vrijdag 31 oktober 2014

Televisie

Wij kijken best wel veel televisie. Ik volg veel programma's maar ik merk wel dat ik de laatste tijd nergens meer voor thuis blijf. Dat komt met name doordat ik bijna alles kan terugkijken via programma gemist, maar ook omdat ik mij niet "verplicht" wil voelen om voor een tv programma thuis te blijven. Er bestaat nog een heel leven naast alles op de beeldbuis.

Sinds een paar dagen doet ons televieskastje het niet meer, wij hebben zo'n soort recorder bij het abonnement en van het ene op het andere moment wilde hij niet meer opstarten. Ik ben heel geëmancipeerd, maar dit soort dingen laat ik graag aan man over. Aangezien hij even geen tijd had, duurde het een paar dagen voordat hij even belde. Helaas kreeg ook hij de recorder niet meer aan de praat. Nu krijgen we een nieuwe, maar dat duurt een aantal werkdagen en dan zit het weekend er ook nog tussen.

Maar elk nadeel heeft zo zijn voordeel, want om heel eerlijk te zijn, mis ik het echt niet. We hebben overdag vaak kinder zenders op voor onze kleine man, maar als hij nu een filmpje wilt kijken, dan pakt hij de tablet. Ik kijk zelf dus ook het meeste gewoon terug, dus de televisie zelf missen we eigenlijk helemaal niet. En dat vind ik eigenlijk een rare gewaarwording....

Het is zeker iets om even bij stil te staan, aangezien ons abonnement tot eind van dit jaar loopt en we graag over willen gaan stappen of in ieder geval een minder uitgebreid abonnement (en dus goedkoper) willen gaan afsluiten. We zeggen dan al snel.... die en die zender wil ik echt wel hebben hoor, maar nu blijkt dat we er best zonder kunnen (en waarom zouden we afhankelijk zijn van een bepaalde zender?!)

Dat wordt dus straks even kritisch zijn en lekker besparen op ons abonnement.

Heb jij een duur en uitgebreid televisie abonnement? Of ben je geen tv kijker?

12 opmerkingen:

 1. Kijk weinig tv en dan ook nog vaak op de pc :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik kijk graag tv, even iets voor mezelf, wat gewoon thuis kan, aangezien je met kleine kinderen niet zomaar de deur uit kan of je moet oppas hebben en ik ben savonds gewoon moe. dus vind het heerlijk om series te kijken. meestal neem ik ze op zodat ik ze kan kijken hoe het mij uitkomt. hierdoor hebben we genoeg aan kpn intereactief met opnemen pakket. nu wel ivm kpn compleet het pluspakket gratis erbij, wat ik wel fijn vindt met kinderzenders. zet m meestal smorgens evne aan voor de kids en als ik ga koken omdat ik dan mn 2 eigen kids heb en vaak nog opvangkids, maar later eten gaat niet ivm bedtijd van onze eigen kids. dus als ze dan wat moe en ruziezoekerig zijn, gaat de tv aan als ik ga koken ;) en overdag vaak de kinderradio van de tv :D ideaal

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ik ben een TV kijker en we nemen ook veel op en bekijken dat ook nog vrijwel allemaal.
  Alleen dingen die we achteraf niet interessant vinden gaan er snel weer af.

  De BBC zou ik ook niet graag missen en die kan je niet tergkijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben Digitenne. Maar ik heb wel eens gedacht of ik het niet kan opzeggen. We kijken ook wel naar Netflix en uitzending gemist. Maar er zijn toch wel een aantal programma's die ik leuk vind om te kijken. Dus we houden Digitenne toch nog maar even aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kijk nooit TV en heb er niet eens een. Zonde van je tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben sinds februari geen tv-abonnement meer en ik heb hem nog geen moment gemist. Het bespaart ons 30 euro pm (hadden al goedkoopste abo) en dat kunnen we goed gebruiken! Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tijdens mijn zwangerschap keek ik best veel tv. Lezen lukte niet meer zo goed qua concentratie. Nu ik ben bevallen mis ik de tv niet. De kids kijken soms een dvd. Van mij kan het abo de deur uit. Maar dan krijg ik ruzie met man :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij kijken niet heel veel gewone tv en dan meestal ook nog gewoon NPO, maar als we tv kijken is het meestal toch een serie of op dvd of op netflix. Dat vind ik echt ideaal vooral met kinderen. Er staat zo veel op ook voor hun. Dus maar eens kijken of ons tv abonn nog meer gedowngrade kan worden, alleen we willen wel een snelle internetverbinding houden en niet te duur willen bellen met de huistelefoon. Deze word hier namelijk wel veel gebruikt.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier ben ik er ook al mee bezig, vind het aan ene kant moeilijk omdat we nickjr. in het extra pakket zit en de kleintjes hier nog heeel erg naar kijken.
  Na de kerstvakantie heb ik me wel voorgenomen om deze er af te halen en misschien nog wel rigoureuzer gewoon helemaal geen tv meer, zit meer op internet en er is hier ook veel van muziek en filmpjes op youtube terug te vinden.

  Scheelt weer een boel centen, die ik liever uitgeef aan dingen voor de kids zelf of beter op de spaar zodat we in de vakanties extra leuke dingen kunnen doen (extra knutselspulletjes, of sparen voor een weekje weg met de tent etc)

  Dus jah kan me wel vinden in de meningen boven mij, en diegene zonder tv vind ik helemaal super! We zijn zo bezig in deze maatschappij met hoe je er uit ziet, wat je hebt, welke vrienden wat je thuis hebt, dat je wel eens vergeet dat vroeger men geen auto/tv/telefoon had en het toen een stuk gemoedelijker was als tegenwoordig (mits je ziek zijn en dokter nodig hebben en dorp verder daarvoor moeten niet meerekent natuurlijk ;-) )

  Vele van ons die branden kaarsjes, koken op theelichtjes en andere dingen,met hooidoos, etc. Dus waarom dan eigenlijk nog tv, meestal hebben we andere dingen te doen, hier staat de tv in de avond ook weleens aan eigenlijk alleen om het niet stil te laten zijn en de buren te horen.
  Overdag staat dat ding meer aan voor de kids en die zouden eigenlijk buiten horen te spelen en leuke dingen horen te doen als knutselen of bouwen.

  Pff eigenlijk hebben de reacties op jouw stuk Samenbesparen hier eigenlijk weer eens aan het denken gezet. tv kijken op npo 3 is eigenlijk leuk zat.

  Zo en dat was mn geratel voor hier, ik ga het eens op papier zetten en er goed over nadenken, dank je wel voor je mooie stuk enne ik ga hierdoor ook eens rigoureus nadenken. Dank je wel!
  Ruby

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Na de realisatie dat wij op vakantie weken zonder tv en internet kunnen hebben wij besloten het tv kijken alleen nog op bepaalde dagen en tijden te doen. Het gevolg is dat we nauwelijks nog kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij kijken eigenlijk nooit televisie. Op een gegeven moment kwamen we erachter dat het snoer kapot was en we wisten allebei niet meer wanneer de laatste keer was dat we tv hadden gekeken.

  Nouja, tenminste we kijken trouwens wel televisie, maar niet naar de programma's van de kabel. Wij gebruiken altijd Netflix ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. 3 Van de 4 gezinsleden kijken netflix.
  TV staat hier zelden aan, ik zelf kijk amper, ook geen netflix, er is ook zo weinig echt leuks op tv!
  Ik lees liever of ik surf langs alle blogs die ik volg.
  Vroeger keken we wel meer tv, maar aangezien er dus echt weinig op is staat die veel uit.

  BeantwoordenVerwijderen