woensdag 5 november 2014

Eten bestellen of afhalen

Als kind was eten afhalen een soort luxe, mijn ouders deden dat heel weinig, en dan was het natuurlijk echt een feest. Ik kan me nauwelijks herinneren dat we eten lieten bezorgen, dus volgens mij deden we dat nooit. 

Wij halen normaliter eigenlijk ook maar zelden eten af, maar de laatste tijd zijn we dat toch meer gaan doen. Ik geef de zwangerschap de schuld, want soms heb ik opeens zo'n zin in patat of pizza of Chinees etc.... Ik heb nu met man afgesproken dat we er echt beter op moeten gaan letten. Het past in principe prima is ons weekbudget, maar ik vind het ook best wel zonde van het geld. Daarnaast hadden we de laatste keer allebei last van onze maag en darmen na een afhaalpizza (bah! Onze kleine man had dan gelukkig weer nergens last van) 
Je bent voor patat niet zoveel kwijt, maar met een paar pizza's ben je zo €30,- verder, en met onze manier van boodschappen doen kunnen we daar minstens 4 dagen van eten.... zonde toch?! 

Wat ook nog een optie is, is om wat diepvriespizza's of patat in huis te hebben, dan kunnen we het gewoon zelf maken, ook een goed idee vind ik, zolang het een uitzondering blijft. Nu maar hopen dat de hormonen geen roet in het eten gooien ;) 

Nu we het toch over eten hebben, knal ik ons weekmenu er ook maar even mee, en daar staat dus nooit een afhaalmaaltijd op... ;) 

Maandag 3 November;
Stamppot zuurkool 
Doorgeschoven van zondag 2 November, omdat we toen onverwachts bij mijn ouders gingen eten

Dinsdag 4 November;
Nasi met kip en kroepoek 

Woensdag 5 November;
Restjes zuurkool en nasi

Donderdag 6 November;
We eten bij mijn schoonouders

Vrijdag 7 November;
Man eet op zijn werk, ik eet met kleine man restjes uit de vriezer

Zaterdag 8 November;
Tomatensoep
uiteraard zelfgemaakt met een broodje 

Zondag 9 November;
Mijn ouders eten bij ons, we eten Westernhap
een heerlijk winters (of herfstig in dit geval) gerecht, het recept vind je bij de budgetrecepten.

Haal jij vaak eten of laat je vaak eten bezorgen? 

7 opmerkingen:

 1. Phoe eten laten bezorgen echt nooit, afhalen zo'n 1 keer per jaar max denk ik. ik vind het zo zonde geld en gewoon niet lekker.
  Pizza's maak ik zelf en met het goede meel en beleg vind ik dat veel lekkerder.
  Uit eten doen we ook 1 keer per jaar ongeveer, dan blijft het een geweldig feest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij halen 1x in de week patat. Zelfgebakken vinden wij gewoon lang zo lekker niet en we kunnen het betalen dus waarom niet. Meestal doen we het op een dag dat we later thuis zijn ivm zwemles/werk e.d. Dan geen zin meer om in de keuken te staan.
  Laten bezorgen hebben we nog nooit gedaan. En uit eten proberen we 2-3 x per jaar met zijn 2en te doen. Dit lukt niet altijd, we gaan wel eens samen lunchen ergens. Ook zonder kinderen.
  En pizza's maak ik zelf want vind die anders niet lekker.
  En chinees halen we ook een paar keer per jaar. Vroeger veel vaker maar ik vind het niet zo lekker meer door de smaakversterkers vermoed ik. De hele avond dorst en de volgende dag soms buikpijn.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eens per twee maanden ongeveer. Ik vind het wel leuk en gezellig altijd, samen wachten op de pizzabezorger.

  Als je pizza thuis gaat bakken smaakt het vaak toch anders vind ik. Maar de pizza's van AH excellent zijn wel heel erg lekker, moet ik zeggen. Die zou ik wel aanraden als je hormoongerelateerd pizza wil eten :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het streven is maximaal 3-4 keer per jaar. Meestal wordt het Turks (Lahmacun - kebab - pizza) Ik maak het eigenlijk net zo lief zelf maar soms....... is het zo gemakkelijk. Patat halen we nooit, dat bak ik liever zelf met een snack erbij en verse groente en of salade erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is echt ons luxe punt uit eten, zeker 1 a 2 x per maand kan ook vaker zijn. Afhalen of bezorgen dan weer nauwelijks.
  Dat is het voordeel van wonen bij het centrum van de stad, je loopt er even heen. Kinderen vinden patat en pizza hier niet eens zo lekker, die hebben liever tapas of sushi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wij hebben de luxe dat we af en toe bij schoonouders afhaal eten krijgen. zo hebben we er thuis ook minder behoefte aan ;) wel af en toe idd zelf pizza's afbakken (meestal diepvriespizza) en friet maken we t liefst vers. heel soms afhalen als we gewoon geen tijd hebben om nog te koken, na een bezoek oid,
  uit eten doen we ook weinig, alhoewel er nu hier een superlekkere en voordelige italiaan zit :D hierdoor de neiging om vaker te gaan ;) vrijdag eten we samen, zonder dekids, die zijn dan al bij opa en oma.. dat zal wel weer italiaan worden.. maar dan zijn we incl alles rond de 35 euro kwijt.. vind dat nog meevallen (was vorige x voor 2 hoofdgerechten 2 nagerechten koffie en italian koffie en t gewone drinken...)

  BeantwoordenVerwijderen