dinsdag 4 november 2014

Gas en electra


We hebben de afrekening nog niet ontvangen, maar inmiddels weten we wel ons gebruik van het afgelopen jaar, en dat waren mooie cijfers...

Verbruik gas; 497 m3
Electra; 1931 KwH 

Ik heb even het gemiddelde opgezocht voor een huishouden met 3 personen;
gas; 1425 m3
Electra; 4120 KwH 
Wij zitten daar dus flink onder. nou weet ik niet of onze kleine man geteld moet worden als een "hele" persoon, en we hebben natuurlijk een zachte winter gehad, dus dat telt vast ook allemaal mee, maar alsnog ben ik er natuurlijk erg blij mee. Nu even afwachten welk bedrag we precies terugkrijgen ;) 

We zijn vandaag weer overgestapt naar een andere leverancier, zodat we volgend jaar weer een mooie welkomstbonus krijgen. Ik ben wel benieuwd of ons verbruik dan weer zo laag is. De wasmachine draait hier inmiddels niet 2 keer per week, maar 2 keer per dag. We zijn nog steeds bezig om de vlooien van de katten weg te krijgen en helaas lukt dat al weken niet goed. Er lag ook nog eens heel veel kleding over onze bedrand, dus ik ben alles aan het uitwassen, inclusief al het beddengoed, de dekens, de kussens etc. Ik hoop echt dat we binnenkort van die vervelende beestjes af zijn! Het is bijna een dagtaak, het kammen van de katten, spuiten met natuurlijk spul, stofzuigen etc. etc. 
Nou ja, we hebben weer iets te doen ;) 
Iemand nog een geweldige tip? Misschien is er iets wat we nog niet geprobeerd hebben... :) 


4 opmerkingen:

 1. hier ook veel vlooien problemen gehad, totdat we bij de dierenarts ermee waren, we gebruikten n.l. van dat goedkope anti vlooien spul van de action en aldi, de dierenarts vertelde dat de werkzame stof daarin verouderd is en niet goed werkt, we gebruiken nu Advantage 80 en het werkt goed, kat vlooien vrij, kost wel 15,75 bij kathond.nl, gratis bezorgen via gewone post

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat vervelend van die vlooien zeg! Hopelijk raak je ze snel kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij gebruiken Frontline voor onze hond. Dit bestaat ook voor katten. Het zijn druppeltjes voor in de nek en het is heel effectief. Het bestaat ook in spray om over de vacht te spuiten. Ik woon wel in België, dus ik weet niet of het bij jullie ook te verkrijgen is. Bij ons vind je het enkel in de apotheek of bij de dierenarts.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij waren voor de afwisseling een keer overgestapt van Advantage (nooit vlooien) naar Frontline en hadden direct een vlooienplaag te pakken. Niet gedacht dat het aan de Frontline lag dus gewoon weer gebruikt als bestrijding maar dat deed dus niks. Inmiddels weer Advantage en binnen 4 weken vlo vrij.

  BeantwoordenVerwijderen