zaterdag 6 december 2014

Hoeveel kost jouw outfit?!

In sommige bladen lees je regelmatig de tips om er leuk uit te zien.... outfits voor onder de €50,- of een hele reeks budget outfits die ik zelf vaak nogal erg duur vind.

Vroeger, lees; nog maar een paar jaar terug, kocht ik enorm veel kleding. Vooral van 1 bepaalde winkel, als ik door die winkel liep kon ik zo aanwijzen wat ik al had... (ik kon in ieder geval zo 10 dingen aanwijzen die ik in de kast had liggen) achteraf begrijp ik niet zo goed waarom ik zoveel kleding kocht, maar dat heb ik momenteel met wel meer "acties" van vroeger ;)

Het voordeel van deze kledingkoopmarathon is dat ik, toen wij gingen besparen, enorm lang geen nieuwe kleding heb gekocht. En nog steeds puilt mijn kledingkast helemaal uit. Ik zorg wel dat ik alles draag wat erin ligt, maar ik kan nog steeds gerust 1,5 week niet wassen, alhoewel dat momenteel ietsje anders ligt ivm de zwangerschap, ik kan niet alles meer aan!

Wij hebben niet echt een kledingbudget, er zijn vele maanden dat we niks aanschaffen... en in andere maanden kopen we voor €40,- ofzo een aantal nieuwe kledingstukken. Ook voor onze kleine man geven we niet veel uit. Ik kocht altijd veel op marktplaats, maar zijn huidige maat (98) is tweedehands iets moeilijker te verkrijgen, dus koop ik de dingen die hij nodig heeft en zorg ik ervoor dat er ook altijd iets in de kast ligt voor een maat groter. Daarnaast krijgen we veel kleding voor hem. Laatst weer een zak vol merkkleding van de buren, veel mensen weten inmiddels dat wij het graag aannemen en gebruiken en mijn ervaring is dat je zo toch veel aangeboden krijgt. Hij krijgt ook weleens kleding van opa en oma, bijvoorbeeld als we voor de kerst geen cadeautje meer weten te verzinnen, is kleding vaak een handige oplossing. Vorig jaar kreeg hij schoenen voor de kerst.
Ik begrijp dat dit minder zal worden als hij ouder wordt, want dan wil je natuurlijk alleen maar "coole" cadeaus krijgen, maar voor nu gaat het prima.

Man en ik kopen dus gewoon tussendoor iets, als we iets nodig hebben. Ik heb laatst 2 nieuwe truien voor man gekocht en dan kan hij weer vooruit, ik krijg de laatste jaren veel van mijn zus. (nogmaals bedankt lieve zus!) Zij ruimt weleens haar kast op en alles wat ze niet meer wilt hebben, komt dan onze kant op, ik draag het graag hoor! Natuurlijk zitten er ook weleens dingen bij die ik minder leuk vind, maar die geef ik dan ook gerust weer door.

Zo houden we de kosten voor kleding eigenlijk heel laag, dus als iemand aan mijn vraagt wat mijn outfit kost, dan zit ik denk ik vaak rond de €20,- of €30,- totaal, inclusief schoenen... en ik zie er nog steeds leuk uit hoor! (al zeg ik het zelf) ;) ;)

Hoeveel kost jouw huidige outfit?

15 opmerkingen:

  1. mn huidige outfit.. een redelijk (voor mijdn doen...) duur vest ven edc (30 euro ofzo ?) een broek van miss etam (dus voor mijn doen ook duur, 35 euro ofzo) goedkoop topje van Dirk (de supermarkt :p) schoenen waar ik al meer dan een jaar op loop (2 jr?) van 30 euro oid. meeste dingen zijn wat goedkoper. koop graag bij 1982 op rotterdam zuidplein maar ook uit gemak graag online bij wehkamp en zalando. voor de kids ook eel zeeman, wibra etc. 2e hands vind ik ook vaak nog duur ivm verzenden, koop je een broekje voor 8 euro, maar dan nog 3 euro verzendkosten,..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een budget van € 350,00 per jaar. Daar zit alles in (behalve schoenen) dus ook het ondergoed, sokken, winterjassen, zomerjassen, sportkleding, bikini enz. enz.
    Sommige kledingstukken schaf ik maar 1 x per 3 jaar aan (winterjas-zomerjas) maar gemiddeld zit het bedrag ieder jaar rond de € 350,00.
    En natuurlijk ga ik alleen maar voor afprijzen/aanbiedingen etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hm ... bij mij is het nu een wijd t-shirt (gratis gekregen als vrijwilliger) met een lange-mouwen-shirt eronder (ooit lang geleden 7,- geloof ik), een oude, eigenlijk al kapotte spijkerbroek (was toen 15,-) en omdat die kapot is een thermolegging van de Zeeman eronder (6,-). Een bh waarvan ik echt niet meer weette wat hij kostte, en sokken van 0,70. Zit ik op nog geen 30,-. Binnen draag ik geen schoenen ;-)

