zondag 9 november 2014

Tips, wat te doen met je airmiles?

Vaak heb je verschillende spaarkaarten waar je punten mee spaart, dat doe je trouw, maar met de punten doe je eigenlijk niks... want dat moet je uitzoeken en dat vergeet je snel weer.

Ik heb zelf de hoeveelheid spaarkaarten verminderd. Sommige winkels kom je zo weinig dat een spaarkaart eigenlijk geen nut heeft. Ik heb bijvoorbeeld nog wel de kaart van de Kruidvat en een Airmiles kaart, Het is een kaart van mijn vader, maar aangezien hij er weinig mee deed, heb ik hem nu. Mijn moeder heeft de andere kaart en zo sparen we samen.

Airmiles zijn door de jaren heen steeds minder geworden, je krijgt er minder, dus het gaat ook minder snel. Ik koop minder, waardoor het natuurlijk ook minder snel gaat. Daarnaast zijn ze sinds een tijdje niet meer onbeperkt geldig, waardoor veel mensen ze (ongemerkt) laten vervallen, dat is natuurlijk zonde, want je kunt er aardig wat mee!

Op de site van Airmiles zelf staan natuurlijk alle opties, maar ik deel graag onze ervaringen.
* In het verleden wisselden we de miles altijd in voor bioscoopkaarten, dan gingen we samen "gratis" naar de bioscoop, helaas zijn die kaarten alleen van maandag t/m donderdag geldig en dan is het wat lastiger om oppas te vinden, dit doen we dus niet meer.

* Toen we heel veel miles bij elkaar hadden gespaard hebben wij er een keer een huisje bij Landal Greenparcs van geboekt. We gaan daar sinds onze kleine man er is regelmatig een weekje naartoe, maar die keer met de airmiles viel het een beetje tegen, een verouderd en klein huisje. Misschien lag het aan het park, maar je krijgt toch een beetje het idee dat je een beetje in het slechtste huisje wordt gestopt omdat je met je miles een boeking maakt, dit was dus helaas niet voor herhaling vatbaar.

* Eet tijdje terug hadden ze miles only aanbiedingen bij de Albert Heijn, de laatste tijd zie ik die eigenlijk helemaal niet meer, misschien omdat het te goed liep? Ik heb toen regelmatig iets gehaald, zoals bijvoorbeeld wasmiddel, dat is gratis toch wel erg fijn!

* Vorig weekend waren we een weekje weg en we zijn toen ook wat gaan winkelen. Nou koop ik dus veel minder de laatste jaren, maar een middagje winkelen vind ik nog steeds leuk. Een beetje rondneuzen, kijken en gewoon eens iets kopen omdat je het leuk vind, vooral omdat ik dat dus nooit meer zomaar doe. We zagen dat er uitverkoop was bij de V&D en waren heel leuk geslaagd bij de babyafdeling voor onze meisjes, bij de kassa hebben we een gedeelte betaald met Airmiles, ik bedacht me opeens dat dat kon. Het scheelde zo'n €7,- dus dat was wel mooi meegenomen!
Ik heb ook gehoord dat je ze inmiddels bij bol.com kunt inwisselen, net als bij de V&D zijn 100 airmiles dan €1,- korting waard. Toch leuk als je toch een keer iets wilt hebben, of bij bol.com luiers oid koopt.

Inmiddels zijn er dus iets meer opties dan vroeger, toen je alleen uit een catalogus (alsnog dure) huishoudartikelen kon bestellen. Hierdoor maken wij de airmiles in ieder geval sneller op.

Spaar jij Airmiles? En waar besteed je ze aan?

15 opmerkingen:

 1. Eerlijk gezegd spaar ik ze tot nog toe alleen nog maar. Ik heb ze nog nooit uitgegeven. Zoveel heb ik namelijk niet op die kaart staan. Misschien nu 25 euro ofzo. Met de kaart van mijn moeder zijn wij regelmatig naar de efteling geweest met gratis kaartjes en een keer naar snowworld.

  Ik denk er over om mijn miles volgende keer bij V&D uit te geven bij een VIP avond dan mag je ze namelijk tot 50% inzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij sparen geen airmiles. Wel sparen we de punten bij de Kruidvat en zegels bij AH. En via de t-mobile spaar ik ook punten, maar dat gaat automatisch elke maand als ik mijn telefoonrekening krijg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nee wij sparen geen airmiles. weet niet eens waar ik ze kan sparen (v&d en ah ?) daar shoppen wij bijna niet dus het zou niet erg hard gaan.
  ik heb een kruidvat kaart omdat we kruidvat luiers gebruiken en verder wel wat kaarten waar we weinig mee doen eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn airmiles gaN naar de Stichting Aap. Die zijn er heel blij mee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Airmiles gaan naar goede doelen. Anders zou ik ze niet eens sparen....!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben nog veel airmiles. We gaan er cadeaus voor 5 dec voor bestellen. Das mooi meegenomen!
  Gr. Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik spaar airmiles en gebruik ze voornamelijk voor korting bij V&D en AH. Vroeger ben ik er ook mee naar het dolfinarium geweest en andere parken. Wij zijn ook een keertje naar Landal geweest er mee en hadden een heel fijn huisje. Verder doe ik er ook niet veel mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vroeger spaarde ik voor kaartjes voor de dierentuin. Begin dit jaar heb ik mijn saldo ingewisseld bij Bol.com. Ik wilde een dure smarphone. Dankzij mijn saldo werd dit nu betaalbaar. Sparen gaat tegenwoordig langzamer dan voorheen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sparen gaat inderdaad steeds langzamer.
  We geven ze bijna niet uit. Ja, twee jaar geleden hebben we bij de AH er wat Disney-dvd's van gekocht die daarmee ineens betaalbaar waren, en dat was best leuk. Nu gaan we ze de volgende keer bij bol.com uitgeven, als het nieuwe boek van Terry Pratchett uitkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bij bol.com inwisselen kan tijdens betalingsproces.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Al een paar keer gebruikt als kortingskaart bij Efteling ed.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Eerlijk? Ik ben er mee gestopt. In het verleden deden we er nog wel eens de Sint-aankopen van, maar aangezien ik nauwelijks nog bij AH kom. En de rest van de aanbieders, daar kom ik al eigenlijk helemaal niet binnen. Dus nee, gewoon zonder de miles. En nog iets eerlijk? Ik mis het totaal niet..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik spaar ook airmiles en ik wissel ze in bij bol of bij v en d of bij de appie als ze wat bruikbaars in de aanbieding hebben. We hebben er eens een aantal kaarten voor de dierentuin in Emmen voor besteld. Ik spaar rustig door, voornamelijk alleen bij de appie omdat ik bijna nergens anders kom waar je ze ook krijgt.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik wissel ze standaard altijd in bij Bol.com; meestal voor Lego of een spel voor de Nintendo. Het maakt een cadeau een stuk betaalbaarder.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik spaar airmiles voor stichting aap. Zij doen heel goed werk en hebben al vele apen een beter leven gegeven dankzij de airmiles. kleine moeite toch?

  BeantwoordenVerwijderen