zaterdag 1 november 2014

Halloween verkleedpartij

Een week terug hoorde ik dat gisteren (31 Oktober) Halloween was. Nou wordt Halloween hier naar mijn weten niet echt gevierd, maar het schijnt enorm in opkomst te zijn.

En zo bleek ook op het kinderdagverblijf. De kinderen mochten verkleed komen, want ze zouden Halloween uitgebreid gaan vieren.

Toen kreeg ik het een beetje benauwd.... Onze kleine man heeft eigenlijk geen verkleedkleding en sinds ik nauwelijks nog op het winkelcentrum kom, was ik ook niet echt van plan om iets te kopen. Toch ging ik natuurlijk even zoeken, maar helaas was er van alles in grotere maten, maar niet in zijn maat.

Uiteindelijk bedacht ik me dat er vast niet zoveel ouders aan mee zouden doen, en bij navraag op het kdv bleek dat ze ook nog eens shirts hadden geverfd, zodat de kinderen die niet verkleed kwamen, een mooi shirt aan konden doen.

Ik voelde flink wat opluchting... niet meer verder zoeken naar (een duur) verkleedpak. Achteraf besef ik me dat ik ook iets had kunnen maken, van een oud shirt, maar sinds de zwangerschap ben ik vooral veel moe in plaats van creatief... ik dacht mij er dus wel makkelijk vanaf te hebben gemaakt.

Totdat ik onze kleine man gisterochtend wegbracht. De meeste kindjes waren namelijk wel verkleed, totaal uitgedost en al. Oeps! Gelukkig waren er ook wat kindjes niet verkleed, maar ik voelde me opeens wel een hele foute moeder.... wat een rotgevoel!

Al met al heeft hij gelukkig nog niet de leeftijd dat het hem opviel dat hij niet verkleed was, met name omdat er ook andere kinderen niet verkleed waren... maar ik heb wel de hele dag met dat rotgevoel rondgelopen, al heeft hij achteraf een hele leuke dag gehad!

En dat allemaal door een feestje dat hier nooit gevierd werd! Zou jij meedoen aan zo'n verkleedpartij? Of zou je er ook zo makkelijk over denken... ;)

Ik heb me in ieder geval voorgenomen de volgende keer flink uit te pakken als ze verkleed mogen komen... schuldgevoel afkopen noemen ze dat, toch?! :$

10 opmerkingen:

 1. Eerlijk gezegd zou ik er ook niet aan meedoen. Ik vind Halloween echt 3 keer niks, eigenlijk. We hebben toch al carnaval, dat vind ik een stuk vrolijker feest dan halloween. Ik vind het altijd een beetje een luguber tintje hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier op school en kdv hebben ze er niet aan gedaan. Maar zoonlief moest vorig schooljaar ook verkleed op school komen maar ik zat niet lekker in mijn vel en druk met werk, huishouden en de rest je kent het wel. Dus niks gekocht wist ook niet waar, hem een te grote pyamabroek aan gedaan, bandana voor de mond en neus en hij kon er door voor een ninja. Ik vond het leuk staan totdat ik op school kwam en hij echt als enigste er zo bij liep. Iedereen was mooi verkleed, schuldgevoel snel naast mij neergelegd en hij heeft er geen last van gehad. Gelukkig..
  Maar ik blijf het moeilijk vinden om zoiets te kopen want verkleedspul is ook nog eens hartstikke duur of zomaar stuk als je het bij de a.ction haalt. Nou ja, volgende keer maar wat beter om mij heen kijken en navraag doen bij andere ouders want ja dit wil ik niet weer zo.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe er niet aan mee en voel me er niet schuldig over. Zonnekind is immers veel te jong om een verschil te zien.

  Wat andere ouders doen moeten ze zelf weten. Voor mij hangt goed moederschap totaal niet samen met haar in dure eenmalige outfits steken. Dus nee, geen schuldgevoel. Integendeel. Wat bezielt al die mensen om dat wel te doen?!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het op zich wel wat hebben, maar ik heb er tot nu toe nog niet aan mee gedaan. Dit jaar overwoog ik het wel, maar het is er gewoon niet van gekomen, het is al druk genoeg hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind het ook lastig, ben niet zo uitgeverig, dochter heeft nu een spaanse jurk (geruild voor een pak crackers hier in t dorp via fb groep..) gister was er een halloweenoptocht door het dorp, i had bedacht die jurk dan maar aan en sminken, dan maar niet eng, maar ga niet iets kopen wat ze volgend jaar toch niet meer past. het liep anders, ze sliep donderdagavond bij oma ivm verjaardag schoonzus, was toch al supermoe, wist dus niet of ze vrijdag naar school zou gaan, zeker niet met de verjaardag (normaal gaan we niet savonds, maar schoonzus is ons te dierbaar om niet te gaan.. ) dus mocht dochter bij oma blijven slapen en thuisblijven van school.. :) oma heeft een heksenjruk gekocht bij de speelgoedwinkel oid. dochter had vorige week op haar verjaardag smink gekregen, dus ze was een prachtige heks :D leuk opgelost, ook prima ;) had er zelf nooit geld aan uitgegeven, oma wel, ook goed... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze consuminder-oma vindt Halloween helemaal niks en dure verkleedkleren al helemaal niet maar als kinderen het door hebben dat anderen wel verkleed zijn en zij niet vind ik het verdrietig. Dus altijd zelfgemaakt van oude pyama's, 2de hands en/of action/wibra het hele jaar de ogen open.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij dochter op school wordt er niet aan verkleden gedaan. Op de bso hebben ze wel een pompoen uitgehold en uitgesneden en die staat nu met een lampje (nep) in het raam te pronken. Dochter had gisteren een Halloween slaapfeestje voor de verjaardag van haar vriendinnetje. Gevraagd werd verkleed te komen. Even geleden bij de Xenos een jurkje gekocht. Dat kan wel even mee. Ze trok het de afgelopen tijd regelmatig binnen aan om te spelen. Kosten EUR 10. Ik heb daar geen moeite mee maar ik hoef er ook niets voor te laten. Haar feestje was helemaal geweldig. Het huis compleet versierd met spinnen, webben etc, een speurtocht in het donker en Halloween hapjes.
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In de verkleedkist heb ik een multifunctionele lange zwarte cape. Die heeft ( al dan niet versierd) al op heel veel manieren dienst gedaan: als tovenaarscape, onderdeel de outfit voor de gelaarsde kat, ridder en princessecape enz. De maat past altijd, dus dit is een van de basisverkleedstukken die ik iedereen aan kan raden. Ik improviseer met een aantal basisstukken, want als aparte verkleedkleren zijn te duur en niet nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kan me je gevoel wel voorstellen maar als ze zo laat met zo'n verkleed partijtje komen kan jij het natuurlijk ook niet helpen.
  Wat je wel voor de toekomstige verkleed partijtjes zou kunnen doen zodat je nooit niet meer voor verassingen komt te staan is een potje smink in de kast leggen met bv wat kleine dingetjes, piraten oogje, een bandieten zakdoekje etc zo hoef je er alleen nog een zwart shirtje bij aan te doen en klaar is hij..
  Tis maar een ideeetje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kan me voorstellen dat je er niet op berekend was als ze er zo laat mee komen maar snap je gevoel ook.

  Misschien zou je voor de toekomstige verkleedpartijtjes (die ongetwijfeld komen wat basis dingetjes kunnen inslaan zoals een doosje smink, een piraten oogje (zo'n lapje) een bandieten zakdoek etc
  dan hoef je er alleen nog maar een zwart shirtje bij aan te trekken en klaar ben je ;-)

  BeantwoordenVerwijderen