zaterdag 22 november 2014

Zorgverzekering 2015

Ik zal zeker niet de eerste of de laatste blogger zijn die hierover schrijft, maar wij hebben de premie van onze zorgverzekeraar voor volgend jaar ook weer binnen, en daar werd ik niet zo blij van ;)

Zoals je inmiddels wel weet, gaan de premies eigenlijk allemaal omhoog.... En bij ons ook, flink zelfs. We hebben sinds kort een aanvullende verzekering, of een "module" aangezet zoals onze verzekeraar het noemt. Aangezien we per jaar betalen, is dat voor volgend jaar ruim €200,- meer. (Als de twee meisjes geboren zijn en alles loopt zoals het moet, dan zet ik deze module weer uit en krijgen we weer wat terug)

Maar, al met al, inclusief de premie verhoging, betalen we straks ruim €20,- meer per maand. Omgerekend dan, want we betalen het hele jaar vooruit. Dat hebben we afgelopen jaar voor het eerst gedaan en dat is goed bevallen. We krijgen een kleine korting en de rest van het jaar moet je alleen nog zorgen dat je het potje weer bijvult.

Ik blijf zelf zeker bij onze verzekeraar. Ik zit hier al jaren en het bevalt goed. Daarnaast komen er straks geheid medische kosten aan in verband met de bevalling van de twee meisjes. Ik maak nu ook al extra zorgkosten, maar dat valt nog mee. Het is nu verder natuurlijk afwachten hoe de rest van de zwangerschap verloopt. Aangezien ik er niet op gerekend had dat ik snel weer zwanger zou zijn (en al helemaal niet van een tweeling) staat mijn eigen risico voor dit jaar op maximaal.... waarschijnlijk gebruik ik dit jaar iets meer dan het wettelijk eigen risico, dus ik maak het gelukkig niet op. Dat zou wel zuur zijn, al blijft het natuurlijk een risico om hem vrijwillig omhoog te gooien (daarom heet het natuurlijk ook risico) ;) ;) ;)

Man zijn eigen risico staat dit jaar laag, alleen het wettelijk eigen risico, omdat we wisten dat hij geopereerd zou worden dit jaar. Inmiddels is dit achter de rug en verwachten we voor volgend jaar weinig zorgkosten. Voor hem gaat het vrijwillig eigen risico dus weer omhoog. Ik ga wel nog even kijken of hij bij een andere verzekeraar goedkoper uit is, wellicht scheelt dat ook weer iets.

Het "spelen" met ons vrijwillig eigen risico doen we pas sinds een aantal jaar. Je weet nooit wat je kunt verwachten, maar tot nu toe hebben we zo al veel geld bespaard. Voor ons werkt het dus goed. Uiteraard hebben we het bedrag wel op de spaarrekening staan, want mocht er iets gebeuren, dan kunnen we het wel gewoon betalen.

Ga jij overstappen van zorgverzekering? En verhoog jij je vrijwillig eigen risico?

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe blogs, gratis producten en winacties? Like Samen Besparen op Facebook

6 opmerkingen:

 1. overstappen denk ik niet. man wil nog gaan vergelijken, maar we zijn nu collectief verzekerd via zijn werk.. dus met een kleine korting. het eigen risico hebben we al minimaal 2 jr op het maximale staan omdat we geen zorgkosten maken of nauwelijks. het geld staat idd op de spaarrekeing voor als het wel nodig is. bevalt erg goed. en erg blij dat we die mogelijkheid hebben en we gezond zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. we hebben de nieuwe polis binnen en de verhoging is € 1.92 per maand.
  Dit valt dus mee. En nee we gaan niet verkassen wij zitten prima bij deze zorgverzekering.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoewel de zorgkosten ongetwijfeld omhoog zullen gaan is het denk ik toch wel een lekker idee dat alles wat onder kraamzorg valt vrijgesteld is van eigen risico. Zelfde regelgeving als bijvoorbeeld de huisarts, dus mogelijk valt het allemaal nog wel mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben dit jaar voor het eerst onze eigen risico opgehoogd. Wij hebben nl nooit iets. Hadden moet ik zeggen. Ik ben in april ziek geworden, nou toen kon ik gaan betalen. Dus voor aankomend jaar gewoon weer de vrijwillige eigenbijdra en verder niets
  Gr. Imre

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit jaar voor het eerst de eigen risico's op max gezet, en extra aanvullende pakketten bij man ivm de beugels van de kinderen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik ga zeker overstappen. omdat ik denk dat de maandelijkse premie lager kan, maar ook omdat ik aan de max zit met bril/lenzen voor dit jaar maar ook komend jaar. dus overstappen zodat ik 'voor niks' nieuwe lenzen kan bestellen.

  BeantwoordenVerwijderen