vrijdag 5 december 2014

5 December....

Vandaag is het 5 December! Toen ik klein was, was dit zo ongeveer de belangrijkste dag van het jaar ;) Wat was het altijd spannend... het geklop op de ramen en dan de grote zak met cadeautjes vinden....
Wij werden vroeger goed verwend en we genoten van het sinterklaasfeest.

Toen we ouder werden, maakten we surprises voor elkaar. Iedereen hield de deur van zijn of haar slaapkamer potdicht en mijn vader timmerde er altijd op los in de garage... we hielden vooral van surprises die een uitdaging waren... mijn vader heeft dus weleens een surprise gemaakt (volgens mij voor mijn broer als ik het goed heb) die helemaal dicht getimmerd was, we waren in ieder geval de hele avond zoet met onze creaties, geweldig!

Op een gegeven moment was de lol er een beetje vanaf en toen hebben we kleinigheidjes voor elkaar gekocht met de kerst, soms met lootjes trekken en soms gewoon iets voor iedereen. Ik heb al met al hele leuke herinneringen aan deze tijd thuis.

Toen ik ging samenwonen kochten we een aantal jaar een kleinigheidje voor elkaar. Dit pakten we uit op kerstavond, en met familie deden we dan tijdens de kerstdagen weleens cadeautjes, maar inmiddels is het hier natuurlijk weer helemaal Sinterklaas!

Onze kleine man vond het vorig jaar nog wel redelijk interessant, maar begreep er nog weinig van. Dit is het eerste jaar dat hij het begrijpt en wat een voorpret! Schoen zetten, liedjes zingen, intocht van Sinterklaas, hij vind het allemaal geweldig. Zelfs als Sinterklaas langskomt op het kdv, vindt hij het echt niet eng, hij staat lekker vooraan ;)

Vanavond vieren we dus sinterklaasavond. Met een zak vol cadeautjes voor onze kleine man, en voor ons eigenlijk niks (of misschien alleen een chocoladeletter, dat is goed genoeg) We hebben veel knutselspullen en ook een wat groter cadeau. Al met al hebben we rond de €50,- uitgegeven. Dit komt vooral ook door de schoencadeautjes, man vond zo'n enthousiast zingend mannetje zo ontzettend leuk en lief, dat hij elke keer nieuwe cadeautjes erbij kocht, zodat hij nog een keer zijn schoentje kon zetten ;) Ach, het is ook wel genieten hoor!

Ga jij vanavond Sinterklaas vieren? En hoeveel heb je uiteindelijk uitgegeven?!

8 opmerkingen:

