vrijdag 19 september 2014

Voordeel!

Hij is er weer! De postcode loterij voordeelagenda voor volgend jaar (2015)

Wij doen zelden mee aan loterijen en zijn dus ook niet lid van de postcode loterij, ik vind deze loterij vooral idioot, omdat veel mensen hun lidmaatschap niet durven op te zeggen… bang dat de buren wel een grote prijs winnen.
en die kans is in de praktijk natuurlijk wel heel klein, wij zijn geen lid, maar als je telt hoeveel brieven wij ontvangen met "gouden koffers" "extra kansen" en redenen waarom we ECHT lid moeten worden… dan kunnen ze dat geld beter besteden aan die goede doelen of aan meer winnaars… want wij ontvangen echt regelmatig zo'n brief… echt regelmatig, erg vaak dus! ;)

Mijn ouders zijn nog wel lid van de postcode loterij, eigenlijk om bovenstaande reden…. wat nou als je het opzegt en er vlak daarna een grote prijs valt?! Maar alles wat ze gewonnen hebben is een keer een bosje bloemen (af te halen bij een bloemist 20 km verderop) en een bak ijs, terwijl ze echt al jaaaaaaren meedoen. Dus hoeveel geld daar al naartoe is gegaan.. pfff…. dat was een leuke "hoofdprijs" geweest voor ze!

Het voordeel voor ons is dat zij dus jaarlijks de voordeelagenda ontvangen. En aangezien ze daar niks mee doen, krijgen wij hem. Er zitten zoveel kortingsbonnen in dat we er vaak wel een paar gebruiken. Aangezien we het volgend jaar nogal druk krijgen (lees nog 2 kinderen krijgen) weet ik niet of we er veel gebruik van zullen maken, maar korting is toch leuk. Bedankt mama en papa!

Ben jij lid van de postcodeloterij? En wat vindt je van de agenda?

12 opmerkingen:

 1. Ik vind dat je, als je mee wilt spelen met een loterij, je toch het best kunt kiezen voor de postcodeloterij. Vanwege het bedrag dat naar de goede doelen gaat.
  Mijn ouders zijn vorig jaar met de postcodeloterij naar een musical geweest, dat was een leuke prijs. Die mensen hebben zo genoten! Dat zouden ze uit zichzelf niet zo snel doen.
  Zelf al een keertje bij de opnames geweest, ik was geselecteerd. (zat helaas in t verkeerde vak) maar een geweldig leuk dagje uit was dat.
  Die agenda is mooi en handig. Die heb ik ook ontvangen. Veel plezier ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We hebben jaren terug wel 2 maanden meegedaan maar inmiddels al jaren niet meer. Toen kregen we twee gratis loten als we met 2 betaalde loten mee gingen spelen. Laat nu net in die maanden prijs vallen...en toen wonnen we dus op elk lot 'n dvd-recorder van een bekend merk. We hebben er drie verkocht en 1 zelf gehouden.Daarna zijn we ook weer gestopt want dat hadden we van te voren al afgesproken met elkaar omdat we niet echt jaren mee wilden spelen.
  Maar ook wij krijgen vaak nog brieven dat we vooral weer mee moeten doen om geen grote prijs mis te lopen. Ik gooi ze rechtstreeks bij het oude papier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij krijgen hier die agenda helemaal niet zeg! Op het platteland krijg je echt veel minder folders...

  Aan de postcodeloterij doe ik niet mee. Maar ik vind die lui wel superslim dat ze zo inspelen op de angst een prijs te missen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die agenda krijg je alleen als je mee speelt. Heeft niet met platteland te maken. Hahaha. Maar ik woon ook op het platteland en het klopt zeker dat er minder folders komen. Mascha.

