zaterdag 4 oktober 2014

Wel of geen bril?!

Allereerst even een leuke zwangerschapsupdate; gisteren heb ik weer een controle gehad (deze heb ik om de week, om alles goed in de gaten te houden) en alles was weer goed! De kindjes groeien goed en het zag er allemaal goed uit, beiden evenveel vruchtwater, erg bewegelijk en alles goed verdeeld, ik ben weer heel erg blij! Ik hoop enorm dat dit natuurlijk zo blijft. De weken gaan niet snel, maar ook weer niet langzaam voorbij, vandaag ben ik alweer 16 weken, dus het schiet eigenlijk wel erg op.

Verder is het een drukke week geweest, een zieke kleine man, ikzelf verkouden, een zieke man, werk proberen in te halen tussendoor en veel afspraken. Daardoor ben ik toch wel erg blij dat het nu vrijdag is! Het weekend hebben we nog 2 afspraken, maar dat zijn ook alleen maar leuke dingen, en dan hoop ik volgende week weer goed mijn rust te kunnen pakken, want dat is nu niet zo goed gelukt.

Afgelopen week heb ik ook eens geïnformeerd bij mijn opticien. Ik draag al 15 jaar lenzen en heb een bril voor erbij (s'ochtends even en s'avonds even) deze bril is ook al zo oud en ziet er natuurlijk niet meer uit. Inmiddels wil ik eigenlijk weleens een nieuwe, maar… ik begreep dat mijn ogen hier eerst voor opgemeten moeten worden. Ik moet mijn lenzen dan een nacht uit hebben en ze s'ochtends niet in doen, dan naar de opticien (wordt lastig met +10) en daar laten meten. Ik moet dan dus iemand hebben die mij even wilt brengen.

Op zich allemaal niet zo'n probleem, maar wel een gedoe, en een risico; want de opticien vertelde bij mijn laatste controle dat de sterkte nog weleens kan veranderen tijdens een zwangerschap, dus dan heb ik misschien straks een bril die niet goed is.

Ik wilde graag een nieuwe bril omdat de kans nu groter is dat ik tijdens deze zwangerschap geopereerd wordt, bijvoorbeeld een keizersnede aan het eind. Hoewel ik daar niet vanuit ga, wilde ik toch graag een bril hebben waarmee ik me wil kunnen vertonen ;) Daarnaast zal het ook geen goedkope bril worden aangezien ik dus een sterkte heb van +10 met een cilinder en nog wat rare dingen ;)

Ik ben eigenlijk van plan om eens na te vragen bij een aantal opticiens wat ik het beste kan doen. Wellicht toch maar gewoon wachten tot na de zwangerschap, maar dan heb ik er bij een eventuele keizersnede zo weinig aan!

Wat zou jij doen? Nu veel geld uitgeven voor een bril die misschien niet goed is? Of toch maar wachten?

Op de hoogte blijven van alle blogs en tips? Like Samen Besparen op facebook. Klik hier


4 opmerkingen:

 1. Ik twijfelde oo: had gewoon géén bril en min 13. Maar bestelde er toch eentje. De levering duurde lang en ik rekende er op dat ik tijdens mijn bevalling toch mijn lenzen in zou hebben. Immers mijn kindje niet kunnen zien was geen optie.

  Ik haalde de bril op toen ik 41 weken en 1 dag zwanger was en twee uur later begonnen de weeën.

  Als je de bril amper gebruikt en een grote min of plus hebt, boeit het niet zo heel erg als de correctie niet helemaal klopt....

  Vind ik dan.

  Overigens ging ik na 4 weken op mijn bril staan en heb ik nu alweer 3 jaar een bril met 1 heel glas en 1 glas dat volledig in tweeen gebarsten is.

  Neeniet echt mijn ding, zo'n bril... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je ogen kunnen inderdaad een andere sterkte hebt. Ik heb dit alleen nooit geweten tot 1,5 jaar geleden toen ik een nieuwe bril moest. Mijn ogen waren beter (ach nog steeds -6 maargoed). De opticien vroeg van wanneer mijn vorige bril was en na even rekenen was ik toen zwanger van mijn eerste. Ik heb alleen niet zo ervaren. Ik kon er prima mee zien.

  Ik verdraag geen lenzen dus voor mij geen keuze. Bril is noodzakelijk.

  Tijdens de eerste keizersnede had ik hem niet op (mocht niet) en bij de laatste mocht ik hem wel op en daar was ik zo blij mee. Ik heb veel meer van alles meegekregen. Dat was heel fijn.

  Ik zou gewoon voor een bril gaan desnoods met een goedkoper monteur (hans.ander.s). Dan kan je voor 100 euro klaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De montuur is niet de grote kost, dat zijn de glazen: ik heb -10, en één glas kost +/- 500€.
   Besparen op de montuur is natuurlijk prima, het is het enige waarvan je de kost in de hand hebt.
   Katrien

   Verwijderen
 3. Waarom laat jeje ogenniet meten bij de oog arts? Met druppels en een speciaal aparaatje meten ze danje ogen dan weet je zeker datje goed zit.
  of zal het evengoed afwijken? Ivm zwangerschap

  BeantwoordenVerwijderen