vrijdag 3 oktober 2014

Hotel souvenirs

Bijna iedereen overnacht weleens in een hotel, wij natuurlijk ook. Ik las laatst in een artikel dat er enorm veel gestolen wordt in hotelkamers. Ik heb zelf in de hotellerie gewerkt en herinner mij dat nog goed! Badjassen, handdoeken, kussens, afstandsbedieningen verdwenen er dagelijks. En waarom? Ik heb geen idee, gewoon omdat het kan misschien?!

Gelukkig worden dit soort kosten steeds vaker verhaald op de gast, aangezien er steeds vaker geboekt moet worden met een creditcard, kunnen de kosten gewoon van een creditcard afgehaald worden als er iets mist.

Het is denk ik een beetje een gevalletje van, het is toch niet van mij?! Net zoals dat openbare toiletten altijd veel en veel smeriger zijn dan thuis, niemand voelt zich verantwoordelijk, dus laten we er maar een zooi van maken met z'n allen!

Ik verkondig altijd dat ik nog nooit iets heb gestolen uit een hotelkamer, maar eigenlijk, als ik er heel eerlijk over nadenk neem ik weleens de flesjes shampoo en douchegel mee. Ik weet van mijn vroegere werk, dat aangebroken flesjes en zeepjes weggegooid worden, ze kunnen daar niks meer mee, want de volgende gast krijgt gewoon weer gesloten verpakkingen, maar soms neem ik ook de gesloten flesjes mee, want ze zijn zo handig als je eens een nachtje bij iemand slaapt of kort op vakantie gaat.

Is dat dan eigenlijk diefstal? Ik beredeneer altijd van niet, want als ik die flesjes had opgemaakt waren ze ook weg geweest (want weggegooid) dus dan gebruik je eigenlijk wat je mag gebruiken.
Ik zou overigens nooit een handdoek of kussen o.i.d. meenemen, dat vind ik echt veel te ver gaan en dat is echt diefstal in mijn ogen.

Vind jij het meenemen van de zeepjes diefstal? Of neem je ze zelf ook vaak mee?!

Op de hoogte blijven van alle tips en blogs? Like Samen besparen op facebook! Klik hier

9 opmerkingen:

 1. Nee, ik vind dat geen diefstal. Tenslotte betaal je ook voor zulke services.

  Wij gaan met onze trouwdag altijd naar een hotel dat dingen wat ecologischer verantwoord doet. Daar krijg je geen losse flesjes, maar hangt in elke kamer een enorme zeeppomp waar je zeep en shampoo uit kunt halen. Scheelt een hoop afval tov die kleine flesjes en ook een hoop werk om het elke keer bij te vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, dat vind ik niet. Als je ze had gebruikt waren ze ook weg geweest en nu neem je ze mee naar huis. En als je ze laat liggen gooit de schoonmaakster ze wel weg. Handdoeken/badjassen en weet ik verder wat meer niet natuurlijk, dat is reinste diefstal maar proefmonstertjes. Lekker van genieten in hotel of thuis als aandenken aan die gezellige nacht:-)

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Diefstal is: iets ongevraagd meenemen wat niet van jezelf is!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeepjes en een klein flesje shampoo zou ik misschien ook wel meenemen. Maar handdoeken, hoofdkussens en afstandsbedieningen kan echt niet. Hoe komen die mensen daarmee ongezien het hotel uit?!

  Ik vind het terecht dat mensen die dit doen dit later moeten terug betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeepjes en flesjes shampoo, dat heb ik ook meegenomen, die ene keer dat we in een hotel sliepen waar ze dat aanboden. Nou was dat makkelijker; ik had ze al aangebroken, omdat ik zelf douchegel/shampoo vergeten was, en anders waren ze weg gegooid. Maar anders ook: dat is net zo'n ding waar je voor betaald hebt, en wat ze zouden weggooien als je het niet meeneemt.

  Handdoeken, kussens etc. zou ik dan weer niet meenemen. Ik zou ook niet weten waarom, vind mijn eigen kussens fijner, en ik heb genoeg handdoeken xD

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nee, je hebt ervoor betaald. Net zoals de suiker die je bij een kop koffie of thee op een terras krijgt. Het restaurant is verplicht om dit alles weg te gooien i.v.m. hygiëne regels de zgn.HCCCP. Ik neem die dus ook gewoon mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Suiker in een zakje en koffiemelk in een kuipje gaan ongeopend weer terug in de bak en worden een volgende keer gewoon weer bij de koffie geserveerd.

   Verwijderen
 7. ik beredeneer hetzelfde als jij.. als ik het had gebruikt, zou het daarna weggeooid worden.. het zit in principe bij de prijs van je kamer in (de zeepjes enz). maar ik neem ze ondertussen niet meer mee omdat ik heb gemerkt dat ik ze toch niet gebruik.. ;) (niet dat we vaak in een hotel komen..:p maar de enkele x dat ik het mee nam, gebruikte ik het niet.. staat dan eerst jaren in de weg voor ik dat besef.. :p) grotere dingen zou ik nooit mee nemen. dat vind ik echt diefstal idd!

  BeantwoordenVerwijderen