vrijdag 7 november 2014

Hotelovernachting

Afgelopen weekend zijn wij samen een nachtje weggeweest. We doen dit niet vaak, maar zo af en toe is het wel fijn om even tijd voor elkaar te hebben. Daarnaast zit het er straks toch eventjes niet in, ik zou niet zo snel drie kinderen ergens onderbrengen, waarvan 2 nog heel klein zijn, dus dit was nu een goed moment om weer eens te boeken.

De laatste keer dat wij samen weg zijn gegaan was in Februari 2013 (en met de huwelijksnacht hadden we natuurlijk ook een mooie hotelkamer) maar ik kwam er nu achter dat de prijzen ietsje veranderd zijn (lees; een stuk omhoog zijn gegaan)

Ik heb echt flink gezocht, en nou willen we ook wel een beetje een "normale" kamer, maar bijna nergens was er een kamer incl ontbijt onder de €100,- en dat vind ik nogal een bedrag!

Ik heb ook nog gekeken bij de bekende veilingsites, maar daar was op deze datum bijna niks beschikbaar, of je wist niet van tevoren of er iets beschikbaar was, dus dat vond ik ook geen optie.

Uiteindelijk vonden we een leuk hotel, vlakbij Utrecht en hebben we gewoon een hele tijd gewacht met boeken. Uiteindelijk hadden we een last minute prijs incl ontbijt net onder de €100,- En dan hadden we ook nog een standaard kamer, die een klein beetje verouderd was. Nou is daar niks mis mee hoor, thuis slapen we ook niet in een paleis, maar de prijzen vielen me echt een beetje tegen.

Daarnaast viel het mij op dat het in het restaurant van het hotel zaterdagavond enorm druk was, dat liep echt heel goed. Tafels werden makkelijk 2 keer die avond "gebruikt" dus dubbele inkomsten.

Zou het te maken hebben met het economisch herstel? (zoals ze dat zo mooi noemen) Of zou het een andere reden hebben? Ik kom zelf bijna niet meer in het winkelcentrum, meestal kun je daar mooi zien of het salaris binnen is of dat mensen graag geld willen uitgeven, maar hoe minder ik er kom, hoe minder ik hiervan afweet ;)

Boek jij vaak een hotelovernachting? En waar vind jij de beste prijs?

10 opmerkingen:

 1. Booking.com of trivago, raadplegen wij altijd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe het meestal via Booking.com, dan krijg je ook korting als je vaker boekt. Wel overnacht ik meestal alleen in een hotel als ik in het buitenland ben ofzo, ik ga over het algemeen niet zomaar in Nederland ergens heen, tenzij ik anders bijvoorbeeld heel laat nog terug moet rijden en niet denk dat ik daar nog wakker genoeg voor ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het viel mij ook op dat de prijzen voor een nachtje weg behoorlijk omhoog zijn gegaan. Vriend en ik (we wonen niet samen) doen ieder elke maand een tientje in een blikje, zo kunnen we een keer per jaar zonder te tellen lekker een weekend weg. Bij NS kun je treinkaartje en overnachting voor een redelijke prijs in een kopen. Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben het liefst thuis. Maar de laatste keer in een hotel was in het Zwillbrock achter Winterswijk. Dat kostte 35,- per nacht + ontbijt. Dat was geloof ik zo'n 6 jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gek joh, dat het je niet lukte om een leuke kamer te vinden voor niet teveel geld. Wij gaan regelmatig naar een hotel en eigenlijk wil ik nooit meer dan 80,- euro per kamer betalen incl. ontbijt. Dat lukt vrijwel altijd. Pas nog in een mooi van der valk overnacht voor 60,- euro incl heerlijk ontbijt. Maar misschien dat je een bepaalde plek in gedachten had en er toevallig in die periode iets te doen was in de buurt waardoor de kamerprijzen hoger lagen dan anders? Hotelkamers zijn over het algemeen echt niet zo duur is mijn ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt trouwens soms ook wel van die bonnen bij het Kruidvat geloof ik. Maar dan is het natuurlijk wel slim even te kijken naar de kleine lettertjes, die er ook ongetwijfeld zullen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. volgende x eens bij primera kijken of hema ofzo. zijn vaak bonnen voor 40/50/60 euro ofzo (iig de vorige x... :p) voor een hotelovernachting + ontbijt (maar misschien is dat ook al 100 euro ?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kijk altijd bij hotels (puntnl), voordeeluitjes (puntnl), hotelspecials (puntnl) en soms weekendjeweg (puntnl), hoewel deze laatste behoorlijk hoge administratiekosten rekent, dus wel opletten. Vaak zijn er leuke aanbiedingen te vinden: misschien zit er wat voor je bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben weleens via hotelovernachtingen en weekendjeweg geboekt. Wij gaan niet voor minder dan 4 sterren en incl ontbijt, betalen we rond de 100 euro voor 2 pers en 2 overnachtingen.
  Elke dag (dat is wel weer een puntje) krijgen we aanbiedingen van deze 2 sites binnen. Als we eens bedacht hebben om er 2 dagen tussenuit te gaan, open ik deze sites en wacht net zolang dat er iets naar ons zin tegen een leuke prijs in de 'aanbieding is'.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Booking.com, veilingsites, Anwb en nog veel meer. Binnenkort ook maar weer eens een nachtje ergens boeken. De laatste keer waren we in de buurt geweest bij een leuk hotel. Normaal gesproken boeken mijn vriend en ik iets verder het land in, plakken we een dagje thermen eraan vast. Dit was wel een keer leuk voor de afwisseling.

  BeantwoordenVerwijderen