woensdag 1 oktober 2014

We hebben visite….

We hebben inmiddels al ruim 6 jaar katten in huis. We gaan netjes elk jaar naar de dierenarts en zorgen dat ze de beste zorg krijgen.

Zo kijken we regelmatig of ze vlooien hebben, dit doen we gewoon door te kammen. Dat is goedkoop (want 1 keer een goede kam gekocht en je bent klaar) en makkelijk.

We hebben in het verleden weleens 1 vlo gevonden, maar als we dan elke dag even controleerden, kwamen we er eigenlijk nooit meer 1 tegen. Als dat bij uitzondering wel het geval was, dan kochten we een middeltje en waren de katten er zo weer vanaf.

Sinds de vakantie had ik het idee dat de katten misschien echt vlooien hadden. Niet gewoon 1, maar misschien wel meer aangezien ze veel jeuk leken te hebben. We kamden een aantal keer maar konden toch niks vinden. Totdat ik gisteren even een flinke uitkam beurt deed.
Bij beiden katten kwamen er ruim 10 vlooien uit :O daar schrok ik wel even van! We controleren ze regelmatig en konden niks vinden, maar nu is het in 1 keer raak.

Inmiddels hebben we ze beiden weer behandeld en is het huis flink schoongemaakt. Hoewel we geen idee hebben van een vlooienplaag, is het de komende tijd wel even handig om flink goed schoon te maken! Ik had gisteren de hele dag jeuk… blegh! Ik wil echt geen vlooienplaag in huis!

Hebben jou huisdieren weleens vlooien? En hoe bestrijd jij ze?

Op de hoogte blijven? Like Samen Besparen op facebook! Klik hier, je bent van harte welkom!

6 opmerkingen:

 1. Vlooien zie je niet zo snel in de vacht van een kat, dus als je er een ziet betekent dat dat er veel meer zijn, laat staan dat je er 10 te pakken krijgt. Je kunt beter de vacht inspecteren op vlooienpoep, dat beweegt niet door de vacht heen. Wel wat lastiger bij een kat met een donkere vacht.
  Zelf geef ik, als ik een vlooienpoepje vind in de vacht van mijn (bijna witte) katten, de katten een ampulletje met gif in de nek.
  Koop vlooiengif alleen bij de dierenarts want wat de supermarkt en dierenspeciaalzaken verkopen is gif dat al een tijdje in de handel is en daar zijn de vlooien ondertussen al resistent voor. Dat is alleen nog maar gif voor jezelf en voor je kat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kon al die tijd geen vlooien vinden met het kammen, maar nu dus wel veel. Vandaag al een stuk minder bij beiden, dus we zinn goed op weg!

   Verwijderen
 2. Bio drops werkt heel erg goed en beter voor je katten. 10 vlooien is niet zo veel hoor, dan heb je echt nog geen plaag :d Je moet er wel wat aan doen natuurlijk. Vorig jaar een kitten hiet in de opvang, en de eerste vangst 55 vlooien gevangen brrr gewassen met een speciale shampoo en kammen. succes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht echt dat we snel een vlooienplaag in huis zouden hebben, maar dat valt wel mee (heb ik inmiddels ook op internet gelezen!) oef, 55 vlooien!! Dat zijn er echt veel!

   Verwijderen
 3. Wij hebben geen huisdieren maar wel vlooien. Cadeautje van de vorige eigenaar. Bij gebrek aan kat, ben ik de pineut.
  Ik heb gif van een dierenarts gehaald. Als we een weekend weg gaan spuit ik alle ruimtes in huis, de hangplekken van de zes katten en vier honden in de tuin. Ik heb gif in de stofzuiger zak. Ik zuig wekelijks alle plinten, de bank, de vloerkleden heel goed uit. En we eten elke dag een teen knoflook ( nu worden we niet meer opgevreten door de vlooien waardoor ze geen nieuwe eitjes leggen kunnen).
  Nog vijf maanden, dan zijn alle vlooieneitjes uitgekomen en zijn we ervan af.

  Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heftig zeg! Dat is geen fijn cadeautje. Hier lijkt het tot nu toe wel mee te vallen, maar we blijven gewoon ook goed poetsen en de katten behandelen, dan komen we er wel weer vanaf! Jij ook succes ermee!

   Verwijderen