maandag 17 november 2014

Nieuwe auto gezocht...

Vorige week zijn we eens gaan kijken naar een nieuwe auto, we hebben allebei een auto, deze hebben we allebei heel luxe nieuw gekocht, maar dat willen we nu niet meer doen.

Door de aankomende gezinsuitbreiding hebben we een grotere auto nodig, en een nieuwe kunnen we gewoonweg niet betalen, dus komt er een tweedehands auto.

Via internet kun je tegenwoordig bij veel dealers het aanbod bekijken, dus dat is handig! Ik heb er zelf helaas weinig verstand van dus dit gedeelte laat ik graag aan man over ;) Ik kan hoogstens een oordeel geven over de kleur of de uitstraling van de auto... vrouw eigen he?! haha!

Man had een aantal auto's gezien bij dealers niet heel ver hier vandaan en dus gingen we op pad. Bij de eerste dealer vielen de auto's helaas wat tegen, geen probleem om even verder te kijken.

Bij de tweede dealer zagen we meteen een mooie auto, voor een erg goede prijs. Na even rondgekeken te hebben besloten we een proefrit te maken, maar de auto startte niet, er werden startkabels bij gehaald, maar helaas, helemaal niks. We hebben daar uiteindelijk bijna een uur staan wachten, maar de auto deed het gewoon niet. De dealer kon wel een proefrit regelen in een andere auto, maar we besloten dat maar niet te doen, want we waren juist in die auto geïnteresseerd.

Je voelt je toch wel een beetje verplicht om vriendelijk te blijven, maar het vertrouwen daalt natuurlijk gelijk naar het nulpunt, daar kan ik ook niks anders van zeggen. Uiteindelijk heeft de dealer beloofd ons te bellen als de auto het weer deed, dus wij hebben toch ons telefoonnummer achtergelaten en zijn toen maar snel weggegaan ;) die auto gaat het echt niet worden voor ons.

Heb jij weleens een tweedehands auto gekocht? En waar let je dan vooral op?

12 opmerkingen:

 1. In het verleden, toen baby 3 er aankwam hebben wij echt met stoeltjes en maxicosi gepast, of het wel paste met riemen en breedte enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nog nooit een niewe gekocht. geen geld voor idd, en t er zeker niet voor over nu we het wel hebben eigenlijk. (maar ja al 2 kids, misschien ook anders.. voorheen hadden we t geld niet eens nu sowieso andere prioriteiten). 1e auto van man was een krijgertje, van zn opa geweest, daarna van zn oom (zoon van zn opa dus) en daarna van mn man. daarna onze eerste auto gekocht, op gas, maar altijd problemen dus dure kosten qua onderhoud en vaak pech waardoor ik bijv niet kon werken die dag omdat ik er gewoon niet kon komen op tijd.. ondanks de ruimte die deauto had, (station) gekeken naar een kleine zuinige auto, ondanks dat ik toen zwanger was van de 2e. kinderwagen mee om te passen of die in dekofferbak kon, op internet autos gezocht waar we naar wilden kijken en zo konden we kijken hoe zuinig ze ongeveer zouden rijden enz. proefrit in een skoda fabia en beviel prima. 3 jr geleden gekocht, auto van 2006 had maar 35000 op de teller. helaas vlak erna hield de accu ermee op, dus een nieuwe en ondertussen 2 nieuwe banden, maar verder nauwelijks kosten gehad aan onderhoud oid. en rijd heerlijk zuinig rond de 1:17, bevalt dus super. en met vakanties ruilen we tijdelijk met schoonmoeder, die om welke reden dan ook 3,5 jr terug juist een enorme grote gezinsauto op lpg heeft gekocht :p heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nog nooit een nieuwe auto gekocht en zal dat ook nooit doen. Zo zonde van het geld. Zodra je de drempel overrijd ben je 1/3e van je geld kwijt. Waar ik op let is of de auto het formaat heeft dat ik op dat moment zoek: van alto naar station terug naar smart. Of de technische gegevens kloppen. En ik laat een aankoopkeuring door mijn eigen garage doen, ten zij ik de auto daar koop. Juist als vrouw kun je door gewoon veel vragen te stellen veel meer informatie los krijgen. En de lessen autotechniek op het vmbo helpen daar erg bij. (vmbo een opleiding waar je in je dagelijks leven heel veel aan hebt itt havo/vwo). Kleur maakt me nauwelijks iets uit.
  Ik rijd de auto daarna af. Dus doe meestal zo'n 5 - 10 jaar met een auto. Ik koop ze als ze een jaar of 5 oud zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op alles, koop liefst ook bij particulier (die hem al jaren in bezit heeft)
  Weet ook niet wat budget is ? Rij zelf al bijna 9 jaar in auto van 4000 euro en mijn vrouw in auto van 800 euro al bijna 5 jaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laatst was mijn auto in reparatie en kreeg ik een Dacia Lodgy als leesauto. Hele fijne grote gezinsauto, rijdt erg soepel. Is nieuw ook goed van prijs, heb je daar wel eens aan gedacht. Wij hebben zowel een Dacia Logan als Duster en zijn er erg tevreden over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Dacia duster vind ik ook erg mooi. Helaas is hij nog erg nieuws, waardoor de occasions ook nog best duur zijn.. ik hoop over een paar jaar... ;)