    De schoenen die ik het meest draag waren wat duurder, 150,-. Dat waren dan wel dr. Martens, de enige soort schoenen waarvan ik weet dat ik er al snel drie jaar mee doe - dat deed ik al toen het de enige schoenen waren die ik het hele jaar door droeg. Schoenen van 30,- heb ik wel geprobeerd, maar daarvan moet ik al snel twee of drie paar in het jaar kopen, omdat ze stuk gelopen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. *slik* oei, stomme fout van me. 'Weette' moet natuurlijk 'weet' zijn =P

      Verwijderen
  4. 2e hands word mijn kledingsmaak nauwelijks aangeboden dat is dus lastig, en het aanbod in mijn maat is sowiezo al vrij beperkt. Het meeste is 40/42/44 en ik zoek 34/36 en extra lang (ben 1,80 en smal)
    Ik beperk me tot max 2 sets bovenkleding per jaar, en dan ben ik zo'n 400 euro kwijt. Met sokken, ondergoed en schoenen (docMartens (20gaatjes) kosten al snel 200+ euro) zit ik dan al snel op 600 per jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. toevallig kocht ik dit jaar voor het eerst weer eens een wat duurdere outfit voor een feest van mijn werk, het was een feest waarvan al snel duidelijk werd dat iedereen er veel werk van ging maken en dan wil je niet uit de toon vallen, maar als ik zeg duur dan is dat volgens mijn maatstaven , ik hoorde al snel veel hogere bedragen. ik was in totaal 120 euro kwijt, daarvoor kocht ik een mooi jurkje een paar laarzen met hoge hakken, een legging en wat accessoires. voordeel is wel dat ik alles vaker kan dragen en combineren met andere kledingstukken. waar ik meestal veel aan uitgeef zijn schoenen omdat ik probleemvoeten heb, maar daar doe ik dan ook weer lang mee. verder koop ik regelmatig 2e hands kleding daardoor kan ik voor weinig merkkleding kopen, er is bij ons een 2e handskleding winkel waar veel merkkleding word verkocht. ik maar ook mijn dochter hebben daar al regelmatig zeer mooie kleding voor onder de 10 euro gekocht. mijn dochter kocht er vorig jaar een goudkleurig gebreid jurkje voor 8 euro en met wat goedkope accessoires en goedkope schoenen en wat dingen die ze al had zag ze eruit alsof ze veel geld uitgegeven had aan haar outfit en kreeg ze veel complimenten en vragen waar ze geshopt had voor haar kleding. zo zie je maar ook met een budget kun je er prachtig uitzien.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vrijwel altijd 2 de hands, maat 36 is makkelijk te krijgen hier. en anders altijd outlet oid. voor mijn dochter wel altijd nieuw maar wel beperkt. voor mezelf geen nieuw omdat ik mil bewust bezig wil zijn, maar begrijp ook dat mijn dochter af en toe wel wat nieuws wil en ik wil geen kleding waar kinderhandje's of mensen onder vreselijke omstandigheden aan hebben gewerkt.
    .... zo erg dat mensen daar veelal niet aan denken, en maar raak kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. jurkje van primark 17 euro, panty 3 euro en laarzen van 69 euro, vorig jaar nieuw (in de uitverkoop) gekocht. doe hier rustig 3/4 jaar mee. koop zelf ook steeds minder eigenlijk, deze winter alleen bovengenoemd jurkje gekocht met bijpassend vest van 17 euro. de rest van vorige jaren...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Vandaag broek, trui en schoenen van de kringloop en ik heb alles al zeker 4 jaar. Zelf BH is 2ehands van mijn moeder geweest.

    Met kerst heb ik aan van de kringloop: zwarte broek, grijs kolbert van gebreide stof en daarbij voor de kleur een fucsiaroze tasje alles van Gerry Weber en een sjaal met ook die kleur.

    Zeker 3 jaar geleden dat ik iets nieuws kocht een zwarte trui en die bevalt me achteraf helemaal ni/ruet, te korte mouwen.

