dinsdag 7 oktober 2014

Weekmenu en even iets recht zetten….

Eerst maar eens even iets recht zetten;
Gisteren stond er een gastblog op mijn blog. Het was een blog van een lezeres met een commercieel karakter. Voordat ik hem plaatste twijfelde ik al even of ik erbij moest zetten dat het om een commercieel blog ging… maar het was in principe een gastblog, dus ik heb besloten om dat zo neer te zetten.

Ik kreeg een anonieme reactie (helaas weet ik nog steeds niet van wie) dat dit gewoon een advertentie was en ik dat eerlijk had moeten zeggen, ze zou niet meer bij mij lezen (heb ik begrepen)

Nou krijg ik regelmatig met nare reacties te maken, en ik trek mij daar nooit zoveel van aan, omdat je hier niet mee hoeft te lezen natuurlijk. Een beetje graag of niet!

Maar deze reactie stak mij. Omdat ik niet eerlijk werd genoemd, en dat raakte mij. Ik ben een heel eerlijk persoon en zal nooit iemand opzettelijk pijn doen of de put in helpen. Ik wordt vaak omschreven als "te lief" en daar hebben vele mensen in het verleden flink misbruik van gemaakt.

Ik probeer ook op mijn blog eerlijk te zijn. ik schrijf veel over mijn persoonlijke leven en heb de laatste tijd ook geschreven dat ik met adverteerders in gesprek was. Ik heb dus een foute keuze gemaakt wat betreft de omschrijving van het blog gisteren. Bij deze beloof ik dat ik in het vervolg duidelijk zal vermelden als het een advertentie betreft en ook als het om een gastblog gaat die commercieel is. Ik hoop dat ik dan weer als eerlijk wordt gezien.

Oke, nu over naar de orde van de dag!

Deze week weer een heerlijk weekmenu!

Maandag 6 Oktober;
Tomatensoep van tomaten uit eigen tuin.
De plant groeit en groeit maar door, dus wij eten regelmatig tomatensoep :) Het recept vind je overigens hier

Dinsdag 7 Oktober;
Aardappels met winterpeen en feta uit de oven.
Doorgeschoven van vorige week

Woensdag 8 Oktober;
Mijn moeder kookt bij ons thuis, ik weet nog niet wat we gaan eten!

Donderdag 9 Oktober;
Restjes
Tja, de vriezer leegeten lukt nog niet echt… dus dan maar meerdere restjesdagen in de week

Vrijdag 10 Oktober;
Aardappels, rode kool en kip

Zaterdag 11 Oktober;
Pasta met verse pesto

Zondag 12 Oktober;
Restjes

Hopen dat de vriezer nu echt een keer leeg gaat ;)

Wat eet jij vanavond?! Misschien doe ik nog leuke ideeën op! :D


13 opmerkingen:

 1. Joh, het zijn altijd de anoniemerds die zoiets zeggen. Gewoon om lekker te pesten en te trollen. Niks van aantrekken! Het was echt wel duidelijk dat het om een advertentie ging, hoor!! Dat was gewoon een trol die jouw plezier in het bloggen wil verpesten.

  Wij eten vanavond patat van de snackbar, dus daar heb je weinig aan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit,heerlijk tomatensoep met verse tomaten!

  Wij eten vanavond kippenpoten,bospeen met doperwtjes en gebakken aardappelen.

  Over de advertentie,het maakt mij niks uit als je dat doet,maar een waarschuwing is wel handig,op een paar blogs klikte ik een keer wat aan en zat nog weken lang met pop-ups van een boekenwinkel en een schoenenzaak,op die blogs kom ik dan niet meer,het zou jammer zijn als je op die manier lezers verliest,daarvoor is je blog te leuk ;)En anoniem reageren is zowiezo niet netjes naar mijn mening.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat mensen soms ook best wat overdreven kunnen reageren op commerciële posts. Zeker als het verder een informatieve post is!

  Ik twijfel in ieder geval niet aan je eerlijkheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk weekmenu weer. Vanavond eten we bloemkool, met aardappelen en rookworst van de slager...yum yum

  BeantwoordenVerwijderen
 5. spinazie met vlees wat over is van bbq zaterdag (geen idee wat er precies ligt :p) en gekookt eitje (eigenlijk boerenkool maar dat lag niet in t vriesvak van de Dirk.. :( dus dat vandeweek nog ff halen voor een andere dag)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij eten aardappelen, bloemkool en een filetlapje. Niets bijzonders dus. Je kunt ook zoals Teunie in de titel van de blog schrijft advertorials. Is alles opgelost en weet iedereen dat het commercieel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O, heb het gelezen net wat vlijtig met zuinigheid zegt dan zet je in de titel dat het een advertorial is. Ik krijg ook regelmatig dit soort verzoeken.
  Wij gaan ook maar aan de bloemkool wahhaha spaarmoeder en Vlijtig met eten het ook al.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je maakt je er veel te druk om!
  Er is altijd nog het kruisje in de rechterbovenhoek..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Probeer je niet, heeeel stiekem, enorm rijk te worden van je commerciële gastblogs? ☺ O, o, o, was dat nou maar eens waar he? Let it go, let it go, er zijn belangrijker zaken zoals... ons bezighouden met ons weekmenu... ☺☺☺

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volgens mij is er ergens bloemkool in de aanbieding ;-)
  Wij eten aardappel/knolselderij puree, bloemkool, Chinese koolsalade, saucijsje en jus.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Laat ik het dan eens anders doen dan de veelbesproken bloemkool ;-) Hier witlof met gekruide kippenvleugels en een aardappeltje mmmm
  Enne niks van aantrekken hoor, laat maar lekker waaien hahaha


  een trouwe meelezeres ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik wil eigenlijk ook weer met weekmenu's verder, deze week kwam het er alleen wéér niet van. ;-)

  En niets aantrekken van die anoniem hoor ... Je bent inderdaad heel eerlijk geweest in wat je met je blog doet, en daarbij, het is jouw blog, dus je moet het helemaal zelf weten. Eén puntje had ze wel (weet ik omdat ik er zelf misschien ook mee bezig ga, dus me inlees in dit soort dingen): áls het gaat om een advertorial, ook als het verder een informatieve post is, moet er wettelijk gezien iets in staan dat het een advertorial is, of in samenwerking met, of ... dat moet dus bij elke post apart vernoemd worden. Maar zoiets niet weten heeft niets met eerlijkheid te maken, en ik vond de reactie ook erg overtrokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ach joh maak je niet druk, het is jouw blog toch!

  BeantwoordenVerwijderen