donderdag 6 november 2014

Parkeergeld

Ik vermijd zones waar je betalen moet om je auto te parkeren zoveel mogelijk, ik vind het zonde van het geld en ik vind dat autorijders al genoeg betalen ;)

De laatste tijd geven we echter best wel veel geld uit aan betaald parkeren en dat komt door de vele ziekenhuis bezoekjes. Bij mijn vorige zwangerschap ging ik gewoon een aantal keer naar de verloskundige en daar betaal je niks, maar nu is het elke keer een echo, een controle en vaak nog naar de apotheek omdat ik ijzerpillen en extra foliumzuur slik, ik ben dan om de week ruim €5,- kwijt.

Nu kan ik wel een stuk verderop parkeren en dan niet betalen, maar helaas is dat toch bijna 20 minuten lopen en ik ben heel eerlijk, dat lukt toch niet echt meer.... of ik moet heel langzaam lopen, maar ik kies wat dit betreft voor gemak. Het is echt een kwestie van "zonde van het geld" maar gelukkig is het niet voor altijd en ben ik ook altijd blij als ik bijna voor de deur kan parkeren, makkelijk en snel.

Over ziekenhuisbezoekjes gesproken; gisteren zijn we voor de 20 weken echo geweest en de meisjes zijn helemaal gezond! Het zag er allemaal goed uit, dus dat is wel heel erg fijn en een kleine opluchting natuurlijk ;)

Mijn buik groeit ook erg hard... vandaag ben ik 20 weken en 5 dagen, ik ben benieuwd hoe het eindigt ;) haha....

Wanneer kies jij voor gemak met betrekking tot betaald parkeren?


9 opmerkingen:

 1. Super dat de echo goed was! Dat is weer een hele geruststelling. En je bent over de helft! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijna nooit, maar ik woon twee minuten lopen van het zh en vijf van het centrum. Dat is luxe. En als ik al eens betalen moet vind ik het ook zo zonde!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat alles goed is met de dametjes..en met jou.
  Parkeren, we hebben geen auto dus komt bijna nooit voor, alleen als we eens 'n auto lenen maar dat is misschien 1 of 2 keer per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met de 20 weken echo. Weeg je je elke dag? Als moeder van een eeneiige tweeling weet ik dat dat belangrijk is om in de gaten te houden, dat je niet te veel groeit in korte tijd.
  Gemak in dit geval lijkt me een hele goede reden om dichtbij te parkeren. Zijn zorgkosten nog aftrekbaar van de belasting?

  Normaal gesproken, vermijden wij het gebruik van de auto. We pakken de fiets, ook bij doen van boodschappen of stadsbezoek of brengen en halen van kinderen. En als we wel met de auto gaan, dan denken we van te voren na waar het voordelig parkeren is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik meet mijn buik om de dag op met een meetlint, zo weet ik of ik niet opeens heel erg groei ;) dus dat hou ik in de gaten.
   Zorgkosten zijn volgens mij niet meer aftrekbaar van de belasting...

   Verwijderen
 5. Dat ligt er net aan. Als ik weinig tijd heb of chagrijnig ben, dan heb ik de neiging om wat makkelijker te denken, dus dan zou ik eerder voor gemak kiezen dan voor geld :) En fijn dat de echo goed was!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat het goed gaat met de meisjes in je buik. En ja het blijft zonde geld parkeergeld maar als het niet anders is is het niet anders. In principe parkeer ik ook zo veel mogelijk gratis want het is zo zonde van je geld.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig dat je meisjes het zo goed doen. En wat zie je er prachtig zwanger uit! Parkeergeld betalen is niet leuk, maar als het kan, lekker doen!

  BeantwoordenVerwijderen