woensdag 26 november 2014

Online winkelen....

Online winkelen wordt steeds populairder, er wordt steeds meer besteld via internet, en hoewel ik het belangrijk vind dat de fysieke winkels blijven bestaan, omdat mijn man nou eenmaal in die sector werkt, doe ik er zelf ook goed aan mee ;)

Ik kom inmiddels bijna nooit meer in het winkelcentrum. Je moet erheen, je "mag" betaald parkeren en dan is het vaak nog druk en ik vind persoonlijk niet elke winkelmedewerker even vriendelijk... daarnaast wordt ik nu zelf steeds minder mobiel en heb ik heel veel dingen gewoon niet meer nodig, reden te meer om de echt benodigde dingen gewoon via internet te bestellen.

Onze boodschappen bestel ik niet online, want die doe ik nu vaak samen met man of hij gaat alleen. Als de twee meisjes zijn geboren, is het wellicht wel een goed idee, we zullen het dan al druk genoeg hebben!

De laatste jaren heb ik regelmatig besteld bij de Hema, ze hebben daar vaak leuke kortingsacties (vaak ook nog als je alleen online besteld) en man kan de bestelling ophalen op zijn werkdag. Laatst heb ik voor het eerst een bestelling gedaan bij de Kruidvat. Zij bezorgen gratis thuis, maar dan moet je wel €50,- besteden. Een flink bedrag, maar ik heb flink wat luiers ingeslagen, en die vergaan niet, dus uiteindelijk kwam ik wel aan dat bedrag.

Ik vind het online bestellen ideaal. Vanaf je computer kun je gemakkelijk je benodigde dingen in je winkelmandje stoppen. Je wordt niet verleid tot impulsaankopen en er zijn vaak leuke kortingsacties. Daarnaast bestel ik, als het kan, via Euroclix zodat ik daar weer wat punten voor krijg. Al met al vind ik het een snelle en makkelijke methode, en bespaar je ook nog eens op je benzinekosten en impulsaankopen ;)

Bestel jij weleens online? En welke webwinkels zijn dan favoriet?

15 opmerkingen:

 1. Ik bestel bijna alleen maar online. Tenminste, als er gratis bezorgd wordt. Ik werk thuis, dus kan de pakjes vrijwel altijd aannemen. Als ik ervoor naar de stad moet kost het me tijd, brandstof en soms inderdaad ook nog parkeerkosten. Ik kijk dus wel altijd naar gratis verzending en gratis retourneren. Voor kleding ofzo vind ik dat wel belangrijk. O, en ook handig: ik bestel bijvoorbeeld kattengrit online zodat ik daar niet mee hoef te slepen. Arme postbode, die dan eens in de zoveel tijd weer 30 kilo naar mijn deur moet slepen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook een grote fan van online winkelen. Je bespaart zoiezo parkeergeld en ik wilde ook vaak nog wel even bijkomen met een bakje koffie van al die drukte op een terras haha. En online kun je gemakkelijk producten en prijzen vergelijken.

  Nu ik zwanger ben, heb ik ook echt veel spullen bij de Hema besteld. Wanneer je de nieuwsbrief ontvangt, zie je ook dat ze vaak 25% korting geven online.

  De boodschappen heb ik nu een maand lang ook online gedaan. Mijn man haalt het dan op zodat ik niet hoef te tillen. Ik moet zeggen dat vooral hier ik geen impulsaankopen meer doe, de kosten haal iker op die manier zoiezo uit. Misschien blijven we dit er wel in houden.

  Favoriet is dus hema.nl maar ook zeker bol.com.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik bestel ook veel online. ik werk wisselend, heb geen auto voor de deur, luiers halen op de fiets vind ik onhandig en man altijd sturen vind ik ook niet leuk voor hem. zoontje slaapt smiddags nog, mn opvangkindjes slapen nog wisselend, dochter moet naar school dus zit aan tidjen vast, het is dus gewoon te ver om te lopen dan en niet praktisch. dus ik ben blij dat ik bij kruidvat kan bestellen tegenwoordig (altijd kruidvat luiers, jammer dat het niet eerder kon, want had ook altijd kruidvat voeding toen de kids kleiner waren). en bestel ook graag kleding online. weekenden zitten bomvol en met kids winkelen is niet ideaal. voor dochter veel te druk en onvoorspelbaar dus we zijn veel met haar bezig ipv shoppen. lekker online bestellen, rustig thuis passen en makkelijk terugsutren. super