   Verwijderen
 4. Nee, geen kansspelen hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig dat je het beschrijft want ik wilde er eigenlijk ook net een blog over schrijven (volgt nog). Wij zijn nog wel lid, maar ik wil het binnenkort op gaan zeggen.
  De reden dat wij meedoen is niet vanwege de buren. Ik vind het prima als zij een prijs zouden winnen en wij niet, ik gun het anderen eerlijk waar van harte.
  De angst bij ons is meer om het mis te lopen als het op onze postcode zou vallen. Dat lijkt mij het ergste, al zou ik de enige zijn met onze postcode, dan zou ik dat nog heel erg vinden..
  En zo werkt de postcode loterij, het speelt in op kans op gemis, dat werkt denk ik nog beter dan kans op winst, een hele duidelijke manier van marktstrategie.. slim van de postcode loterij! Toch stoppen we er mee. De agenda is overigens netjes maar niet bijzonder, dat opgeteld bij het pakje stroopwafels dat we begin dit jaar wonnen is het verlies nog altijd 200 euro sinds we lid zijn. Tijd om er vaart achter te zetten het op te zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dure agenda als je er dure loten voor moet kopen en meedoen omdat je anders een prijs misloopt? gelukkig heb ik daar geen last van. en het kopen van loten omdat je daar een goed doel mee steunt vind ik ook onzin. je steunt een goed doel om anderen helpen niet omdat je hoopt dat je er zelf ook beter van kunt worden , tenminste zo denk ik erover.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grappig, Toevallig net gelezen op facebook. Als je het dialect negeert, begrijp je wat er staat.
  YESSS YOEPIE ICH HÖB EINE PRIES GEWONNE ICH HÖB EINE PRIES GEWONNE ICH HÖB EINE PRIES GEWONNE OOOHOOOO WIEVÄÖL ZAL T ZEEN KOM MAAR OP KIN T GOOD GEBROEKE !!! VAKANSIE ,AUTO,KLEIJER, SJTOPPE MIT WIRKE..TTAADAAA !!!!! shit .......sjtroopwaofels!!!!!!!!!
  Ze is dolblij dat ze een prijs gewonnen heeft want ze kan het erg goed gebruiken. En wat krijgt ze.......stroopwafels. hahaha dit was van haar spottend bedoeld. En zo is het ook. Een keer per jaar ontvang je een flutprijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb alle loterijen (bankgiro en lotto) onlangs opgezegd. De bankgiroloterij vind ik een aanfluiting. Nog nooit iets gewonnen, of het verplichte bedrag van rond de 2,50 per jaar, of een flutarmbandje, of een dvd die ik zo nooit zou kopen. Bij de lotto heb ik weleens 400 euro gewonnen. Da's toch leuk. Maar als je nagaat wat je per jaar betaald dan houd ik dat nu toch liever in mijn portemonnee. Ik mis het totaal niet.
  Gr. Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, ik ben lid. Inderdaad met het gevoel dat mijn postcode is gekaapt. En ik praat het voor mezelf goed vanwege bijvoorbeeld de agenda; en de prijsjes, en het goede doel. We gebruiken de agenda als gezinsplanner. En gebruiken af en toe een kortingsbon. Ik vind hem best leuk. Al mis ik het ringbandje van de huidige editie. Maar die rommel die er verder bij werd gestuurd, echt vreselijk. Aanbiedin bingobonnen, vriendeloterij etc. Ik zou eigenlijk willen de postcodeloterij niet bestond. Groetjes, Em

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier geen enkele loterij meer, ik zet het geld liever meteen op m'n spaarrekening, sowieso prijs. Wel doe ik soms een kraslot van 31 dagen, soort van adventskalender in december. De vriend van mijn moeder won enige jaren geleden een miljoen en nog wat euro in de gele lotto. Daar vult hij nu z'n AOW mee aan.
  De kortingsbonnen uit de PCL-agenda kunnen op marktplaats. Er is soms vraag naar.
  Groetjes,
  Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij zijn twee jaar geleden ook gestopt met de Postcode loterij. Wat een bevrijding. Elke maand rond de 36 euro, dat scheelt toch weer aardig wat op jaarbasis. Ik had het al een tijdje uitgesteld, inderdaad want je zult net zien dat de hele straat dan een vette prijs krijgt haha. Maar uiteindelijk toch gestopt en het voelde als een bevrijding. Uiteindelijk gun ik iedereen zijn prijs.Ik heb telefonisch opgezegd en de mevrouw aan de telefoon vertelde dat het afzeggingen regent! Dat zegt genoeg lijkt mij.

  BeantwoordenVerwijderen