vrijdag 21 november 2014

Meevallers.... :)

Bedankt voor alle lieve felicitaties, man voelde zich erg jarig! We hebben een heerlijk relaxte dag gehad, eten was lekker en gezellig en daarna weinig op te ruimen, omdat we gewoon met een klein groepje waren, ideaal!

Momenteel lopen onze maanden van de 15e tot de 15e, omdat dit nu gewoon beter uitkomt. De afgelopen maand (November noem ik hem maar) was best een dure maand. We hadden wat extra kosten, onder andere zorgkosten en we hebben meer uitgegeven aan overige dingen, dit komt doordat we al aanbiedingen aan het hamsteren zijn voor als de meisjes er zijn, luiers vergaan bijvoorbeeld niet ;) en we hebben toch wat extra dingen nodig.

Gelukkig is het wel weer gelukt om onze spaarrekening te spekken, maar dit komt voornamelijk door een aantal meevallers. We kregen het laatste beetje kinderopvangtoeslag van 2013, ruim €200,- en de bonus van de energie kwam binnen, ook een ruime €200,- erg fijn in een maand zoals deze!

We hebben de meevallers nu op de spaarrekening gezet, maar gebruiken de ene €200,-  nog voor een aantal onderhoudsklusjes voor het huis, dus die is straks wel op. Gelukkig komen we zo deze maand toch in de plus uit, want dat blijft altijd spannend ;)

Ik weet eerlijk gezegd nog niet of December een dure maand wordt. We kopen wel wat cadeautjes ivm de feestdagen, maar doen bij mijn familie alleen cadeautjes voor de 2 kleintjes in de familie, dus dat scheelt weer een hoop gezoek naar passende cadeautjes. Daarnaast hebben we eigenlijk geen rare of afwijkende dingen, dus ik denk dat het allemaal wel mee zal vallen, en we zijn er zelf bij natuurlijk.. dus dat komt goed.

Heb jij nog meevallers gehad? En wat doe je ermee? Sparen/ uitgeven.....

12 opmerkingen:

 1. Och, helemaal gemist dat je man jarig was.
  Alsnog van harte hoor! En fijn dat jullie een leuke dag hadden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb deze maand als meevaller dat ik 65 van de 350 vakantie uren laat uitbetalen. Daarmee wil ik de extra zorgkosten die ik dit jaar heb mee afbetalen. Scheelt weer €50,00 in de maand
  Gr. Imre

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb geen echte financiële meevallers gehad helaas. Die worden steeds minder naarmate de kinderen ouder worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben een meevaller gehad en dat was een erfenis en die staat op de spaarrekening zodat manlief verder kan sparen voor zijn hobby. Het was nl zijn familielid en hij wil dit graag.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee, geen meevallers, maar wel in het verschiet! (zou twee maanden duren) van de energie rekening, dus eind januari met mn verjaardag komt er een leuke uitschieter aan, die meteen op de spaar gaat.
  alleen ze zijn alle drie hier in December jarig, Sinterklaas, en dan ook nog eens de kerst en niet te vergeten oud en nieuw (de middelste is de 30ste jarig net voor ouderjaarsdag) dus tjah toch duur, omdat wat ik gespaard had hiervoor aan extra rekeningen is opgegaan (helaas) Dus Eind januari gaat er en op de spaar en op de kinderen hun rekening, samen met de bijslag overigens (dit door drie gerekend) zodat hun ook eindelijk een leuk centje er op hebben staan.

  Maar voor jullie is het ook fijn die extra centen en luiers vergaan niet, ik koop de eurobudget van Kruidvat (witte verpakking maat 4 en 5) is 11,35 en zitten er heel veel inn omdat het een bulk verpakking is (weet even niet meer hoeveel, maar meer nog als waar kruidvat in gele verpakking zit)
  Geniet er van, elke cent met kinderen die extra binnenkomt (en ook zonder natuurlijk) is mooi meegenomen.

  Sorry stuk is weer langer geworden dan de bedoeling, fijn weekend

  Ruby

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die luiers ken ik inderdaad, vind het nu wel jammer dat ze pas vanaf maat 4 zijn, maar dat komt straks vanzelf weer :)
   Jij ook een fijn weekend, nog even door de duurdere Decembermaand heen bijten ;)

   Verwijderen
 6. geen afwijkende meevallers.. wel extra kosten.. maar het salaris van man en mijn inkomen vallen wel mee :D dus dat scheelt. al met al nog wel gespaard :) niet heel veel maar toch. vakantie van februari aanbetaald (weekje weg met schoonouders en schoonzus :D wij betralen t verblijf (wil mn schoonmoeder niet.. maar dan heeft ze pech :p) en zij dan t eten enz) en dochter moest een nieuwe bril en man heeft zn lenzen weer voor een half of heel jaar betaald, denk half jaar. ging wat mis bij t omzetten van zijn rekeningnr naar gezamenlijk oid, dus het werd niet meer afgeschreven (of t kwam ergens andes door, niet meegekregne, ik was met dochter brillen aan t uitzoeken). maar ook weer 200 euro uitgegeven bij specsavers ;) 150 voor mans lenzen en 58 (158 voor 2 brillen - 100 euro verzekering) voor dochters nieuwe brillen :D ze moest sterkere glazen kwam uit de meting maandag. de oude houden we nog wel even als reserve
  en de auto heeft nog een grote beurt met apk en 2 nieuwe banden gehad deze maand.. 400 euro.. tja zo vliegt t geld eruit..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk heb jij meer financiële tegenvallers gehad (of eigenlijk uitgaven als je ze ingecalculeerd had) maar dit soort maanden horen er inderdaad ook bij, leuk vooruitzicht voor Februari in ieder geval!

   Verwijderen
  2. ingecalculeerd niet helemaal, maar het staat gewoon op de spaar omdat we elke maand meer binnenkrijgen dan er uit gaat. dus het is geen probleem :)

   Verwijderen
 7. We hebben allemaal weer opdrachten waarvan één hele grote waar we veel geld aan over houden. Die gaan naar de extra spaarrekening.

  BeantwoordenVerwijderen