dinsdag 2 december 2014

Een nieuwe maand....


En zo zitten we in December 2014, over minder dan een maand is 2014 alweer voorbij. Voor ons een geweldig jaar met een mooie bruiloft en nu 2 kindjes op komst. 

November was uiteindelijk toch een dure maand. We gaven meer geld uit aan boodschappen, maar ook verschillende verjaardagen, het groot inkopen van luiers en een aantal leuke uitjes betekenden wel flink wat meer uitgaven. Wat dat betreft geldt nog steeds; vele kleintjes zijn uiteindelijk een grote, of zogezegd een grote hap van onze rekening. De spaarrekening heeft dus toch iets in moeten leveren, maar aangezien we ook wat extra's binnenkregen, is dat niet zo erg. 

Hoewel ik laatst nog vertelde dat ik in December geen dure maand verwachtte... gaan we over een paar weken toch de nieuwe auto ophalen en dat is natuurlijk alsnog een flinke uitgave. Daarnaast betalen we de zorgverzekering weer in 1 keer, omdat we dan toch wat korting ontvangen. Met deze uitgaven komt de spaarrekening onder het bedrag waar ik hem eigenlijk minimaal op wil hebben.... we schieten er straks zo'n €1000,- onder. 

Gelukkig hoeven we daar niet wakker van te liggen, maar we gaan hem in het nieuwe jaar natuurlijk wel zo snel mogelijk weer aanvullen. Van de gynaecoloog mag (of moet...) ik aan het begin van het nieuwe jaar stoppen met werken, dus de inkomsten van mijn eigen zaak vallen dan tijdelijk even weg. Gelukkig staat daar wel iets tegenover. Mijn blog is meer een hobby en daar ga ik gewoon mee door, want daar haal ik ook gewoon heel veel energie uit. 

Verder verwacht ik een rustige maand. De weekenden zijn bijna allemaal nog leeg, maar de feestdagen staan alweer zo goed als volgepland. Ik ga in ieder geval goed mijn rust pakken en voor we het weten staan we dan weer af te tellen naar 2015, het jaar waarin onze meisjes geboren gaan worden... wat vliegt het toch eigenlijk voorbij allemaal!

Heb jij nog leuke plannen voor December? 

4 opmerkingen:

 1. Hier is het vooral de feestdagen vieren. En daar heb ik wel zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor de maand december hebben we weinig plannen. Een verjaardag hier en een kersthap daar. Qua geld uitgeven wil ik proberen om dit tot een minimum te beperken want de maand november was ook hier een te dure maand. Shoppen, entreekaarten voor uitjes in 2015, kapper, etc etc.
  Ik ben benieuwd of we daadwerkelijk een zuinige decembermaand gaan hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier niets bijzonders deze maand.
  Kan zijn dat we nog iets bedenken maar dat zien we dan wel weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 8 december naar de kerstmarkt en over een paar weekjes ook nog naar Disneyland :D Daarnaast nog Sinterklaas en kerst vieren.... Dus een drukke maand :)

  BeantwoordenVerwijderen