zondag 12 oktober 2014

Avondje uit

Sinds onze kleine man er is, gaan we iets minder een avondje uit. Een concert, etentje of musical is hartstikke leuk, maar helaas ook erg duur. Gelukkig zijn er veel alternatieven die een avondje uit toch nog betaalbaar kunnen maken!

* Uit eten;
We proberen regelmatig uit eten te gaan. De planning was ooit eens per maand, maar dat is nog steeds erg prijzig. Daarnaast moeten we natuurlijk rekening houden met oppas en familie en die kunnen ook niet elk weekend ;)
Via bijvoorbeeld Groupon kijken we regelmatig of er een leuke aanbieding in de buurt is. Je kunt dan regelmatig een 3 gangen menu eten voor €20,- dat scheelt!
Verder kan het ook schelen om bij een simpeler restaurant te gaan eten. Wij zijn sowieso niet van heel veel opsmuk, dus een leuk eetcafe of pizzeria zijn dan ook leuk!

* Concert;
Ik moet eerlijk bekennen dat we al heel lang niet meer samen bij een concert zijn geweest. Laatst kwam er een favoriete artiest van ons naar Nederland, maar om samen te gaan zouden we alleen voor de kaartjes al €200,- kwijt zijn! Tel daarbij de parkeerkosten en iets te drinken bij… en dan heb je een half weekje vakantie te pakken ;) Dit hebben we dus niet gedaan.
Laatst kwam ik de site ticketswap tegen. Hier bieden particulieren hun concerttickets aan, soms met korting. Dan kun je nog voor een leukere prijs een avondje naar een concert.

* Musicals;
Man is helemaal niet van de musicals, maar ik vind het wel leuk. Al ben ik geen enorme fan, want ook deze prijzen houden mij vaak tegen. Een musical duurt een middagje of een kort avondje en dan ben je ook een vermogen kwijt. Een tijdje terug ben ik een weekend weg geweest met mijn zus en toen zijn we naar Sister act geweest, zij vertelde toen dat ze de tickets last minute een stuk goedkoper kon krijgen. Ik weet niet waar ze ze besteld had, maar ik zag later zelf dat je via musicals.nl last minute kaartjes kunt bestellen.

* Bioscoop
bioscoopkaartjes zijn tegenwoordig ook prijzig, maar vergeleken met een concert of musical goed te doen. Wij hebben weleens kaartjes met de airmiles besteld. Dan krijg je ze gratis en lever je de airmiles in. Het nadeel van deze kaartjes is dat ze alleen doordeweeks geldig zijn en je dan oppas moet kunnen regelen, maar je kunt wel gratis naar de film! Daarnaast nemen wij altijd zelf iets te drinken (en eventueel te eten) mee. Ik weet dat het niet overal is toegestaan, maar €3,50 voor een zakje m&m's maakt de avond wel heel duur….

Hoe hou jij je avondje uit betaalbaar?!

7 opmerkingen:

 1. Eigenlijk gaan wij samen nog maar zelden een avondje uit. Misschien 1x per jaar. Dan gaan wij gewoon uit eten in een restaurant waar wij zin in hebben.

  De kinderen gaan dan naar opa en oma. Alhoewel dat de laatste keer geen succes was. Jongste ging dus echt niet slapen. Oma zat om 1 uur nog steeds met een kind die niet wilde slapen. Je snapt dat oma dat geen succes vond.

