zondag 30 november 2014

Leeg huis en kerstkaarten

Het opruimen gaat de laatste tijd erg goed! We hebben inmiddels al een aantal kasten helemaal uitgezocht en in het dressoir, waar ook de tv op staat, hebben we nu een heel stuk over voor het speelgoed van onze kleine man. Zo oogt alles ook een stuk netter!

Het nadeel is, dat we ook veel weggooien. En dat is wel fijn, maar de afvalcontainer wordt maar eens per 2 weken geleegd en die zit nu echt bomvol. We hebben al een vuilniszak meegegeven met mijn ouders ;)

Het voordeel is, dat marktplaats weer lekker vol staat door ons... en we de eerste extra inkomsten alweer binnen hebben. Het is toch fijn dat je nog mensen blij maakt met spullen die jij zelf niet meer gebruikt.

Ik ga binnenkort alle babyspullen uitzoeken. Vooral de echte jongenskleertjes kunnen dan ook weg/ verkocht worden. Daarnaast hebben we een hele mooie kinderwagen, maar daar komt natuurlijk ook een nieuwe voor, met plek voor 2 kindjes... die kinderwagen gaan we ook verkopen.

Er is dus nog genoeg te doen, maar ik wacht weer even totdat de container leeg is, dan kunnen we weer verder. Het voelt eerlijk gezegd heerlijk om al die spullen weg te doen. En als ik er via marktplaats nog wat leuks voor terugkrijg, dan wordt ik er helemaal blij van.

Binnenkort is het ook weer tijd om kerstkaarten te versturen, het is nog een beetje vroeg om hierover na te denken, maar ik heb ze wel alvast gekocht. Toch zag ik dat de kerstzegels ook weer duurder zijn geworden! Denken ze bij de TNT nou echt dat, als ze alle postzegels duurder maken, mensen meer post gaan versturen? Volgens mij wordt het alleen maar minder en minder.... het is niet echt leuk meer om een kaartje te versturen met die prijzen!
Vorig jaar hebben verschillende mensen in onze omgeving geen kerstkaarten meer verstuurd, omdat het gewoon erg duur is. Ik was eigenlijk van plan om dat dit jaar ook niet meer te doen, maar ik heb de kaarten in een enthousiaste bui al gekocht, haha!

Ik ga in ieder geval "kritisch" kaarten versturen. De zogeheten "kerstkaartcontacten" (de mensen die je nooit ziet of spreekt, maar wel elk jaar een kaartje stuurt) die stuur ik nu maar eens niet meer. Even kijken of we zelf nog veel kaarten krijgen ;) We gaan het zien...

Stuur jij nog kerstkaarten aan iedereen? Breng je ze zelf rond? Of hoe bespaar jij op de kosten van de kerstzegels?

8 opmerkingen:

 1. Ik stuur 1x per 5 jaar kerstkaarten of zo. Ditjaar hebben we ze speciaal laten maken zelfs.

  Met de prijs van postegels is het een spiraal, wij gaan met z'n allen minder post versturen door het gebruik van e-mail etc, maar de kosten blijven gelijk, dan moet je als bedrijf de prijs per stuk wel omhoog doen (ze mogen het bedrijf wettelijk niet opheffen). Mensen gaan het door de hogere prijs nog minder gebruiken, je mag jezelf nog steeds niet opheffen, nou vooruit je mag 1 dagje minder bezorgen, dus moet de prijs per eenheid weer omhoog. En zo gaat het verder natuurlijk. Dan heb je nog concurenten die een heel ander verdienmodel mogen gebruiken met veel minder wettelijke verplichtingen daar gaan ook eenheden heen, nog minder aangeboden eenheden, verlies maken en afwentelen op de samenleving mag ook niet want het is wel een commercieel bedrijf. Dat noem ik oneerlijke concurentie en een spagaat die je niet kunt oplossen zonder rigoreuze maatregelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh herkenbaar! De prijzen zijn niet leuk meer. Maar ieder jaar kan ik het toch niet laten om iedereen een kaart te sturen. En soms loopt het op tot 40 kaarten... Maar moet zeggen, manlief en ik wonen nu bijna 3 jaar samen en we krijgen ieder jaar ook heel veel kaarten. Ons trappengatdeur is ieder jaar helemaal vol. Benieuwd of dat dit jaar nog steeds zo is. En stiekem blijft het openen van kerstkaarten nog steeds erg leuk ;). Haha

  Gr. Denise

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk herkenbaar, kaartje sturen en dan alleen van bepaalde mensen iets terug krijgen.
  Dit jaar stuur ik alleen mensen die er toedoen en meer niet.
  En heerlijk als het huis ook leger en leger wordt, en dan nog dingen tegen komen die je niet eens meer wist dat je ze had.
  Fijn een extra zakcentje ;)

  Ruby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb eerst maar eens alle kerstkaarten verzameld die ik andere jaren over had en die ga ik eerst opmaken, verder stuur ik geen kaarten meer aan mensen die ik buiten een kerstkaart nooit meer spreek, het viel mij al een paar jaar op dat ik kaarten kreeg en verstuurde aan mensen waar ik verder geen contact meer mee heb , volgens mij zijn er heel veel mensen die hetzelfde doen. dit jaar stuur ik alleen kaarten aan mensen met wie ik ook daadwerkelijk contact heb en ik denk dat ik dan ook veel minder kaarten krijg omdat je vaak een kaart stuurt omdat je er een kreeg van iemand niet omdat je het leuk vind om die mensen een kaart te sturen. door selectiever kaarten te sturen blijft het ook betaalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind het heel lastig.. heb ooms en tantes die ik eigenlijk nooit meer spreek, maar tegelijkertijd vind ik het dus moeilijk om dan te besluiten om geen kerstkaart te sturen.. ze wonen ver weg, dus we zoeken elkaar niet op terwijl ikvan de meeste wel weet dat als het ooit nodig zou zijn, ik altijd bij ze terrecht kan.. niet dat dat bepaald wordt door een kerstkaart, maar aan de andere kant is het een kleine moeite... lastig..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij sturen dit jaar voor het eerst helemaal geen kerstkaarten meer.
  We maken ook geen uitzonderingen daarin, het is óf allemaal of niemand.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik verstuur al enkele jaren niet meer maar geef het geld aan een goed doel. De laatste keer dat ik verstuurde heb ik op de kerstkaarten vermeld dat dit de laatste kerstkaart was. En velen met mij doen hetzelfde in onze vrienden en kennissenkring.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De kennissen hier in de buurt krijgen een kaartje in de bus. Voor vrienden en familie die verder weg wonen maak ik elk jaar een leuke foto die ik dan rondmail. Meestal een foto van kinderen bij de kerstboom of op een slee met sneeuw of witte lakens erom gedrapeerd.

  BeantwoordenVerwijderen