zaterdag 8 november 2014

K-K-K-Koud!!

Het weer is nu echt omgeslagen, ik vind het koud worden!
De afgelopen week werd het wel wat kouder in huis, maar s'avonds warmt het dan toch op, door het koken of doordat we ook weer kaarsjes aandoen, maar de laatste 2 avonden zijn we niet thuis geweest en het was echt kil in huis.

Ik was een beetje eigenwijs, want ik wilde het aanzetten van de verwarming zo ver mogelijk uitstellen, maar toen ik gistermiddag zo'n beetje bibberend inclusief loopneus op de bank zat, vond ik het wel goed ;) Hup, de verwarming ging aan en het werd al snel lekker behaaglijk.

Toevallig kreeg ik ook gelijk een mailtje van de energieleverancier (alsof ze het wisten!) dat ze de meterstanden hadden verwerkt en we €236,74 terugkrijgen, dat is mooi. Er werd echter niks gezegd over de beloofde welkomsbonus, die zouden we nu ook moeten krijgen, aangezien we 1 november een jaar klant waren. Dus daar ga ik maar eens achteraan, dat is ook weer een bedrag van €214,- dus dat is de moeite waard om even voor te bellen of te mailen. ;)

Voor dat bedrag kunnen we weer een aantal maanden stoken, dus weer een lesje geleerd; als het koud is in huis, zet de verwarming aan... eigenwijs zijn is soms wel handig, maar nu niet... ik had er alleen maar last van ;)

Merk jij het verschil in weeromslag? En stook je daarom ook weer lekker warm?

10 opmerkingen:

 1. De verwarming gaat hier ook gewoon aan. Wij (ik) wonen in een land waar dat gewoon kan en gelukkig nog betaalbaar is.. Natuurlijk stoken we niet met deuren en ramen open, de verwarming staat overdag op 19 graden en 's avonds als je aan het zitten komt dan gaat hij ietsje hoger. En een vest aan of lekkere warme sloffen aan doen we ook. Wij krijgen ook geld terug van de N u on tenzij nu plotseling min20 gaat vriezen tot eind december. De meter wordt opgenomen in de 1e week van januari en februari komt de eindafrekening. Ik kan nu al zien dat we heel veel minder verbruikt hebben dan 2013 maar koud zitten.... echt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij gaan niet koud zitten, dus hij is al een aantal keer aan geweest. En gisteren was het wel weer heel erg koud. Zoonlief had zwemles en zat voor het eerst na de tijd te bibberen. Dus vroeg op bed lekker warm onder het dekbed.
  Overdag staat hij tussen de 18-19 graden en 's avonds max 20; maar dit hangt van manlief af. Die vind het altijd koud maar ik zit ;s avonds onder een dekentje op de bank of achter de pc.
  Want zolang we het kunnen betalen ga je niet koud zitten, dit is ook helemaal niet goed voor het huis.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat geld terug zit toch tussen de oren er is moment dat verbruik echt niet omlaag kan of dan maar bewust het voorschot te hoog inschalen ???

  Zet geld wel op de spaarrekening en betaal ieder jaar 5 euro bij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat is koud ? ik vond het gisteren voor het eerst koud in huis en keek daarom eens op mijn thermometer tja 13 graden is wel aan de frisse kant dus voor het eerst de verwarming aangezet op 19 graden en toen vond ik het na een paar uur toch weer te warm , dus de verwarming weer lager gezet. was ik vroeger een echte koukleum en moest de verwarming echt op 21 graden staan, nu vind ik een graad of 18 lekker. alleen als er visite komt gaat hij hoger, want ik houd wel rekening met anderen en wil niet overkomen als een kniepert die de verwarming laag zet om maar geen geld te hoeven uitgeven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons staat hij ook op 18. Maar doe hem niet omhoog voor visiste ze mogen vanmij denken wat ze willen, maar ik krijg ontzettende hoofdpijn van verwarmingswarmte, dan loop ik de hele dag met hoofdpijn voor het uurtje gastvrij heid naar de visiste, dat doe ik dus niet meer,,, ze doen maar een vest aan, en de enige die klaagt stookt thuis tot 22,5 d us is het al snel koud bij andere. Gr ikke

   Verwijderen
  2. ik heb het zelfde probleem en als de verwarming hoger gaat moet er dus wel een raam open ,want anders heb ik er ook last van, zo ook op mijn werk waar helaas geen raam open kan. gelukkig werk ik maar een paar uurtjes want ik moet er niet aandenken dat ik er de hele dag zou moeten zitten.

   Verwijderen
  3. Gelukkig lees ik hier reacties van vergelijkbare situaties. Vind een warm huis ook niet fijn. Liever wat koeler en gewoon een extra vest aan. Groetjes, Turf

   Verwijderen
 5. Hier is ie ook aan hoor, we gaan niet koud zitten als het niet nodig is.
  17 graden is mij te koud. Overdag gaat ie op 18, soms 19 begin vd avond gaat ie naar 20 graden. Maar we zetten hem wel om 9 uur in de avond weer laag want dan blijft het toch nog zo'n goed uur warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Overdag is het nog niet erg koud in huis ergens tussen 19 en 20 graden. Gisteravond was het wel fris en dochter had het koud. Dan gaat de verwarming gewoon aan en is het binnen no time is het dan weer behaaglijk 21 graden en dan schakel ik terug naar 20 graden..
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hier gaat de cv ook aan als ik het koud heb.. en dan gaat ie lekker behaaglijk op 21. daaronder hebik het echt koud incl blauwe nagels.. en er spelen kleintjes op de grond.. maar gelukkig is ons huis goed geisoleerd, dus stoken we niet heel erg veel(alhoewel de trap in de woonkamer wel veel warmte kost natuurlijk, die verloren gaat naar boven :( )

  BeantwoordenVerwijderen