dinsdag 16 september 2014

Vakantie en uitgaven


De afgelopen twee weken hebben we vakantie gehad, we zijn het weekend met mijn schoonouders weggeweest en zijn toen een paar dagen lekker gewoon thuis geweest. Afgelopen weekend zijn we met zijn drieën nog een weekend weg geweest, dat was ook heerlijk, even met ons eigen gezin in een leuk bungalowpark. 

In de vakantie hebben we meer uitgegeven dan anders, maar vakantie is ook echt genieten! Zo hebben we afgelopen weekend;
* Elke ochtend verse broodjes gehaald
* Naar een grote kinderboerderij met speeltuin geweest
* Daar uitgebreid koffie gedronken met gebak
* Op terrasjes gezeten
* Uit eten geweest, eerst een drankje gedronken met hapjes en daarna genoten van een uitgebreid 3 gangen menu.

Ook de dagen die we gewoon thuis waren hebben we meer uitgegeven. Even ergens lunchen, ook even naar de Ikea voor wat leuke dingetjes en ga zo maar door. 

Inmiddels is de rekening dus best snel geslonken, maar zoals ik al zei, in de vakantie moet je ook genieten hoor! 

De komende weken gaan we dus even extra opletten op onze uitgaven. Goed het boodschappenbudget in de gaten houden en vooral de vriezer leegeten (die zit zo vol, daar kan helemaal niks meer bij…. helaas zitten er vooral maaltijden in die sinds mij sinds de zwangerschap nogal tegen staan…) 
maar ik moet maar even proberen om er iets lekkers van te maken ;) 

Haal jij de broekriem ook altijd even aan na de vakantie? 

6 opmerkingen:

 1. Ik leg iedere maand cash geld weg voor de vakantie. Dat mag ook gewoon op als we vakantie hebben. Ik stort het dan een paar dagen daarvoor deels op de rekening en de rest neem ik mee.
  Hier zit ook een bedrag in voor een pretpark dagje en wat luxer eten voor de dagen dat we thuis zijn. Ik hoef dus niet zuiniger te zijn in de weken na de vakantie. We gaan alleen niet uit eten of lunchen oid dat hebben we dan genoeg gedaan. Ik ben al weer bezig met het potje voor volgend jaar.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe het meestal ervoor ook wel, zodat ik het tijdens de vakantie niet hoef te doen en afhankelijk van hoe dat gaat, na de vakantie inderdaad ook nog even. Meestal vind ik het na de vakantie ook makkelijker, omdat ik dan nog even kan teren op de mooie dingen en niet speciaal behoefte heb aan andere dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil dat vaak wel, maar dan stromen de rekeningen van school binnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het vakantie geld gebruik ik voor de vakantie. Soms blijft er iets over, maar we geven niet meer uit dan dat bedrag. Het voordeel is dat we na die tijd gewoon door kunnen gaan met de begrote uitgaven, en niet extra moeten opletten. Renate

  BeantwoordenVerwijderen
 5. voorheen wat zuiniger omdat t geld er geowon niet was, nu is er iets meer door al jaren zuinig leven en bijhouden en minder uitgeven dan er binnenkomt. nu kunnen we dus iets soepeler zijn op vakantie, maar de vakanties zijn evenleuk hoor ;) en nog steeds geen big spenders, bij dagjes weg nog vaak eigen drinken/broodjes/koekjes enz mee :p wandelwagen lekker volproppen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tijdens het ontbijt hadden we afbak broodjes mee genomen.
  Toch elke ochtend vers. En niet duur.
  Extra voordeel is dat je vroeger kan eten om dat de kinders al wakker zijn.

  In de oven en klaar

  BeantwoordenVerwijderen