vrijdag 14 november 2014

Geen televisie abonnement meer....

Volgende maand loopt ons abonnement af voor internet, televisie en telefonie, ik schreef er al eerder over.

Omdat wij nauwelijks televisie meer kijken en de telefoon ook nooit meer gebruiken (lang leve de gratis bel services via internet) hebben we uiteindelijk besloten om over te stappen op een abonnement met alleen internet.

Beste wel spannend, want dit hebben we nog nooit zo gedaan! Maar we merkten dat, toen ik een baan in loondienst had er best wel weer wat extra kosten inslopen. Ik sloot een nieuw mobiel abonnement aan met internet buitenshuis en ons televisiepakket werd uitgebreid. Inmiddels betalen we ruim €60,- per maand en dat is eigenlijk belachelijk, aangezien het nauwelijks gebruikt wordt.

Internet daarentegen wordt wel heel veel gebruikt. Voor mijn werk, om tv programma's terug te kijken (want ik ben wel een kijker, maar sinds een tijdje alleen nog via "gemist") Heerlijk alles kijken wanneer het jou uitkomt met minimale reclame, top!

Het is voor ons ook een flinke besparing, van ruim €60,- gaan we de eerste 4 maanden €10,- betalen en daarna €25,- per maand. De eerste maanden besparen we dus al €200,-... makkelijk verdiend!
Mocht het nou echt niet bevallen, dan kunnen we altijd weer terug naar de oude situatie, een abonnement is zo afgesloten ;)

We hebben inmiddels ook geld terug gekregen van de energiemaatschappij, dus er wordt binnenkort een afspraak gemaakt voor wat onderhoud dingen in huis, dan is dat geld ook weer goed besteed!

De andere geplande besparing waar ik eerder over schreef... de overlijdensrisico verzekeringen, gaan helaas niet door. De verzekeringen zijn gekoppeld aan de hypotheek en hebben een minimale looptijd van 10 jaar, die kunnen we dus helaas niet overzetten.

De komende tijd maar eens kijken of er nog andere besparingen te vinden zijn, al heb ik het idee dat de rek er wel een beetje uit is, dus dan wordt het tijd voor de hypotheek... zoals ik gisteren al schreef, gaan we het potje voor de extra aflossing bijvullen en dan kunnen we daarmee ook weer iets besparen op de maandelijkse vaste lasten... goed bezig zo!


7 opmerkingen:

 1. Best spannend. Ik ben heel erg benieuwd hoe het je gaat bevallen! Zelf bel ik ook nauwelijks. Tv kijk ik wel, maar niet heel vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daarna 25 euro per maand, wij betalen 33 euro dus 8 euro meer en wel bellen en tv - kijken.

  Was eerste eerste 3 maanden ook slechts 15 euro :)

  Je had een duur abonnement

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat klopt inderdaad. We hadden een erg duur abonnement met veel extra's!
   inmiddels heeft man een andere aanbieding gevonden, dan koten de eerste 8 maanden €12,- en geen aansluitkosten, dus nog beter!

   Verwijderen
 3. Ik heb al meer dan 10 jaar geen televisie meer, volgens mij betaalde ik toen € 6,- per maand voor kabel. Maar toen werden niet die digitale kastjes ingevoerd en het idee van nog een extra apparaat stond mij ook zo tegen.

  Uiteindelijk bespaar je niet alleen geld door het abonnement op te zeggen maar je bespaart ook weer stroom op de apparaten. En tijd! En niet te vergeten ergernis, ik vind het altijd vreemd dat je moet betalen voor televisie terwijl er zo veel reclame is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar er zijn ook mensen die velen uren gamen en dat vindt ik zonde van mijn tijd en nutteloos :)

   Verwijderen
 4. Kun je mij vertellen waar je dit hebt afgesloten? Heb van iemand anders al gehoord van T.ele.2. Wij willen ook graag van ons tv abonnement af maar we bellen nog wel via de huistelefoon en hebben vrij snel internet nodig voor werk en hobby. Wij betalen nu zo'n 70 euro p.maand en hebben daar al 15 euro p.m. op bespaard dus we hebben nog veel meer betaald. Maar we kijken nu gewoon heel veel via N.etflix of idd gemist.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janneke,
   Mijn man had en nog beter aanbod gevonden, idd via Tele2, dus daar gaan we heen.
   We leveren wel iets in op internet snelheid, maar ik heb van man gehoord dat het nog steeds goed is ;) en anders kunnen we het altijd nog veranderen...

   Verwijderen