donderdag 18 september 2014

Minimalisme

Het opruimen in huis gaat goed, tijdens de vakantie waren we ook "gewoon" een paar dagen thuis, waardoor we weer veel hebben kunnen uitzoeken en opruimen. We zijn er nog lang niet, maar het zou fijn zijn als alles een beetje uitgezocht is als de twee kleintjes geboren worden. Daarna hebben we toch de tijd niet vrees ik ;)

Wat vooral goed helpt is om dingen snel weg te gooien. Ik bewaarde vaak spullen voor "als het een keer nodig was" maar nu gaan ze veel eerder weg. Mochten we ze dan ooit nodig hebben (wat eigenlijk nooit voorkomt) dan kunnen we ze alsnog aanschaffen.

Afgelopen weekend zaten we dus in een bungalowpark en dat vind ik altijd zo'n verademing. Een bungalow waar gewoon alles is wat je nodig hebt, al zijn het maar 6 borden en 1 snijplank, ook dan komen we het weekend prima door. Even ter vergelijking; thuis heb ik meer dan 25 borden (handig ook als we eens een feestje geven) en volgens mij wel 7 snijplanken. Een beetje idioot natuurlijk, maar ja, dit soort dingen gooi of doe ik dan weer niet makkelijk weg.

Soms lijkt het me heerlijk om te verhuizen naar zo'n bungalow met alleen een tas kleding, dan zouden we het prima uithouden volgens mij, maar eenmaal thuis zie je hoeveel spullen je hebt en hoe makkelijk de spullen weer het huis inkomen.

Echt minimaliseren zal ons de komende jaren niet gaan lukken, vooral niet met straks drie kinderen, als ik nu al zie hoeveel spullen 1 kind kan hebben!! maar ik blijf rustig uitzoeken en opruimen, om de schade een beetje te beperken en vooral niet te verdrinken in spullen, spullen, spullen…..

Heb jij veel spullen?! Kun jij er afstand van doen?

9 opmerkingen:

 1. Ik had er meer, maar ik heb er nog te veel. En het afstand ervan doen gaat op zich vrij makkelijk, wel in fasen. Soms denk ik dat iets nog wel handig is, maar bij een volgende ronde ruimt het dan soms toch weer het veld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je drie kinderen hebt, snij je meer groenten. Maar niet op meer snijplanken, hoor! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook heel erg bezig met minimaliseren onder het mom van minder = meer. Ik vind het nog steeds erg lastig spullen weg te doen, maar door een lijstje met vragen er bij te houden (zoals: heb ik het t afgelopen jaar nodig gehad enz.) lukt het steeds beter. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg herkenbaar.
  Ik kan ook moeilijk dingen weg doen.
  Moet wel zeggen dat ik er steeds makkelijker in word.
  Ik heb hier standaard een tas in de trapkast voor de kringloop.
  Er beland met regelmaat wat in.
  Echt weg gooien vind ik moeilijker.
  Bij de kringloop kun je er vaak andere mensen nog blij mee maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kinderen kunnen veel spullen hebben maar het hoeft zeker niet, daar ben jij als ouder bij! Net alsvoor mij geldt voor mijn kind: iets nieuws er in, iets ouds eruit. Dat beperkt de hoeveelheid spullen nogal. Wij hebben idd maar zo'n beperkt servies, feestjes is hier max 1x per jaar en dan leen ik even wat bij de buren. Die lenen dan weer heel andere dingen van mij. Scheelt ons allemaal zooi en geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zo af en toe doe ik een maandje ofzo elke dag 10 dingen weg(gooien) (of naar kringloop) en dat geeft echt weer ruimte in het huis hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik had altijd erg veel moeite om spullen weg te doen, maar ben er 2 jaar geleden mee begonnen en ik moet zeggen, het word steeds makkelijker , zeker als je ziet hoe veel werk het scheelt met schoonmaken en weer opruimen, wel probeer ik zoveel mogelijk weg te geven i.p.v. weggooien. bijvoorbeeld naar mijn dochter, op de weggeef of naar de kringloop, maak je er ook nog eens iemand blij mee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. weggeefhoek op facebook bedoel ik met de weggeef

   Verwijderen
 8. Gelukkig kan ik zaken gemakkelijk weg doen. Verkopen, weg gooien of kringloop. Ik heb hetzelfde gevoel dan jij in z'n huisje. Alles genoeg, overzichtelijk en opgeruimd. Dan denk ik ook soms. Zo zou het tuis moeten zijn. Mascha

  BeantwoordenVerwijderen