zondag 23 november 2014

Laatste grote uitgave....

Ik kreeg laatst de vraag; Wat is jullie laatste grote uitgave geweest?

Heel eerlijk, ik wist niet zo snel een antwoord, omdat ik het mij niet meer kon herinneren. Daarna ben ik even terug gaan zoeken op de rekening, en onze laatste grotere uitgave was de vakantie, dit was in September en kostte ons €316,-

Niet echt een wereldbedrag... ik zag wel veel grotere bedragen voorbij komen, maar dat zijn dan allemaal vaste lasten, zoals de hypotheek enzo ;) Die mogen ook wel wat naar beneden, maar dat komt nog wel.

Vroeger ging het wel anders, dan kochten we veel vaker iets duurders, gewoon omdat we het wilden hebben... een spelcomputer, een nieuwe auto (ja, echt!) en natuurlijk waren de vakanties naar het buitenland ook een stuk duurder. In principe zouden we dit nog steeds kunnen doen, maar niet zo oneindig als dat we het toen deden. De spaarrekening zal dan wel snel gaan slinken. Er komt nu eenmaal minder binnen, maar er is geen twijfel over mogelijk hoor... ik vind onze levensstijl nu een stuk beter en vooral rustgevender...

De komende tijd verwacht ik wel een grote uitgave; een "nieuwe" auto, tweedehands dus... we hebben geen haast en zijn nog goed aan het zoeken, maar dat wordt wel een relatief grote uitgave.
Verder verwacht ik geen grote uitgaven naast de vaste lasten. De feestdagen houden we "normaal" en ook voor de twee meisjes kopen we weinig uitgebreids. We hebben natuurlijk al een babybedje en zijn van plan om er nog 1 bij te kopen bij de Ikea, daar kopen we dan ook nog een kastje voor kleertjes. Daarnaast kunnen we van iemand een maxi cosi overnemen, zodat we er daar ook 2 van hebben ;) en dan hebben we wel weer genoeg. Ik ga komende maandag een aantal kleertjes aanschaffen, maar ik weet nog dat we bij kleine man omkwamen in de kleertjes van het kraambezoek, daarnaast heb ik natuurlijk van hem ook nog neutrale kleertjes die de meisjes gewoon kunnen gebruiken. Niet echt duur allemaal... (dat komt vast nog wel als ze allemaal groter worden) ;) ;)

Wat is jou laatste grote uitgave?! Plan je dit soort uitgaven in?

6 opmerkingen:

 1. wij hoorde ook over de bergen kleertjes die je krijgt in de kraam week. tijdens mijn 1e zwangerschap heb ik mij dus super in gehouden en kocht ik slechts 2 pakjes maat 50 en 1 setje maat 56. ons zoontje werd geboren en kwam op de neonatologie terecht. de pakjes maat 50 waren te ruim en met slechts 2 veel te weinig. als er iets vies was dan moest manlief er mee naar huis om te wassen. dan was het nooit op tijd schoon en had ons zoontje vaak pakjes aan van het ziekenhuis. iets waar ik vreselijk van baalde. door de zware bevalling en mijn reuma was ik niet in staat vaak naar zoontje toe te gaan kijken. kon ik er eindelijk heen lag hij niet in zijn eigen kleertjes die ik met zorg had uit gekozen. de kraam visite kwam ook laat op gang door zijn opname. en ontvingen wij wel kleertjes maar allemaal in maat 74 en 80. de reactie van iedereen was je zal al wel veel klein spul gehad hebben! bij de tweede ben ik dus lekker gaan shoppen. tja die werd geboren en was een stuk groter dus de pakjes maat 50 heeft hij nooit aan gehad. Maar we hadden ze wel en genoeg. Wat mij een heel fijn gevoel gaf.

  grote uitgave die laten mijn spaar rekening hard leeg lopen op het moment. vorige week kochten wij een nieuwe ketel en radiatoren. auw! 3700 euro maar o zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hadden bij de eerste ook kleertjes gekocht in neutrale kleur en toen we het wisten wat het werd heeft mijn moeder als cadeau kleren gekocht voor hem. En bij de kraamvisite kwamen vooral de grotere maten. En bij de tweede komt al standaard minder visite is mijn ervaring en dat hoor ik ook in de omgeving.

  Wij hebben volgend voorjaar pas weer grotere uitgaven, dan gaan we de slaapkamers aanpakken. En misschien voor onszelf ook wel een nieuw bed. Dus nu nog even lekker gaan sparen.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vakantie met schoonouders en schoonzusje in februari, 600 euro, de auto apk, grote beurt en 2 nieuwe banden 400 euro.
  niet 100% gepland, maar staat op de spaar dus is geen probleem. zijn de dingen waarvoor we sparen. zodat we het makkelijk op kunnen vangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij kregen helemaal niet zo veel kleertjes voor onze kinderen als kraamcadeautje. Bij dochter veel bonnen en luiers (en wat speeltjes) en eerder bij zoon van alles maar slechts twee pakjes die ik ook nog eens niet mooi vond maar dat terzijde
  Bij een tweeling lijkt me een wandelwagen een redelijk grote uitgaaf wellicht ook goed te kopen op marktplaats.
  Wij kochten dit jaar een nieuwe bank (na 12 jaar), een vaatwasser (kapot) en een nieuwe auto. Vooral de nieuwe auto (een Captur) was een behoorlijke uitgave. Maar goed het geld was er voor en man moet elke dag een behoorlijk stuk naar zijn werk. De auto is gelukkig super zuinig dus dat is heel fijn.
  Normaal gaan we met de kerst een weekje naar een huisje maar dat hebben we dit jaar geskipt. Dat geld laat ik staan voor de nieuwe cv die er eind volgend jaar moet komen. Volgend jaar komt er ook een nieuwe tuinset (helemaal op) en een nieuwe computer (7 jaar oud). Wij maken altijd in de kerstperiode een begroting voor het nieuwe jaar en daarop zetten we de wensen en dingen die we moeten vervangen op. De wasmachine en de droger staan daar al een aantal jaren op maar zolang ze het nog doen schuiven ze door. Voor vakantie reserveer ik het vakantiegeld van man. Dat van mijzelf sparen we omdat ik maandelijks een bedrag opzij zet voor de uitgaven ter plaatse. We gaan volgend jaar weer naar Griekenland.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tip: ik kocht de dubbele kinderwagen op mp. Rijdt super en kostte me slechts vijftig euro!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De laatste grote uitgaven was de aankoop van een stuk gemeente grond om bij onze achtertuin bij te trekken.
  Dat was afgelopen augustus.
  Maar de afgelopen tijd is er bij ons heel veel spaargeld door heen gegaan.
  Dit jaar dus de grond + nieuwe kunststof kozijnen.
  Vorig jaar aanbouw (bij keuken ) nieuw dakkapel en heel de bovenverdieping gerenoveerd.
  Komend jaar wordt ons buffer jaar.
  Even geen grote uitgaven dus.

  BeantwoordenVerwijderen