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook regelmatig iets online hoor, dat is ideaal.
  Zeker als je zoals wij geen auto hebt en dan met de trein naar de stad moet. Kost je dus treingeld plus heel veel tijd kwijt. Dus waarom zouden we dat doen als het ook gratis thuisbezorgd kan worden... :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Door mijn handicap loop ik heel slecht en kan ik niet lang staan zonder pijn, en dan gaat het echt om een paar minuten. Winkelen wordt daarom voor mij steeds minder leuk en is heel vermoeiend. Daarom koop ik steeds meer via internet. Vaak laat ik het thuisbezorgen, maar soms haal ik het op, zoals bij de hema of boekwinkel. Bij de boekwinkel omdat ik het jammer zou vinden dat deze zou verdwijnen door te weinig klanten, hema omdat ik daar met de scootmobiel naar binnen kan.

  Boodschappen bestel ik steeds vaker bij A.ppie. Echt ideaal. Je betaald wel bezorgkosten, en statiegeld voor de kratten, maar ik vind het het uitkomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voordeel van online winkelen is ook dat je het mandje niet zelf hoeft te dragen........... :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik koop ook regelmatig online! Echt ideaal! Oh ja nog een tip weet niet of jullie de website www.shopkorting.nl al kennen. Niet alle online winkels doen er aan mee maar wanneer je iets besteld spaar je daar ook nog geld mee.

  Groetjes Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met twee gehandicapte boys is het internet voor ons een enorme uitkomst!! A.ppie bezorgt hier ook en eigenlijk al het andere dat nodig is laat ik thuiskomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik bestel sinds mijn ziekte heel veel online. Vaak heb ik de energie er niet voor om in de stad te lopen. Of als ik wel de energie heb ben ik die kwijt na het winkelen in de stad. Laat het vaak op het bedrijf van mijn man afleveren.
  Vind het super online shoppen, en tegenwoordig kan je het zo gek niet verzinnen of je kan het bestelle

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik bestel ook erg veel online sinds dat ik ziek ben. Helaas is het voor mij bijna niet te doen om boodschappen te doen (ik mag niet tillen en kan niet lang staan/lopen). Mijn man mag voorlopig een jaar lang geen autorijden door medische omstandigheden dus is het online bestellen wel erg praktisch op dit moment. Hopelijk kan ik wanneer ik zelf weer wat opgeknapt ben na mijn laatste operatie weer naar de winkels toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik bestel liever niet online. Want het veroorzaakt allemaal extra autobewegingen die erg milieu onvriendelijk zijn. Er is veel extra verpakkingsmateriaal nodig om al die goederen heen en vaak ook weer te zenden. Het gaat tenkoste van de kleine ondernemers die een stad of dorp leefbaar houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier bestel ik ook veel via Hema.nl. Echt ideaal, na mijn werk kan ik mijn bestelling bij de Hema hier op het station afhalen.

  Ik kijk ook of er verzendkosten berekend worden. Het is natuurlijk anders als je normaal gesproken parkeerkosten kwijt bent of kosten openbaar vervoer omdat je buitenaf woont, maar ik kan gewoon gratis met de fiets naar de stad.

  Ook denk ik erover om mijn boodschappen (af en toe) online te gaan bestellen, dat scheelt weer impulsaankopen.

  Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik het ook leuk vind om weer gewoon lekker de stad in te gaan. Het voelt voor mij toch als uitje.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier bestel ik ook veel via Hema.nl. Echt ideaal, na mijn werk kan ik mijn bestelling bij de Hema op het station afhalen.

  Ik kijk ook of er verzendkosten berekend worden.

  Ook denk ik erover om mijn boodschappen (af en toe) online te gaan bestellen, dat scheelt weer impulsaankopen.

  Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik het ook leuk vind om weer gewoon lekker de stad in te gaan. Het voelt voor mij toch als uitje.

  BeantwoordenVerwijderen