    Wel altijd nieuw goede pantoffels waarin ook steunzolen passen, die koop ik meestal in Franse (super)markt, meer sortering en goede prijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ehmz..... Als ik alles bij elkaar optel: denk zo'n €250. Ik heb overal lengte-maten van nodig, dus kan niet vaak slagen in de uitverkoop, helaas. Maar daarentegen draag ik wat ik draag wel tot het op is.... Dus die €250 kan ik dan vaak verdelen over 2 jaar heel regelmatig dragen, en dan valt het wel weer mee...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hier ook nog erg veel kleding van voorgaande jaren dus ik koop ook niet veel. Even geteld: van het jaar toch nog voor €400. In april naar Amsterdam geweest en daar een aantal bijzondere stukken gekocht die je nergens anders ziet. Best nog wel veel dus, volgend jaar dus maar mijn leven beteren. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Budget-dingen in tijdschriften snap ik ook nooit zo goed nee.
    Mijn outfit van nu is een lange zwarte rok van zeeman van 7 euro, een zwart truitje van mp van 4 euro en een gebreid vest van de kringloop voor een euro. M'n wandelsokken kreeg ik gratis toen ik schoenen kocht.

    Soms koop ik wel wat nieuws, als ik het nodig heb. Met broeken kopen tref ik het nooit op mp en bij de kringloop zelden. Maar ja, voorlopig heb ik echt genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Bruine schoenen van de kringloop 5,50. Een bruin pak (deels wol, heerlijk warm), ook uit de kringloop 5,00. Een roze blouse 2,50 (kringloop) en een paisley shaal met bruin, beige, rode en roze kleuren 2,65 bij de kringloop. Totaal: 15,65. Afgelopen tijd heb ik alle uitgaven van 2014 op een rij gezet. Ik geef heel weinig uit aan kleding. Zeker nu ik me beperkt tot 33 kledingstukken, heb voorlopig niks nieuws nodig. Als ik in de kringloop iets tegen kom dat wat ik heb op termijn kan vervangen, dan koop ik het wel. Als ik iets moet weggooien omdat het te oud is, kan ik mijn garderobe makkelijk vanuit de kledingdoos aanvullen. Dit doe ik op advies van de Tightwad gazette. Amy deed dit voor haar kinderen, ik doe hte ovor mezelf.

    Ik vind kleding kopen in de kringloop veel overzichtelijker dan in de winkel. Als die verschillende soorten en stijlen en rek na rek na rek vol kleding. Daar raak ik de kluts van kwijt. In de kringloopwinkels waar ik kom is het makkelijk kijken. Hangt een blouse bij in mijn kleur? Zo ja, is het mijn maat? Mooi, dan neem ik 'm mee. Broeken vind ik lastiger. Ik overweeg om er een paar van goede kwaliteit te laten maken: precies pas.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh, ik hou absoluut niet van kledij kopen, dus dat drukt de kosten al behoorlijk. Momenteel draag ik een jeansbroek, T-shirt met lange mouwen en een tuniekje. Alle drie afkomstig van een (verschillende) kledingruil. Ik heb al een paar keer meegedaan aan een kledingruil met vriendinnen of collega's en dat is altijd dolle pret: zooooooo veel keuze en alles gratis en ook mensen die je kunnen zeggen wat je al dan niet staat. En een uitgelezen kans om ook van de kledingstukken die je zelf niet meer draagt vanaf te geraken. :) Een echte aanrader dus.
    Dus ja, dan blijven alleen nog ondergoed en sokken over bij mijn outfit. Die heb ik wel degelijk gekocht. ;) Dus ja, laat ons zeggen dat ik een €5-outfit aanheb, nu?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat ik nu aan heb was denk ik iets van €80, dus dat valt wel mee. Voor bijvoorbeeld de kerst heb ik nu (inclusief schoenen) iets waarvan ik niet eens aan de prijs wil denken. Maar goed, ik draag alles inderdaad ook lang en betaal liever wat meer voor goede kwaliteit dan dat ik het weg moet doen omdat het af is, terwijl ik het eigenlijk nog graag zou willen dragen. Ik heb ook niet echt een kledingbudget. Dat is denk ik wel mezelf een beetje voor de gek houden, want als ik er één zou hebben voor het bedrag dat ik daadwerkelijk uitgeef zou ik denk flauwvallen en als ik zou nemen wat ik er aan uit zou WILLEN geven, dan zit ik binnen no-time zonder kleding, omdat dingen die ik wil dan waarschijnlijk te duur zijn en ik gewoon weiger om 'veel' uit te geven aan prut (lees: ik koop dus echt geen b.v. Street One-truien meer voor €50 of €60 die er na 1x wassen al niet meer uitzien).

    BeantwoordenVerwijderen