maandag 13 oktober 2014

Nog meer besparingen

Na een tijdje besparen, is de rek er vaak een beetje uit. Vooral de besparingen op de vaste lasten waren in het begin heel leuk (want; heel veel mogelijkheden) maar uiteindelijk heb je alles wel bekeken en dan is het alleen een kwestie van bijhouden of af en toe eens nakijken of het ergens anders goedkoper kan.

Afgelopen week hebben we weer wat leuke dingen bedacht, waardoor we toch weer een leuke besparing op de vaste lasten kunnen doen!

* Internet, televisie en telefonie abonnement. (hier kwamen we al een tijdje terug achter) maar ons abonnement loopt eind van dit jaar af. We gaan hem dan zeker omzetten. Begin dit jaar hadden we nog meer te besteden ivm mijn baan in loondienst en hebben we oa daardoor een duurder pakket afgenomen, met sneller internet en veel leuke kinderzenders.
Inmiddels blijkt dat we ook toe kunnen met iets langzamer internet en kijkt onze kleine man vooral filmpjes op internet of zeppelin op Nederland 3, dus al die extra zenders, hoe leuk ook, hebben we niet echt (echt niet!) nodig.
Verwachte besparing; €30,- per maand

* Energiekosten; Ons jaarcontract loopt bijna af en daarom werd ik afgelopen week gebeld door een enthousiaste verkoper die ons contract graag wilde verlengen voor 1,2 of 5 jaar! Ze hadden een geweldige aanbieding (deze kwam als goedkoopste uit de test van de consumentenbond… jaja) we zouden een mooie korting krijgen van €38,- per jaar.
Nou wilde ik niet heel onbeschoft overkomen, maar ik schoot toch een (klein) beetje in de lach. Ik vertelde de verkoper dat wij elk jaar overstappen, aangezien we dan een leuke welkomsbonus ontvangen. Ik had toevallig vlak daarvoor gekeken en we kunnen nu bij een andere leverancier een bonus krijgen van ruim €150,- (1 jarig contract) ietsje meer dan die €38,-
Ik vermelde nog wel even dat, als hij mij dezelfde bonus voor het komende jaar kon bieden, we dan graag klant blijven! Maar helaas, hij wenste me snel een fijne dag en hing op.
Ons verbruik is inmiddels t/m 30 September bekend. We krijgen door de milde winter een mooi bedrag terug, inclusief de welkomsbonus van dit jaar; verwacht bedrag; €550,-

* Overlijdensrisico verzekering;
We hebben al jaren een overlijdensrisico verzekering, afgesloten bij de bank waar we onze hypotheek hebben, want dat leek ons handig en eerlijk gezegd dacht ik jarenlang dat dit zo "moest"
Afgelopen week las ik een artikel dat dit helemaal niet bij de bank afgesloten hoeft te zijn!! (misschien een beetje dom of onwetend, maar dit was nogal een eye-opener) Inmiddels een berekening gemaakt bij een aantal concurrenten, en het kan (uiteraard) goedkoper!
Verwachte besparing; €20,- per maand

Dat scheelt alweer zo'n €50,- per maand die we aan andere dingen kunnen besteden. En het verwachte bedrag van de energiekosten gaat naar de spaarrekening denk ik, ook weer mooi meegenomen!

Op welke vaste last heb jij voor het laatst bespaard?!

6 opmerkingen:

 1. Goed bezig! Naar welke energiemaatschappij gaan jullie nu? Ik ben ook daarvoor aan het kijken. Maar idd de klappers zoals in het begin zijn er niet meer :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij kijken inderdaad altijd bij de site die Daantje al noemt, als je via die site overstapt heb je recht op die bonus

   Verwijderen
 2. Greenchoice gaf ons een Groengarantie contract met superlage tarieven voor 1 jaar. Zelfs de mevrouw die belde van Gaslicht.com gaf dat toe en raadde aan niet verder te zoeken maar het aanbod te accepteren .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gaslicht.com is echt ideaal als je gaat overstappen, altijd mooie acties. Ik vind het zo jammer alleen dat de energiebedrijven nooit wat doen voor hun vaste klanten, alleen voor de nieuwe. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij hebben als laatste naar de autoverzekering gekeken en zijn overgestapt van ohra naar allsecur. alle beetjes helpen. daarvoor al overgestapt voor gas/licht van eneco naar eon, maar hoeveel we daarmee precies besparen weet ik niet omdat we ook een flink bedrag terugkregen van eneco vorig jaar. (kan t wel nazoeken in excel.. als ik wil :p)
  en man heeft bepsaard op zijn mobiele telefoonrekening. geen abbo meer met toestel maar sim only. toestel van rond de 200 euro (met nog een cashback) en nu een abbo van 15 euro per maand, via kpn alles in 1 ook nog verdubbeling van minuten en mb's. voorheen abbo van 48 per maand...leuke besparing dus :D ik heb al langer sim only ;) bevalt goed :)

  BeantwoordenVerwijderen