 1. Wij vieren het niet.
  Maar ik wens jullie een hele fijne avond samen.
  Zat wel ff te lachen hoor, dat je man steeds weer schoencadeautjes bij kocht omdat hij het zo leuk vond om jullie kleine man te horen zingen.
  Denk dat ik dat ook zou doen...haha..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook al heb ik drie pubers wij vieren wel pakjesavond. Surprises thuis doen we niet aan omdat ze voor school, sport en vrienden ook al surprises moeten maken. Wij geven wel meer uit per kind maar het zijn wel veel gebruiksartikelen zoals pyjama's, ondergoed en kleding. Ze hebben dit toch nodig en vinden het dan leuker om met Sint te krijgen dan zomaar vorige week tussendoor. De echte cadeautjes is voor een kleiner bedrag.
  Als ze zo klein zijn blijft het altijd leuk om die snoetjes te zien met het zingen van de liedjes en schoen zetten. Geniet er maar van het is voorbij voordat je het weet (oef ik klink oud).
  Moeder van drie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij vieren het morgen, dat is vooral uit praktische redenen, We vieren het met mijn ouders en broer met gezin (1 kind) Onze kinderen geloven niet meer (zoon is 15 en dochter 9) en ook nichtje niet meer. Toch zijn de meiden razend enthousiast. Wij geven EUR 30 aan een cadeautje uit en nog ongeveer EUR 15 voor in de schoen.
  Met de kerst krijgen ze een boek en dit jaar kopen we een gezin cadeau. Onze Wii heeft het begeven (na heel veel jaar) en we kopen een Wii U voor ons allemaal. Kan ook ik krijg een eindejaarsuitkering en een extraatje voor mijn inzet bij een groot project.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ook pakjesavond. Weliswaar later op de avond vandaag omdat zoonlief eerst moet werken. Wij hebben afgesproken om al een cadeau (spel) open te maken en dit te gaan spelen voordat hij thuiskomt. Evenals Moeder van drie heb ik ook veel gebruiksartikelen ingepakt. De echte cadeau's is toch een stuk meer dan jij hebt. Misschien komt dit ook door de leeftijd. Zoonlief wenst een bepaald horloge en dat was het. Nu kan ik dat kopen en ben veel geld kwijt of niet en dan heb ik eigenlijk niets wat hij wil. Dus wij hebben besloten dat hij dit kreeg. Voor dochterlief betekent dit veel kleine cadeau's. Leesboeken, parfum, make up. Daarnaast krijgen wij ook geld van opa voor hen. Zoonlief een nieuwe rugzak en dochter een horloge en armbandje en trui. Bij elkaar een hele boel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel plezier vanavond.
  Wij hebben het vorige week 2x gevierd en vanavond gaan we het nog een keer doen maar dan van onszelf. Vorige week was het van de opa's en oma's en een beetje van ons.
  Maar vanmiddag eerst op verjaardagsvisite, dan zwemles en dan Zapp sinterklaasfeest en daaronder komt de zak met cadeautjes. Maar de kinderen weten van niks, zoonlief gaat er van uit dat hij niks meer krijgt want hij had het vorige week al gevierd. En vandaag op school natuurlijk.
  Ik weet niet wat wij kwijt geweest zijn per kind, want ik koop het hele jaar door wat. Maar ik denk dat het in totaal zo'n 100-150 euro geweest zal zijn incl de parfum voor manlief.
  Schoen zetten hebben ze hier maar 1x gedaan, want ze taalden er niet naar. Zoonlief zei het in de middag wel maar dan 's avonds sprak hij nergens meer over en ook de volgende dag niet van "oh we zijn het vergeten". Nou ja, dan komt het gewoon in de zak. Alleen vanochtend was hij heel erg zenuwachtig omdat Sinterklaas op school kwam, voor de rest hebben wij er met hem nooit last van gehad, is nu 6. Hoe dochter (2,5) er op gaat reageren weten we niet. Ze vind Sinterklaas vooral heel erg leuk:-)

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben er gek op!!
  Heerlijk, het sfeertje, kadootjes, alles bij elkaar: top :).

  De kids snappen er nog niets van, maar worden wel flink verwend door opa's en oma's dit weekend. Totaal wel voor zo'n € 100 per kind ben ik bang. Reden voor ons om er niet teveel aandacht aan te besteden. We zijn een midweek op vakantie geweest en toen mochten ze (vooral dochterlief 2 jaar, want zoonlief van 5 maanden vind nog niets :)) elke ochtend een kadootje uitpakken. Wat speelgoed, maar ook een pyjama. Totaal schade zo'n € 50 voor beide kinderen bij elkaar denk ik.

  We hebben nog wel lootjes getrokken met mijn familie, die traditie blijft nog maar duren ook al is de jongste 20 :). Daar is de totale schade € 25, dus ik vind het nog wel goed te doen dit jaar!

  Veel plezier in elk geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, wij vieren het ook vanavond. De kinderen geloven inmiddels niet meer, maar dat maakt niet uit. We vinden het leuk om surprises te maken en elkaar een beetje te plagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij vieren het op zondag. Mijn ouders, zus en zwager komen bij ons gourmetten en we hebben lootjes getrokken. €5 per persoon, dus het is te overzien :)

  BeantwoordenVerwijderen