   Verwijderen
 6. Nog nooit een 'nieuwe' auto gekocht, altijd tweedehands. Voelt iedere toch als nieuw ;)
  We letten op het verhaal van de auto, die we nu (inmiddels al 4 jaar) rijden daarin zat 't instructieboekje nog in het plastic.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog nooit een nieuwe auto gekocht, altijd tweedehands. . Wat hebben we nodig, wat vinden we belangrijk waren meestal: ruimte voor passagiers en bagage, trekhaak, brandstof verbruik, airco, cruisecontrol, technische staat, aantal km op de teller en autohistorie (geen afgeragde leasebak).Uitstraling/kleur/technische snufjes altijd minst belangrijk. En goed bewust zijn van zowel aankoppbudget als budget voor lopende kosten (verzekering, wegenbelasting, onderhoud). Gun jezelf de tijd om rustig te zoeken. Succes! JBR

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zuinig rijden, goedkoop in de belasting, geen dure reparaties te verwachten (bij sommige merken weet je dat die er wel komen), zelf makkelijk wat klein onderhoud kunnen doen.
  Ik zou kiezen voor een kleine auto, want het is een vervoermiddel en hoe groter je die koopt hoe duurder je uit bent. Koop er desnoods een aanhangwagentje bij, wat je bv bij vakanties kan gebruiken.

  Groet,greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben allebei dus al een kleine auto, maar we kiezen voor een grotere omdat er echt 3 kinderstoeltjes in moeten passen en helaas past dat echt in maar weinig modellen.

   Verwijderen
 9. Zorg er ook voor dat de riemen achterin lang genoeg zijn om de maxi-cosi's mee vast te maken. Ik heb een hele kleine auto, maar de eerste keer met baby weg in mijn auto; kreeg ik de mc er niet in. Op een gegeven moment wel door hem helemaal scheef te houden. En zo ben ik het blijven doen want voor mijn model auto kon de garage geen grotere riemen krijgen. Ik heb het echt geprobeerd bij de dealer maar helaas. Dus let daar op, of je moet met van die fix dingen aan de gang gaan die heeft mijn man in zijn auto gehad voor de mc's. Je klikt ze er in en er ook weer zo uit. En dan heb je alleen de lengte nodig van een gewone kinderstoeltje, v.a. ongeveer 1 jaar dus. Hoewel mijn dochter al bijna 2 was toen ze er uit ging:)

  In elk geval veel succes met het zoeken naar een goede en goedkope auto.
  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooooh ik wil ook een nieuwe auto zeg!
  Heb een tweedehandse gekocht maar voelt niet als nieuw..

  BeantwoordenVerwijderen