  Oppas aan huis hebben wij eigenlijk nog nooit gedaan, omdat ik niet weet wie ik daar voor moet vragen (mijn ouders passen liever op in eigen huis i.v.m. hun hond), mijn schoonouders willen niet oppassen en een "vreemde" zit ik eigenlijk niet op te wachten. Ach nog een paar jaartjes en dan zijn de kinderen weer wat groter waardoor je ook weer makkelijker weg kan gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij gaan een aantal keer per jaar naar de sauna. Dat doen we dan overdag op een doordeweekse dag dat dochter naar de BSO gaat. Zoon is inmiddels oud genoeg om alleen thuis te blijven (15). We vinden dit echt een dagje buitenspelen. Ook komt man af en toe op vrijdag naar huis om te gaan lunchen. Ik werk dan maar een paar uur en voor de school uit is zijn we dan klaar met lunchen. We kennen hier een paar fijne tentjes voor die goed zijn maar niet schreeuwend duur.
  Uit eten doen we meestal met het hele gezin. Dat vinden de kinderen ook heel leuk. Naar de film ga ik altijd met vriendinnen als er een zg ladiesnight is. Man en zoon gaan graag naar Marvel films en dochter geeft er niets om. Musicals en voorstellingen vind ik veel te duur en man geeft er weinig om. Wel gaan we af en toe naar een try out in ons dorpstheater. Opa en Oma passen dan op.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons is het ook erg lang geleden dat we samen 'echt' uit zijn geweest. Hebben er ook niet echt behoefte aan. Misschien, als alles weer wat rustigere verloopt en echtgenoot zich niet zo gevangen in z'n huid voelt... Genieten doen we genoeg, ook van het oppassen op de kleinkinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toen onze tweeling klein was (tot hun tweede jaar) gingen we zo weinig mogelijk weg. Ik wilde ze zo weinig mogelijk in 'vreemde' handen. Het is een grote verantwoordelijkheid die je aan een ander geeft. Onze ouders pasten wel eens op. Vanaf hun tweede jaar hadden we een oppas die veel ervaring met kinderen had (oa au pair geweest van een 3ling). Tegenwoordig nemen we de kinderen mee uit of ze gaan logeren bij opa en oma. Maar nooit meer dan een nachtje.
  Weinig uitgaan was deels ingegeven door de zorg voor de kinderen, deels doordat ik het te duur vond, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er vaak helemaal geen zin in had. Veel te moe, te veel werk, ik ging liever vroeg slapen ;-) mijn man had er meer behoefte aan. Wij gaan het liefst uit eten trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. we krijgen af en toe een dagje sauna (met of zonder eten) van schoonouders. zo ook voor ons 5 jarig geregistreerd partnerschap :D zo lief! maar zelf gaan we ook wel eens via een aanbieding. laatst voor rond de 15 euro pp entree en lunch bij een sauna in een dorpje in de buurt :D heerlijke dag samen gehad!
  vrijdagavond naar WarHorse geweest in rotterdam. kaartjes via rentepunten van ING. scheelde een hoop geld. en ja het is nog behoorlijk duur! maar we vonden geen andere leuke voorstellingen dit theaterseizoen, dus besloten dan maar 1 iets duurder.. daarvoor gegeten bij happy italy (heeft nu 4 "filialeren? hoe noem je dat bij een restaurantketen?) pizza's en pasta's voor een scherpe prijs maar kwalitatief erg goed en lekker! wel nog een toetje en koffie na, met zn 2en 35 euro kwijt... en parkeren 8 euro (dagkaart via het Luxor.. anders 4 euro per uur..) duur.. maar doen zoiets maar 1 of 2 x per jaar. zo duur.. films kijken we liever thuis,k geen oppas regelen of we kijken samen een serie ofzo. heerlijk :) toostje erbij. super avondje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij zijn vorige week naar de musical geweest met een last minute actie, pas twee dagen van tevoren hebben we het geboekt.

  Verder houden we erg van de sauna, maar dit geven we elkaar dan vaak cadeau bijvoorbeeld voor onze trouwdag of voor een verjaardag. Dus dan combineren we de kosten die we toch al zouden maken voor een cadeautje met een uitstapje :)

  Daarnaast spaar ik echt overal punten :P Dus bijvoorbeeld via T-mobile kan ik dan eens per jaar gratis bioscoopkaartjes scoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ook wel eens ergens voor kaartjes met Airmiles gekocht. En verder pas ik het gewoon een beetje aan aan wat kan. Als ik echt geen cent te makken heb, dan heb ik liever een gezellig filmavondje thuis, dan dat ik weg ga en elke keer op m'n geld moet letten. En verder gebruik ik natuurlijk ook m'n gezonde verstand wel en ga ik niet met honger ergens heen ;-) Behalve naar een etentje dan.

  BeantwoordenVerwijderen