buik, hebben we gewoon rustig aan kunnen doen en gisteren lekker met ons gezin, de hele dag in joggingbroek, daarna lekker met z'n drieën kokkerellen en lekker eten, het is mij in ieder geval nu heel erg goed bevallen.

Bij de familie deden we cadeautjes, alleen voor de kinderen, maar dat hebben ze geweten! Wat is iedereen weer verwend zeg! heel erg lief natuurlijk, al hoeven we de komende jaren geen speelgoed meer te kopen ;) ;) ;) We hebben zelf ook nog een geldbedrag gehad, waar we iets leuks van kunnen kopen, maar dat vind ik dus altijd zo lastig! We vinden allebei dat we niks nodig hebben, dat is eigenlijk enorm rijk natuurlijk... dus we moeten er nog goed over nadenken...

Hebben jullie een leuke kerst gehad? En tot wanneer laat jij de boom staan? ;)

13 opmerkingen:

 1. Fijn dat jullie het gezellig hadden!
  Wij hadden het ook leuk...en onze kunstboom hebben we gisteren aan het eind vd middag alweer op zolder gezet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben ook heerlijke dagen gehad. Lekker gegeten en samen met familie.
  Gisteren hebben we tot vier uur in onze joggingbroeken rondgelopen en toen kwam oma. De kinderen hebben hun pyama aangehouden maar wij hebben ons even verkleed.
  Met oma lekker gegeten en het circus gekeken en toen is ze weer naar huis gegaan.
  Hier gaat de kunstkerstboom er 1 januari uit, dan is manlief vrij en kan ik het in alle rust doen. Het is mij vorig jaar goed bevallen dus ik denk dat ik daar maar een traditie van maak.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt je oordeel snel klaar inndit geval! Misschien stond ie al van voor sinterklaas. Je weet niet van wie hij is en wat voor redenen er zijn, misschien eenn onverwacht sterfgeval of ernstige ziekte waardoor de feeststemming weg is. Erg ongenuanceerd stukje vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals je kunt lezen had ik al verschillende redenen bedacht, maar ik blijf het inderdaad een beetje raar vinden...

   Verwijderen
 4. Sommige mensen houden inderdaad niet van de kerstboom, maar zetten hem dan vooral neer voor hun partner. Na de kerst zijn ze dan blij dat ie weer weg mag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben onze boom vorig jaar ook eerder weg gehaald.. Eerst plukte de kinderen er elke keer de ballen uit, toen met de kinderen nieuwe ballen geknutsels ook die belande door het hele huis.. Boom leeg,, na een dag besloten, laten we onze boom maar weer ooruimen op zolder, vlgend naar proberen we het. Opnieuw,,, en dit jaar vind ik het reuze gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Onze overburen gooien ook hun kerstboom op tweede kerstdag (in de ochtend zelfs) al op straat. Ze gaan dan meestal naar familie. We kennen ze goed, Er zijn geen dramatische dingen voor nodig of medische oorzaken. Buuf houdt er gewoon niet van en zet hem alleen neer voor haar man. Buur mopperde er wel eens over tegen ons.
  Wij zetten de kerstboom half december neer en laten deze tot minimaal 6 januari staan. Het gaat mij niet vervelend. Vooral de lichtjes vind ik erg gezellig. Hier hebben de kinderen nooit ballen uit de boom geslagen. Toen zoon een jaar was hebben we plastic ballen gekocht maar hij noch zijn zusje hebben er een gepakt. Ook met versieren is er in al die jaren maar een bal gevallen. Wij hebben wel een neefje die altijd aan de ballen komt als hij op visite is. Zijn ouders zeggen er helaas niets van maar wij wel en meestal gaat het dan goed.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn boom blijft staan tot 6 januari (Driekoningen). Dat is de traditie zoals ik hem van thuis heb meegekregen en die houd ik in ere. Ik kan me overigens niet voorstellen dat je met oud en nieuw geen kerstboom hebt staan. Dat hoort er voor mij ook bij, net als bij Kerstmis. Maar ja, ik ben misschien ouderwets. (Mijn boompje is herbruikbaar by-the-way).
  Er zijn best plausibele redenen te bedenken waarom men zijn boom nu al weg doet (en ook in dit geval zullen we nooit weten waarom dat was), maar dat er veel mensen zijn die hun boom (in mijn ogen) veel te vroeg zetten, het nog net met de boom uit kunnen houden tot kerst, en hem daarna ook niet snel genoeg weg kunnen doen....dat is bij een aantal mensen die ik ken een feit. Dan denk ik toch stiekem: waar zijn jullie mee bezig? Waar gaat het nu eigenlijk om? Maar goed...ieder het zijne. Ben blij dat ik dit voor mezelf uit mag maken.
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gek is niet dat hij de tweede kerstdag al op straat ligt, maar dat hij op straat ligt. Ze nemen wel de moeite de boom te halen maar niet om hem op een fatsoendelijke manier op te ruimen, dat mag een ander doen. Dat vind ik nou raar....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In mijn omgeving hebben ook al meerdere mensen de boom gister weggehaald. Zelf doe ik dat op 1 januari of op 31 december als we oud en nieuw buitenshuis vieren.
  Hier in de straat liggen er ook al verschillende en dat komt ook omdat de vuilnis vandaag wordt opgehaald en de gemeente neemt altijd de kerstbomen mee. Je mag hem hier dus aan de kant van de weg zetten.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik kocht dit jaar geen boom, kunstbomen vind ik niks ,maar geld uitgeven aan een echte boom vond ik dit jaar ook zonde. wel kocht ik van de zomer een antieke kerstboomstaander en net toen ik dacht dat ik toch maar voor een klein boompje zou gaan kijken werden er op mijn werk een paar hele grote dennentakken weggegooid en die heb ik meegenomen , nog een heel gedoe op de fiets, maar eenmaal thuis heb ik er met een beetje geduld en miniboompje van gefabriceerd wat in de standaard paste. met een paar lampjes en een paar kleine ballen en een slinger gaf dat een heel leuk resultaat en het mooiste is dat het mij niets gekost heeft , de takken anders ongebruikt weggegooid waren en nu na afloop op de composthoop belanden. dit jaar dus een heel duurzame kerst wat de boom betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb al jaren de gewoonte om op Nieuwjaarsochtend de boom op te ruimen. Op oudjaarsavond vinden we het gezellig als ie er nog staat.
  Daarna begint voor mij het "heerlijk, een schone lei-gevoel"

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Sommige mensen vinden 2de Kerstdag (net als 2de Paas- en Pinksterdag) overdreven. Een dag is genoeg, ik ben een van die mensen. Zelf heb ik al jaren geen boom meer, vind het teveel werk om hem te versieren/af te tuigen en met drie jonge katers vrees ik dat de boom regelmatig om zal gaan. In de jaren dat ik hem wel had, ging hij vaak al 2e Kerstdag al weg. Of ik moest familie krijgen op die dag, maar dan was het de dag daarna. Maar ik legde hem nog bij de container en niet zomaar midden op straat.

  BeantwoordenVerwijderen