maandag 15 september 2014

Kinderkleding

Afgelopen week hebben we weer een hele hoop kinderkleding gekocht voor onze kleine man. Het wordt straks weer kouder en hij had even wat nieuwe dingen nodig.

We gaan over het algemeen niet naar dure winkels. Ik vind de goedkopere winkels net zo leuk en we hadden nu een stapel kleding voor €40,- daar moet hij in ieder geval de halve winter wel mee doorkomen.

Nou hebben we momenteel het geluk dat onze kleine man ook echt wel klein is en dus niet zo snel groeit. Hij zit steeds onder de curve bij het consultatiebureau, maar wij zijn beiden ook niet lang, dus ik denk dat hij ook niet zo lang wordt. Hij past zijn kleding dus vrij lang. De afgelopen weken heb ik elke keer broeken weg moeten gooien omdat er gaten bij de knieën ontstonden. Omdat we deze broeken allemaal op (toen nog) koninginnedag hadden gekocht, was dat niet erg, ik vind sowieso dat kinderen lekker moeten kunnen spelen, ook al worden ze dan vies of gaat kleding uiteindelijk kapot.

Het kan natuurlijk zo zijn dat hij opeens gaat groeien, maar ook dan hebben we geen probleem. De kast ligt ook nog vol met de volgende maten. Ik kocht vaak kleding pakketten via marktplaats, maar de laatste keren viel het wat tegen, dus hier ben ik nu wat minder enthousiast over. Daarnaast krijgen we ook vaak kleding cadeau, dus dan hebben we ook grotere maten.

Hij past momenteel ook nog zijn winterjas van vorig jaar, dus dat is ook mooi.

Ik heb het nu een tijdje bijgehouden en we geven maximaal €20 per maand uit, al weet ik dat dat natuurlijk meer wordt naarmate hij groter wordt ;) maar voor nu ben ik tevreden! ;)

Wat geef jij maandelijks uit aan kinderkleding?

6 opmerkingen:

 1. Eerlijk gezegd hou ik het niet maandelijks bij, maar in de laatste twee maanden hebben wij 600 euro uitgegeven aan kleding. Gewoon omdat ze echt niks meer paste. In de zomer heb ik ze geloof ik pokon gegeven. Niet normaal. Jongste heeft 3 maten aan schoenen versleten. In dit bedrag zit wel voor oudste een nieuwe winterjas van een behoorlijk bedrag.

  Kledingbeurzen is leuk tot maat 86 is mijn ervaring en daarna is het gewoon niet veel meer. Kledingpakketen via marktplaats ben ik tot 2x toe ingetrapt met als het gevolg dat alles naar de vuilnisbak is gegaan. Gewoon versleten en dan in de advertentie zetten zo goed als nieuw. Misschien stel ik hoge eissen, maar nee ik doe dat dus echt nooit meer.

  Over het algemeen koop ik nu opeens veel meer merkkleding. Gewoon vanwege de kwaliteit en iets hebben dat je niet op elke straathoek ziet. Daarnaast verkoopt tweedehands merkkleding nog best goed. Dochterlief heeft nu een winterjas waar ze hopelijk twee winters mee doet en daarna verkoop ik hem nog gerust voor 35 euro. Ze heeft dan de winterjas twee winters gedragen voor 50 euro. Dus dat valt best wel mee. De afschrijving is dan per jaar 25 euro.

  Nu mijn grote meid in maat 116 zit is het gewoon veel lastiger om bij goedkope winkels te slagen. Z.eeman slaag ik ook niet meer. Kleding kwaliteit is niet best. H&.M daar loopt iedereen in en ik hou niet echt van die stijl kleding. Dus ik shop veel op internet en soms nog wel eens bij C&A.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb geen idee eigenlijk. Heel verschillend. Hij zit nu alweer 2 maanden in maat 76, maar het begint inmiddels wel wat krapjes te worden. Maar maat 80 heb ik ook al wat kleding gekocht en ook veel gekregen. Echt super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel verschillend, maar voor ons 4en gemiddeld 100-150 per maand, en dan niet elke maand, maar soms veel in 1x. dit bedrag is de laatste jaren omhoog gegaan, door het krijgen van 2 kids, maar ook door meer budget en dus makkelijker kleding kopen. nog wel bij de wat voordeligere winkels gelukkig (zeeman, wibra, hema (al vind ik die ook al snel duur), action soms, dirk, c&a, h&m en erg leuk 1982!! etc. kan dit jaar alleen nog niets vinden voor dochter :( ze past nog een deel van vorig jaar (al een grotere maat egehaald toen). maar bovenkleding draagt ze een maat groter dan onderkleding. broeken 110/116, maar shirts 122/128, anders echt te kort/te klein. (ze is maar 1.15 ongeveer) maar kan geen leuke shirts/truien vinden nog op dit moment. en de lekkere sweaters/hoodies vind ik toch wel fijn. of leuke jurkjes enz. maar dat zal dan nog wel komen. voor zoontje hebben we genoeg denk ik. voor mezelf nog wat truien oid evt, maar al een paar niewue gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi dertiger,
   Ik vind de kleding van Billy en Lilly erg leuk, blijft mooi en ik wacht tot de uitverkoop
   martje

   Verwijderen
 4. Hoi,
  Wij geven voor 3 jongens ongeveer 300,00 per persoon per jaar uit exclusief de schoenen. Maten 152, 158 en 164.
  Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik houd het niet helemaal bij maar ik denk gemiddeld voor ons vier 100 per maand.
  Jongste blijft maar groeien en zit nu met z'n 11 maanden al in maat 86.
  Hoop dat hij toch wat langzamer gaat nu

  BeantwoordenVerwijderen