donderdag 2 oktober 2014

September

September was een bijzondere maand voor ons. Het was de eerste maand waarbij we het moesten zien te redden zonder mijn salaris in loondienst, best pittig! Maar het is gelukt en daar ben ik heel erg blij om. We kregen ook te horen dat we niet 1 maar 2 kleintjes verwachten, een grote verassing en ook een ontdekking die onze financiële toekomst iets veranderd.

Zonder mijn salaris in loondienst is het soms best krap, maar het is prima te doen (dat hebben we de eerste maand maar gelijk weer bewezen) Het is nadenken over alle uitgaven, maar ook de vaste lasten in de gaten houden, waar kunnen we op bezuinigen en waarop niet? Er zijn weer wat besparingen doorgevoerd waardoor we nu dus gewoon rondkomen en we zelfs nog kunnen sparen.

Het financiële aspect werkt trouwens niet op tegen de vrijheid die ik heb teruggekregen. De spanning, de stress en alles wat er de laatste maanden bij kwam kijken, het is gewoon voorbij… heerlijk! Daarnaast haal ik nu mijn inkomen uit mijn eigen zaak en hier! Door advertenties op mijn blog en af en toe een gastpost van een adverteerder heb ik de kans gekregen om een (klein) inkomen uit mijn blog te halen. Dit alles betekend dat ik nu meer thuis ben en straks meer thuis ben als de twee kleintjes geboren zijn. Eigenlijk komt dit dus door jullie, mijn lezers, jullie hebben ervoor gezorgd dat ik kan doen waar ik gelukkig van word en dat ik waarschijnlijk niet buitenshuis hoef te werken, maar alleen maar thuis totdat alle kinderen naar school gaan. Daarvoor ben ik jullie eigenlijk heel erg dankbaar, dus bijdeze een oprechte; dankjewel!

De komende maanden willen we wat klein onderhoud (laten) doen aan het huis. Dingen die al lang liggen, maar echt eens moeten gebeuren. Denk aan het onderhoud van de mechanische ventilatie, het slot van de tuindeur maken (de deur is verzakt waardoor hij nu heel lastig op slot gaat) en nog wat kleine dingen zoals opruimen!!!!! en wat lampjes vervangen enzo. Er komen dus wel wat kosten aan, maar we kunnen nu nog wat sparen, en ik ben enorm blij met de goede buffer die we hebben, dus dat komt helemaal goed.

September was een goede maand voor ons! Nu op naar de herfst…… Ik ben een zomermens, maar verlang nu ook enorm naar de kerst! (dan ben ik namelijk 27 weken zwanger en is de meeste spanning voorbij) ;) maar de herfst heeft ook wel wat, toch?!

Hoe is jou financiële maand September geweest?

Op de hoogte blijven van alle tips en blogs? Like Samen Besparen op Facebook. Klik hier Er zijn al heel wat likers en het worden er elke dag meer :) Je bent van harte welkom.

4 opmerkingen:

 1. Geweldig dat het zo goed gaat, want natuurlijk is het wennen zonder salaris en natuurlijk denk je dat dat nooit gaat lukken... tot het zover is, dan blijkt het prima te gaan. En heerlijk straks voor de kindjes en de rust in huis dat je thuis kunt blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap hoor! September was ook voor ons spannend. Man werkt nog maar twintig uur ivm ouderschapsverlof, ik werk normaal 24 uur, maar net deze maand gold ook nog mijn ouderschapsverlof, dus verdiende ik maar voor 12 uur. Krappe maand dus, zonder extra`s. Toch konden we de vr van het huis volledig sparen en hielden we ook op de lopende rekening nog redelijk royaal over om te sparen. Ik denk dat het kwam door ons nieuwe week budget en door het feit dat we wisten dat het krap zou worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier in september ook erg zuinig geweest.
  Was ook wel nodig na een rekening van de garage en van de zorgverzekeraar bij elkaar 950,00.
  Ondanks de rekeningen is het goed gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe mijn maand financieel was, heb ik net op mn blog gezet. Verder een rustige maand. weinig gewerkt, heerlijk even wat rust, iets meer in huishouden bij kunnen houden. Nieuw opvangkindje erbij (contract moet nog getekend worden... altijd even lastig als een kindje snel moet starten maar contracten duren altijd even.. risico maar ja)

  Verder is dochter gestart in groep 2. Ze heeft een superjuf! wauw! ik heb een compleet ander kind! Ze zit ontzettend goed in haar vel, hierdoor nog nauwelijks boze buien en als ze ze alheeft, veel korter.. jeetje zeg. wist niet dat het kon! Gister haar eerste kinderfeestje.. niet eens gespannen! wauw! ze had er "gewoon" zin in!! :D Yes! Dus een heerlijke maand gehad!

  BeantwoordenVerwijderen