woensdag 17 september 2014

Prinsjesdag

Het is je vast niet ontgaan… gisteren was het natuurlijk prinsjesdag. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heel erg enthousiast werd van de plannen voor 2015. Veel mensen gaan er weer maandelijks flink wat op achteruit en ook de zorgkosten stijgen verder….

Natuurlijk is het enorm lastig om een goede begroting te maken en logischerwijs is dan niet heel Nederland het daar mee eens, als ik de begroting op mijn manier zou zien, zou dat waarschijnlijk betekenen dat ik zelf in Den Haag moet gaan zitten ;)

Gelukkig zijn "ze" wel optimistisch over de economie, het gaat wat beter, maar echt geweldig gaat het nog niet. Op internet las ik gisteren ook dat er nog steeds heel veel mensen de hand op de knip houden, en terecht hoor, dat doen wij ook! (behalve in de vakantie dan) maar de onzekerheid over banen, de toekomst, je pensioen etc. maakt wel dat je eventjes extra nadenkt over bepaalde uitgaven.

Ik zie natuurlijk hoeveel mensen mijn blog lezen, en hoe leuk is het dat dit aantal steeds meer groeit! Toch denk ik weleens bij mijzelf; als we allemaal zouden gaan consuminderen en besparen dan zou de economie helemaal niks meer zijn, dus gelukkig zijn er ook nog mensen die niet meelezen ;)

Daarnaast vind ik onze eigen begroting nog altijd wat belangrijker dan die andere begroting. Daarnaast verbaasd het mij altijd zo dat er een enorme poppenkast van wordt gemaakt… ik vind het koningshuis best leuk, maar ik vind het de laatste jaren vaak wat ongepast met al die koetsen, afzethekken, beveiliging, ongetwijfeld dure pakken, jurken en hoeden en daarnaast krijg de koning er volgend jaar €6000 bij, wie kan dat nou zeggen? En heeft hij niet genoeg? Of zijn dit juist de mensen die de economie er weer bovenop helpen?! Ik gun andere mensen best wel iets, een leuk inkomen bijvoorbeeld, maar als ik koning (oké koningin dan) van een land zou zijn waar we het echt allemaal prima hebben, maar waar er nog steeds mensen tussen de wal en het schip vallen en naar de voedselbank moeten of waar bejaarden nog minder gedoucht worden en naar buiten mogen dan gedetineerden… zou ik gewoon wat inleveren, want genoeg is genoeg, toch?

Maak jij je zorgen over je financiële situatie in 2015? En wat vindt jij van prinsjesdag?

3 opmerkingen:

  1. Ik maak me niet echt zorgen. Er zijn nog zat luxe dingen die we zuiniger aan zouden kunnen doen. Maar inderdaad, dat er zoveel geld aan dit soort dingen wordt uitgegeven, daar maak ik me soms wel boos over.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet meer dan normaal, maar ik heb me nog niet helemaal verdiept in wat er allemaal gaat veranderen door Prinsjesdag. Hoewel ik verwacht dat dat voor mij niet zoveel zal zijn, want ik krijg toch niet echt uitkeringen ofzo, heb geen kinderen en maak ook geen gebruik van de zorg, dus er zijn niet zo heel veel dingen die invloed kunnen hebben op mijn situatie (op dit moment).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. het ergste vond ik de opmerking die vanmorgen bij SBS6 hoorde, WE gaan er ALLEMAAL op vooruit , behalve de gepensioneerden , de alleenverdieners en de laagste inkomens, volgens mij zon beetje 75% van de nederlandse bevolking, hoe bedoel je WE gaan er ALLEMAAL op vooruit ? ik behoor bij de laatste 2 groepen en alhoewel ik me nog redelijk kan redden omdat ik al jaren zeer zuinig leef,maak ik me wel zorgen , want wat als ik mijn baan kwijt raak of mijn slechte knie nog slechter word ?

    BeantwoordenVerwijderen