maandag 24 november 2014

Veranderen van supermarkt...

Bijna iedereen heeft wel een supermarkt waar hij of zij eigenlijk altijd zijn boodschappen doet. Soms heb je nog een tweede supermarkt waar je ook wel komt, maar dan heb je het gemiddeld wel gehad.

Ik herken dat ook heel erg bij ons. Wij doen 1 keer in de week grote boodschappen bij een bepaalde supermarkt waar we nu alweer jaren komen. De mensen zijn vriendelijk en de prijzen vind ik goed. Ik ben niet altijd tevreden over de kwaliteit van de groenten en het fruit, maar dat heb ik bij veel supermarkten als ik eerlijk ben.

Dan is er nog een tweede supermarkt waar we verderop in de week vaak naartoe gaan. Als we genoeg in huis hebben, dan ga ik niet, maar vaak hebben we toch wel weer wat dingetjes nodig en dan ga ik daarheen, dan neem ik gelijk interessante aanbiedingen mee.

Er zijn hier ontzettend veel supermarkten, we krijgen voor nog minstens 4 andere supermarkten een folder in de bus, maar daar kijk ik nauwelijks naar.

Totdat we gisteren een folder in de bus kregen voor een supermarkt waar je de komende maanden kunt sparen voor een gratis boodschappenpakket. Je krijgt zegels en daarmee kun je een spaarkaart volmaken.

Nou zijn er veel spaaracties en ik doe bijna aan alles mee. Als ik het zelf niet interessant vind, geef ik de volle spaarkaarten weg. Maar een gratis boodschappenpakket... daar wordt ik wel blij van!

Ik heb even gekeken op internet en de prijzen zijn vergelijkbaar met de supermarkt waar we altijd de grote boodschappen halen, die halen we altijd met de auto en de afstand is ook vergelijkbaar, dus dat maakt eigenlijk ook niks uit.

Ik heb dus besloten om mijn boodschappen de komende weken/maanden bij de andere supermarkt te gaan doen en te gaan sparen voor het boodschappenpakket. Ik ben mij ervan bewust dat dit natuurlijk de bedoeling is van zo'n actie, maar een leuk boodschappenpakket kan ik altijd gebruiken!

Zou jij dit doen of ben je weleens van vaste supermarkt veranderd?

10 opmerkingen:

 1. Boodschappenpakketten zijn voor ons gezin net zo niet handig als de meeste aanbiedingen. Alles is voor grote gezinnen of grootverbruikers van A-merken. Wij hebben zo'n 20 - 25 euro per week totaal aan boodschappen. Voor zo'n pakket moet je vaak 600 - 700 euro in korte tijd besteden. En dan sluit de inhoud van het pakket grotendeels niet aan bij wat wij willen en kunnen gebruiken. Zegels die ik dan wel krijg, meestal 3 in de totale actie periode geef ik aan andere klanten of de voedselbank.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik verander niet echt van supermarkt, ik klepper ze allemaal af. Ik lees alle folders en kijk waar wat het goedkoopste is. Ik heb 3 supermarkten op fietsafstand en na mijn werk flits ik even door een supermarkt en haal alleen dat artikel (s) die ik nodig heb. 1 keer per week of 1 keer in de 14 dagen rijden we naar Duitsland en daar koop ik wat daar allemaal aanzienlijk goedkoper is dan in Nederland. (zie lijstje op mijn blog ergens) Op deze manier kom ik uit met mijn huishoudgeld en ik heb geen hekel aan fietsen. Alle mogelijke zegels / spaaracties pak ik aan. Als ik het zelf niet kan gebruiken dan geef ik het weg aan familie/kennissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sinds mijn man geen vast werk meer heeft doe ik de boodschappen bij de L.idl. En dat bevalt uitstekend! Alles haal ik er, van brood tot fruit en groenten tot de andere dagelijkse dingetjes. Het fruit en de groenten zijn van hele goede kwaliteit. Maar het leukst vind ik nog dat ik bij de kassa stukken minder kwijt ben bij hen. En ik vind het leuk antwoord te geven als visite vraagt waar ik die lekkere etenswaren toch vandaan heb... (nee, ik heb geen aandelen, ben gewoon errug tevreden : )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geef niet genoeg uit om een kaart vol te krijgen. Meestal zet ik wel een actie op in de kennissenkring om alle zegels samen te sparen en zo een pakket bij elkaar te krijgen voor een armer iemand.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij doen boodschappen bij 3 supermarkten. Bij één halen we o.a. frisdrank en fruit, bij ander vlees en brood en bij supermarkt 3 kom ik als ik wat vergeten ben of omdat het op is. Dit ligt op loopafstand. En bij supermarkt 3 hebben ze vaak de goedkoopste aanbiedingen van A merken. Dat sla ik ook graag in :).

  Gr. Denise

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die boodschappenpakketten worden meestal gevuld door fabrikanten van À merken met een overvloed aan pakjes en zakjes spul. Ik heb het 1 x gedaan en toen bijna alles weggegeven of gegooid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heb ooit wel eens gespaard voor zo'n pakket, maar de producten erin vinden we vaak niet de moeite waard.. dingen die we niet lusten of gewoon niet gebruiken.. dan is het zonde om meer uit te geven bij een duurdere supermarkt om dan vervolgens het hele pakket weg te gaan geven.. ik moet mn boodschappen lopend doen, vaak met 1 of 2 kids mee, dus ik hou t op de supermarkt naast school.. en mn man 1x per week bij de Li.dl met de auto, gelijk vanuit zn werk of tijdens zwemles van dochter. perfect :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik haal de grote boodschappen bij Deen, die is toch wel goedkoper dan de Plus. De Plus zit dichterbij dus voor de vergeten boodschappen of de vers producten kom ik daar wel. Je moet best veel zegeltjes hebben voor het Plus boodschappenpakket ik vraag altijd of ik de zegeltjes mag hebben van mensen die ze niet gebruiken. Niet bij de kassa hoor maar de buren of op het schoolplein zo heb ik weer iemand geholpen om de pannen bij elkaar te sparen bij de plus.
  Heb het pakket eerder gehad, het is een leuk pakket hoor maar ook weer niet heel bijzonder. Er zit wat schoonmaakspul in, chips in een smaak die niemand normaal gesproken koopt etc etc. Ik ga het proberen bij elkaar te sparen en als het niet lukt. Jammer dan.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij zijn één keer van vaste supermarkt gewisseld, namelijk toen we verhuisden. Eerst kwamen we vooral bij de albert heijn, maar nu gaan we vaker naar de C1000. Maar ik vind de AH nog steeds een veel fijnere winkel eigenlijk, dus als we er in de buurt zijn haal ik nog altijd het liefst daar de boodschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ga zeker niet naar een andere winkel voor een boodschappenpakket, maar wij hebben ook niet heel veel winkels in de buurt en dan zou het mij allemaal extra tijd en energie kosten. En dat is het voor mij niet waard want ik vind de pakketten altijd zwaar tegenvallen. Heel veel produkten die wij niet gebruiken of niet kunnen gebruiken of niet lekker vinden.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen