zondag 16 november 2014

Sinterklaas!

Bedankt weer voor alle reacties gisteren. Ik ben altijd erg blij om te lezen dat ik niet de enige ben die zo denkt en dat juist iets minder voor je kind willen ook niet erg is, al snap ik ook heel goed dat mijn ouders het beter wilden voor ons, opgroeien in echte armoede wil niemand voor zijn kind. Dan mogen we toch weer blij zijn dat we in Nederland geboren zijn!

Het zal je verder niet ontgaan zijn, maar Sinterklaas is weer in het land! Ik heb gisteren met onze kleine man vol bewondering gekeken naar de televisie. Hij zong spontaan een aantal liedjes mee die hij had geleerd op het kinderdagverblijf en hij keek zijn ogen uit.
We zijn niet naar de intocht hier in de Stad geweest, omdat we vrijdag een familiefeestje hadden en we toch pas rond middernacht thuis waren, was de kleine man (en ik ook!) vooral erg moe, dus dan is voor de tv hangen niet zo'n straf. ;)

Volgende week komt Sinterklaas op bezoek hier in het winkelcentrum vlakbij, als het weer een beetje meezit en ik mij goed voel dan gaan we even kijken. Vorig jaar vond hij het ook erg leuk, maar inmiddels snapt hij er veel meer van.

We doen inmiddels ook mee met Sinterklaasavond... ik heb inmiddels cadeautjes gekocht waar we bij elkaar tot nu toe zo'n €20,- aan kwijt zijn. We twijfelen nog over iets van Duplo, maar je kunt het al raden... hij heeft al zoveel Duplo ;) En hoe ouder hij wordt, hoe duurder de cadeaus zullen worden (al heb je dat natuurlijk zelf in de hand) Maar als ik de prijzen van sommige computerspelletjes oid lees, dan schrik ik wel.. nou ja, dat zien we tegen die tijd dan wel!
Hij heeft in ieder geval genoeg om uit te pakken.

We hebben met mijn familie besloten om met de kerst geen cadeaus voor iedereen te doen, maar de rest wil wel iets kopen voor onze kleine man en de kleine man van mijn broer, dus dan zal hij ook nog genoeg krijgen... Eind Februari wordt hij alweer 3 en dan komen er vast ook nog cadeautjes ;)

Goh, dit haakt lekker aan op mijn blogje van gisteren... hahaha... maar ja, cadeautjes horen bij de feestdagen en een verjaardag, en kinderen genieten ervan, hoe duur of goedkoop het ook is.

Hij mag ook nog een keer of 3 zijn schoen zetten, we doen er dan een kleinigheidje in, dus al met al vallen de kosten voor Sinterklaas mee.

Vier jij Sinterklaas? En hoeveel heb je uitgegeven of is je budget?

7 opmerkingen:

 1. Hier geven we zo,n 100 euro uit voor 4 kids maar zijn wel heel erg veel cadeau,s komt dat veel bij kringloop vandaan komt dus er zitten bij van 0.25 euro :)

  Lekker de hele dag uitpakken :) oh en inkoop doen we in januari al dus wat zit er allemaal toch in ???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dan is het voor jullie dus ook een verrassing, leuk hoor! Veel plezier alvast :)

   Verwijderen
 2. We vieren twee keer sinterklaas.

  Voor ons zoontje pakken we gewoon 2 keer hetzelfde cadeau in ;)

  En verder hebben we lootjes getrokken. In totaal zijn we denk ik €50 kwijt aan sinterklaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als kind werden wij schandalig verwend. Mijn vader had twee tantes zonder kinderen en die waren meer een soort oma's voor ons. Wij vierden pakjesavond met hun en dan kwamen er prachtige cadeautjes. Daarnaast kregen we ook altijd iets als wanten, sjaal en muts of een pyama. Toen we te oud werden gingen we over op kerst maar dat vierden we alleen met het eigen gezin en dat viel voor ons verwende nesten een beetje tegen.
  Voor onze kinderen vieren we het met mijn ouders en met broer en gezin. Ik hou ongeveer EUR 30 aan voor elk kind De volwassenen krijgen alleen wat chocolade of speculaas.
  Ze krijgen van mijn ouders en mijn broer ook cadeautjes dus ze komen niets te kort. Met de kerst doen we lootjes voor hetzelfde clubje. De kinderen onderling ook. Zij krijgen dan een boek van elkaar. Wij kopen af en toe iets voor de kinderen met kerst maar dan iets kleins.
  Schoentje zetten ze hier 6x. Bij zoon doe ik er regelmatig wat geld in wat moet je nou doen voor een 15 jarige. Dochter van 9 wil het nog graag.
  Ik vind het wel lastiger worden wat te kopen voor zoon. Hij kreeg altijd lego en een spelletje voor de DS (van mijn ouders) en van mijn broer een gewoon spel of iets van Ajax ofzo. Nu weet hij gewoon niets.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik koop het hele jaar door dingen in de aanbieding die op de plank komen voor verjaardagen of idd Sinterklaas. Ik moest afgelopen week nog de laatste dingen want ik wil wel dat er in ieder geval 1 stukje speelgoed inkomt die zoonlief daadwerkelijk op zijn wens lijstje heeft te staan. Dat is dit jaar Wie is Het en een digibird. Meestal houd ik ongeveer 50 euro per kind aan met Sinterklaas en verjaardag. Maar als er iets is wat duurder is dan kan het met de verjaardag ook wel duurder.
  Sinterklaas is gewoon voor mij heel veel cadeautjes uitpakken. Voor onszelf hanteer ik ook tussen de 30-50 euro. Manlief krijgt altijd parfum en die is prijzig dus mag ik datzelfde bedrag ook aan mijzelf uitgeven vind ik:-) En wij krijgen elk een chocoladeletter.
  Wij vieren dit jaar 2 of 3x sinterklaas, maar bij opa en oma hoeven wij zelf niks te kopen daar hoeven we alleen maar te melden wat ze willen hebben voor ongeveer 35 euro per kind. En die vragen al in september want die willen voor november gewoon klaar zijn ivm de drukte op hun werk en verjaardagen. Wij hebben er zin in, vooral naar de reacties van de kinderen. Zo gezellig.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 30 euro per kind. En ik heb ook grote kinderen, maar ze hebben bij ons nooit een spelcomputer gehad. Dus ook geen dure spelletjes en anders zelf maar betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het budget weet ik niet meer precies maar hier een aantal tweedehandse cadeautjes die ik optrommelde via mp

  BeantwoordenVerwijderen